Зради і перемоги тижня. 20 – 26 серпня 2021 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Щоразу по п’ятницях (по можливості) – #зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 20 – 26 серпня 2021 р.

ЗРАДА

У Києві знищили історичну садибу Барбана, розташовану неподалік Львівської площі на вулиці Обсерваторній. Поліція Києва відкрила кримінальне провадження.

Індекс споживчих настроїв в Україні у липні 2021 року склав 71,3, що на 1,7 п. нижче за показник червня. Падіння індикатора спричинене погіршенням очікувань змін особистого матеріально становища та очікуваного розвитку економіки впродовж найближчих п’яти років.

У Херсоні впав 70-метровий флагшток з гербом України, який встановлювали до Дня державного прапора та Дня незалежності. Конструкція при падінні пошкодила припаркований автомобіль.

Петро Порошенко постраждав в центрі Києва під час святкування Дня Незалежності. П’ятого президента України облили зеленкою, коли він йшов в сторону Кабінету Міністрів. Бездіяльність поліції у справі про напад оскаржують у суді. Адвокати заявили що, очевидно, що нападнику була дана гарантія, що він буде недоторканий.

В селі Оболоня Долинської територіальної громади на Прикарпатті люди частково перекрили рух транспорту на дорозі Стрий-Мамалига. Свою акцію пояснюють незадовільним станом дороги Долина – Велика Тур’я. Водночас, в рекордні терміни завершено ремонт маршруту “Київ – аеропорт “Бориспіль”.

Обсяги промислового виробництва в липні 2021 року порівняно з аналогічним місяцем минулого року зросли на 0,2%. Зростання сповільнилося, незважаючи на низьку базу порівняння 2020 року, коли в липні падіння склало 2,9%.

У Києві чоловік під час урочистих заходів до Дня незалежності України облив червоною фарбою флагшток біля Київської міської державної адміністрації. Його затримали поліцейські. Також під час параду до Дня Незалежності України один із глядачів вчинив самоспалення. Чоловіку надали медичну допомогу та госпіталізували.

ПЕРЕМОГА

В Україні прирівняли цифрові паспорти (е-паспорти) до паперових. Відповідний закон сьогодні набув чинності.

Саміт Кримська платформа стартував у Києві. До участі у заході долучилися представники понад 40 країн.

Україна відзначила 30-ту річницю своєї незалежності. У центрі Києва проймо військовий парад. Ветерани війни на Донбасі, волонтери, військові медики, рідні загиблих на Донбасі та капелани взяли участь у марші захисників України. Люди проводжали учасників оплесками та гаслом “Слава Україні”.З нагоди 30-ї річниці незалежності України 30 родин захисників України з різних регіонів отримали ключі від квартир. Сертифікати та ключі від нових помешкань вручали одночасно в усіх регіонах.

В Україну прибув Вселенський Патріарх Варфоломій – лідер світового Православ’я.

Рада національної безпеки і оборони України запропонувала ввести санкції проти Анатолія Шарія. Також до списку санкцій потрапив головний редактор “Страна.uа” Ігор Гужва і депутат Андрій Деркач.

Прибуток після оподаткування платоспроможних українських банків у січні-липні 2021 року склав 39,765 млрд гривень. Це на 40,1% більше, ніж роком раніше (28,389 млрд гривень).

Суд в США за позовом ПриватБанку заборонив Коломойському продавати активи.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор