Зради і перемоги тижня. 2 – 8 липня 2021 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

🔽🔼Щоразу по п’ятницях (по можливості) – #зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 2 – 8 липня 2021 р.

👎ЗРАДА

❌У Вишгороді Київської області біля будівлі міської адміністрації чоловік влаштував стрілянину з пістолета. Постраждалих в результаті інциденту немає. Поліція його затримала. Також У Києві на Голосіївському проспекті сталася стрілянина, в результаті якої постраждав поліцейський. Сталась пожежа у квартирі, в якій була стрілянина. Правоохоронці повідомили, що підпал скоїв сам стрілок.

❌У неділю на 80-річну матір заступника виконавчого директора від України в Міжнародному валютному фонді Владислава Рашкован напали і жорстоко побили. Жінку били лопатою.

❌Набув чинності закон, за яким іноземні інтернет-компанії будуть платити 20% ПДВ в Україні. Повністю так званий закон “про податок на Google” набере чинності з 1 січня 2022 року.

❌Колишньому заступнику міністра оборони України та голові правління заводу “Кузня на Рибальському” повідомили про підозру у змові. За даними слідства, вони причетні до поставок катерів і санітарних автомобілів низької якості. Суд арештував главу правління “Кузні на Рибальському” Валерія Шандру.

❌Попри збитки в розмірі майже 700 млн доларів у 2020 році, топ-менеджмент “Нафтогазу” отримав багатомільйонні бонуси за свою роботу торік. 12,7 млн дол виплачено голові “Нафтогазу” Андрію Коболєву.

❌В Україні раптово перестали працювати сайти низки державних органів. Спочатку проблеми виникли у веб-сторінки Офісу президента, а потім «лягли» сайти СБУ, НАБУ та інших структур.

❌Президент України Володимир Зеленський ветував закон про перезапуск Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС). Глава держави надав до документу свої пропозиції.

👍ПЕРЕМОГА

✅Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх на етапі “Діамантової ліги” в Стокгольмі (Швеція) встановила світовий рекорд зі стрибків у висоту і завоювала “золото”. Марія Бех-Романчук стала третьою у стрибках у довжину.

✅П’ятий президент, лідер партії “Європейська солідарність” Петро Порошенко у вівторок, 6 липня, на Донеччині особисто передав військовим партію обладнання майже на мільйон гривень: комплект відеоспостереження куплений спільно коштом волонтерів та Фонду Порошенка. Крім оптичної розвідки, у 10 ОГШБр привезли 5 потужних генераторів та 2,5 кілометри тіньової сітки.

✅Підозрюваного в скоєнні розбою та подвійного вбивства видано Росією до України. У жовтні минулого року він був затриманий на території Санкт-Петербурга.

✅Постанова про перейменування селища міського типу Новгородське в Нью-Йорк оприлюднена.

✅Україна за червень 2021 року наростила міжнародні резерви до 28 357,7 млн доларів. Це майже на на 518 млн доларів (2%) більше, ніж було на початок місяця.

✅Україна в червні наростила імпорт газу в 11 разів порівняно з травнем. Обсяги поставок за європейським напрямком склали майже 90,250 млн кубометрів. Проте запаси газу в Україні нижчі, ніж у 2020 році. Перед опалювальним сезоном необхідно закачати ще 4 млрд кубометрів.

✅У Києві демонтують пам’ятник дружби з російською столицею Москвою. Після його передадуть в музей тоталітаризму.

🙋🏻‍♂️Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор