Економ-тиждень. 4 – 20 червня.

Економ_тиждень! Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни.

Розглядаємо події 14 – 20 червня.

АКТИВ. Суд дозволив Державній виконавчій службі стягнути з ВАТ “Газпром” дивіденди українського дочірнього підприємства ПРАТ “Газтранзит”, майже 80 млн гривень, на сплату штрафу Антимонопольного комітету України.

ПАСИВ. Дефіцит зовнішньої торгівлі України товарами за 4 місяці склав 887,9 млн доларів.

АКТИВ. Український експорт товарів у країни ЄС за 4 місяці виріс на 21,4%.

ПАСИВ. Втікачі екс-чиновники часів Віктора Януковича брати Клюєви винні українським державним банкам близько 28 млрд гривень.

АКТИВ. Гривневий кредитний портфель банків в Україні зростає – насамперед, за рахунок споживчих кредитів.

ПАСИВ. Київська міська державна адміністрація вдвічі збільшила тариф на послуги з утримування багатоквартирних будинків і прибудинкових територій з 3 до 6,43 гривні за 1 квадратний метр.

АКТИВ. За 4 місяці поточного року Україна експортувала аграрної продукції на 6,03 млрд доларів, що на 32% більше, ніж за аналогічний період 2016 року.

ПАСИВ. Державний ПАТ “ПриватБанк” необхідно докапіталізувати на 38,5 млрд гривень.

АКТИВ. “Укрзалізниця” за 5 місяців 2017 року отримала 100 млн гривень чистого прибутку, а фінансовий результат по відношенню до попереднього року покращився на 1 млрд гривень.

ПАСИВ. Зовнішній борг України збільшився до 113,6 млрд доларів.

АКТИВ. У 2017 році до державного бюджету України надійде 26,6 млн гривень від діяльності державного океанічного риболовного флоту за 2016 рік, що вдвічі більше ніж у 2015 році (13 млн гривень).

ПАСИВ. Борг Києва перед “Київенерго” за опалення і гарячу воду складає 3,8 млрд гривень.

АКТИВ. За 5 місяців поточного року бюджет перевиконано на 42 млрд гривень, в першу чергу, за рахунок збільшення імпортного ПДВ.

ПАСИВ. Ключовими ризиками для фінансового сектора сьогодні залишаються значна присутність держави в банківські всякий сфері (62%) і висока частка непрацюючих активів (57% від загального обсягу).

АКТИВ. Мін’юст арештував понад 80 млн гривень “Газпрому”.

ПАСИВ. Системна банківська криза 2014-2016 років в Україні з урахуванням прямих втрат приватного сектора обійшовся країні в 38% ВВП.

АКТИВ. США розширили санкції проти Росії за агресію в Україні.

АКТИВ. В Україні за 5 місяців вантажоперевезення зросли на 6,7% і склали 258 млн т вантажів.

Слідкуємо. Рахуємо. Заробляємо. І до зустрічі за тиждень!

Автор