Суд у США відхилив клопотання ексвласників ПриватБанку про припинення розгляду справи

Канцлерський суд штату Делавер відхилив клопотання колишніх власників ПриватБанку щодо припинення розгляду справи за позовом банку в США

Як передає Укрінформ, про це йдеться в пресрелізі банку, що є в розпорядженні Укрінформу.

“23 серпня 2021 року Канцлерський суд (суддя Слайтс (Judge Slights)) відхилив клопотання відповідачів про припинення розгляду справи за позовом Банку, в якому відповідачі заявляли, що справа нібито має розглядатись судами України (forum non conveniens)”, – йдеться у пресрелізі.

Згідно з рішенням, Канцлерський суд штату Делавер (США) продовжить розгляд справи за цивільним позовом АТ КБ “ПриватБанк” проти Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова та інших юридичних та фізичних осіб щодо, серед іншого, стягнення збитків, спричинених відповідачами банку до його націоналізації у грудні 2016 року.

Також суд задовольнив клопотання ПриватБанку та виніс наказ про збереження активів (status quo order), яким наклав заборону на будь-які дії поза межами звичайної господарської діяльності з різноманітними активами відповідачів у США.

У суді назвали цей наказ є “гарантією надання позивачу належного забезпечення вимог на суму більше 600 млн доларів США, відшкодування яких він вимагає в рамках цього провадження”.

Водночас, зазначили в банку, суд задовольнив клопотання відповідачів та призупинив провадження в окремій частині, допоки пов’язані судові процеси в Україні не будуть вирішені по суті.

“ПриватБанк вітає рішення суду, яким клопотання про припинення розгляду справи на підставі forum non conveniens було відхилено повністю та очікує на встановлення швидкого графіку подальшого розгляду справи”, – підсумували у фінустанові.

Як повідомляв Укрінформ, уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію Нацбанку і колишніх акціонерів ПриватБанку (найбільші – бізнесмени Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов), вирішив націоналізувати найбільший на українському ринку банк. Для того щоб врятувати його, держава здійснила докапіталізацію на понад 155 млрд грн. Згодом ексвласники назвали націоналізацію банку незаконною. Тривають судові суперечки – і в Україні, і в закордонних юрисдикціях.

Джерело

 

ПриватБанк вітає рішення Канцлерського Суду штату Делавер

23 серпня 2021 року Канцлерський Суд (суддя Слайтс (Judge Slights)) відхилив клопотання відповідачів про припинення розгляду справи за позовом ПриватБанку, в якому відповідачі заявляли, що справа нібито має розглядатись судами України (forum non conveniens).

Згідно з рішенням, Канцлерський Суд штату Делавер (США) продовжить розгляд справи № 2019-0377-JRS за цивільним позовом АТ КБ “ПриватБанк” проти Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова та інших юридичних та фізичних осіб щодо, серед іншого, стягнення збитків, спричинених відповідачами банку до його націоналізації у грудні 2016 року.

Також суд задовольнив клопотання ПриватБанку та виніс наказ про збереження активів (status quo order), яким наклав заборону на будь-які дії поза межами звичайної господарської діяльності з різноманітними активами відповідачів у США. За словами Суду, цей наказ є “гарантією надання позивачу належного забезпечення вимог на суму більше 600 млн доларів США, відшкодування яких він вимагає в рамках цього провадження”. Одночасно, суд задовольнив клопотання відповідачів та призупинив провадження в окремій частині, допоки пов’язані судові процеси в Україні не будуть вирішені по суті.

ПриватБанк вітає рішення суду, яким клопотання про припинення розгляду справи на підставі forum non conveniens було відхилено повністю та очікує на встановлення швидкого графіку подальшого розгляду справи. Розгляд справи продовжується, тепер суд перейде до вирішення низки проміжних процесуальних питань, що наблизить справу до судового засідання по суті.

Джерело

Автор