Обрали а(ні)матора – отримали кімнату жахів

Володимир Омелян

Коли відверто маєшся дурнею, брешеш і крадеш, спершу здається, що ти найрозумніший і все вдасться розпетляти.

Але потім «раптом» всі помилки сходяться в одній точці, і винуватий ти один: бо призначав дурнів, які завалили економіку, тебе кинули друзі твоєї держави, які не витримали твого хаосу і нахабності, і народ, який тебе підніс, раптом починає все гучніше заявляти «це все Зеленський».

Чаус, вагнерівці, тарифи, пенсії. Скоро не те що у Вашингтон – виїхати з Кончі буде страшно.

Володимир Олександрович, запитайте у Кучми і Януковича, чому останні тижні свого перебування на посаді вони боялися вийти за межі своїх резиденцій…

* * *

Всупереч думці багатьох банкірів, Нацбанк щойно підняв облікову ставку з 7,5% до 8%.

Епоха дешевих кредитів завершилася, так і не розпочавшись.

Мрія про інфляцію у 5% у 2022 році стає ще однією невиконаною обіцянкою Зеленського. Відчайдушна спроба стримати ріст цін і інфляцію завершиться неможливістю для бізнесу та населення отримати доступне фінансування.

А всім, хто так відчайдушно побивається за втрати доходів від транзиту газу (безпекове питання виношу за рамки цього посту), хотів би нагадати, що в рамках Великої Казинації України доходи від гральної діяльності до державного бюджету мали скласти 7,4 млрд грн. Так обіцяв Зеленський. А реально надійшло 900 млн грн.

І на дорогах обіцяв Зеленський не красти. А «десь» загубилося понад 40 млрд грн.

Лише ці дві позиції разом – це вже дохід від ще не втраченого транзиту…

І дуже раджу зменшити антизахідну істерію. Зеленського обрали ми самі, навіть якщо Захід на нього спершу теж покладав великі сподівання. Обрали а(ні)матора – отримали кімнату жахів.

Кого ще можна здивувати ще одним провалом Зеленського?
Єдина альтернатива Заходу – це Схід.
Ми там вже були довго, результат «на ліцо»…