Ігристий потік-2, або Франція завдає удару у відповідь Російській імперії

Володимир Омелян

Франція завдає удару у відповідь Російській імперії.

Колишній прем’єр-міністр Франції Франсуа Фійон, засуджений у себе на батьківщині за зловживання на посаді у часи Саркозі, призначений членом правління російської державної нафтової компанії “Зарубєжнєфть”.

А французьке шампанське в Росії буде називатися «Ігрістоє», так вирішив LVMH, власник однієї з улюблених марок російських гусарів і багатіїв Moët & Chandon.

Дивовижно, що в 2014-19 рр. Петру Порошенку вдалося зібрати антиросійську західну коаліцію, ще й зупинити росіян.

Ні, ми звісно можемо теж перейменувати потяги «Альстом» у «Криворіжець», а Макрону «потім» запропонувати посаду голови Наглядової Ради в Укрзалізниці, але важливо зрозуміти, про які суми йдеться, і чи це не корупція, не приведи, Господи?

Бо з корупцією-то ми усі боремося.
І українці, і французи, і німці, і австрійці…


Антон Швець

Нагадаю, що Росія вимагає у Європи називати «вторгнення в Україну» «українським внутрішнім конфліктом», і багато хто з європейців з цим погоджується.

Нагадаю, що Росія вимагає називати Північний Потік-2 «диверсифікацією постачання газу», а не «операцією по знищенню української ГТС», і багато хто з європейців з цим погоджується.

Нагадаю, що Росія вимагає називати свої політичні вбивства у країнах Європи «європейськими політичними вбивствами», бо на їх думку скрипалі та навальний були отруєні самими європейцями. І багато хто з європейців з цим погоджується.

Ну і які питання до вимог називати МОЁТ «ігристим вином»?

Та сама ситуація ж. Знов заради російського бабла хтось плює на свої цінності, називає чорне білим, а капітуляцію Європи перед Росією – «налагодженням відносин».

Ну ок в разі МОЁТ капітуляцію можна назвати «налагодженням поставок».
От і вся різниця.


Валерій Прозапас

Французькі виробники вина прогнулись, кажете?

А наша закупівля російської електрики чимось краща?

Чи виготовлення на продаж до РФ дебільних серіалів і офіційне отримання президентом роялті з того?

І це французів росіяни не вбивають тисячами, тому їхній прогиб аж ніяк не співставний з нашим.

Ще не таке побачимо.


Владимир Завгородний

Бредовая такая история, но показательная.

Россия принимает решение, что настоящее шампанское (напомню, называюшееся по региону Шампань) — это именно российское, а всё остальное — это так, говно какое-то с пузырьками.

При этом в мировой практике как бы существует обратная совершенно концепция: что Шампанское — это то, что из Шампани, Бургундское — это то, что из Бургунди(и?), Коньяк и Арманьяк — это то, что из Конька и Арманьяка, ну и так далее.

Но Россия существует в параллельной совершенно плоскости бытия, поэтому принимает решительный закон, что истинное шампанское — это “Советское”, а настоящий коньяк должен пахнуть носками главного технолога, и никак иначе.

Ну и поскольку абсурд должен быть завершённым, для гармонии, принимает решение, что изменчивый мир должен прогнуться под нас, и запрещает компании Moët & Chandon именовать вот эту их бодягу “дом периньон” шампанским. Мол, неча вводить в заблуждение российского покупателя. Мол, раз не ссыте в шампанское как положено по технологии, называйте это просто “игристым вином”.

И после короткого периода ступора и когнитивного диссонанса Moët & Chandon делает что?
Правильно.
Соглашается убрать с этикеток слово “Шампанское”.
И дописать “sparkling wine”.

Я не знаю, честно, какой вывод из этого сделать. Кроме того, что мир стал совсем уже ебобо, причём как-то массово.

Автор