Команда Зеленського відновлює зовнішню торгівлю з країною-окупантом Росією

Не дивлячись на декларації, політика Зеленського сприяє тому, що зовнішня торгівля на крові – з країною-окупантом зростає. Так, з останні півроку 2021 року експорт українських товарів в Російську Федерацію зріс на 15%, імпорт російських товарів в Україну зріс майже на 10%.

Для порівняння – у 2019-2020 роках при Зеленському хоча й різко скоротилася частка українського експорту в країни ЄС порівняно з часами Порошенка, зовнішня торгівля з Росією також скорочувалась.

Так, у 2019 році експорт українських товарів в Російську Федерацію скоротився на 11,2%, імпорт російських товарів в Україну – на 13,7%. У 2020 році у зв’язку з пандемією експорт українських товарів в Російську Федерацію скоротився на 16,6%, імпорт російських товарів в Україну впав на 35%.

Тенденція 2021 року є особливо загрозливою у зв’язку з погіршенням стосунків України з США і країнами ЄС. Активізація економічних зв’язків з країною-окупантом може бути відображенням більш загальної зовнішньополітичної стратегії команди Зеленського.

Джерело

Автор