Виробник обладнання для виготовлення набоїв із України вийшов на ринки НАТО

Виробник обладнання для виготовлення набоїв ТОВ «Науково-виробничий центр «Спецтехномаш» із України вийшов на ринки НАТО. Про це інформує Мілітарний з посиланням на пресслужбу підприємства.

Нещодавно підприємство демонструвало свою продукцію на міжнародній виставці оборонної промисловості IDEF-2021 у Стамбулі.

Директор підприємства Сергій Гончар розказав, що зараз «Спецтехномаш» виготовляє обладнання для виробництва військових патронів для замовників із кількох країн НАТО, проте не уточнив про які саме країни та компанії-замовники йдеться, додавши, що портфель замовлень доволі широкий.

Українське підприємство успішно працює на ринках різних країн світу, – розказав Гончар.

Підприємство НВЦ «Спецтехномаш», що успішно конкурує із західними виробниками на міжнародних ринках, розташоване у місті Кременчук.

Стенд ТОВ «НВЦ «СПЕЦТЕХНОМАШ» на «Зброя та безпека – 2017»

Ще у 2017 році на міжнародній виставці «Зброя та безпека 2017» підприємство представило обладнання для виготовлення боєприпасів, вузлів, деталей, комплектуючих, інструменту та спеціальної технологічної оснастки набоїв до стрілецької зброї.

Виробник тоді запевнив, що представлене технологічне обладнання є універсальним та по можливості може переналагоджуватись під потрібний калібр, будь то 5.45х39 під АК-74 чи 5.56х45 озброєння НАТОвського зразка. Так само з різновидами калібрів на під 7.62.

Кременчуцький патронний завод – єдиний в Україні. У нас працює понад 150 людей, є
власне інженерно-конструкторське бюро. Ми використовуємо сучасні технології, розробляємо
нове обладнання та вдосконалюємо існуючі зразки. У нас вже понад 200 партнерів по всій
країні, – сказав Сергій Гончар.

Того ж року стало відомо про плани виробляти на фондах Міноборони України до стрілецької та автоматичної зброї  калібрами від 5,45 мм до 14,5 мм.

За аналогічною схемою мали виготовляти і артилерійські боєприпаси, проте станом на 2021 рік стан реалізації цих планів не відомий.

Джерело

Автор