Гасло «Слава Україні! Героям слава!» стало офіційним девізом українських футболістів

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив президент Української асоціації футболу Андрій Павелко:

“Щойно Виконком УАФ одноголосно — 45 членів “за” — підтримав мою пропозицію і затвердив футбольні символи України. Відтепер, разом з малим гербом УАФ у вигляді Тризубу з написом “Ukraine”, на всіх офіційних заходах УАФ, заходах за участю представників УАФ на міжнародній арені і в матчах національних збірних зможе використовуватися великий герб — карта України з Тризубом в центрі.

Також Виконком затвердив офіційний футбольний статус гасел «Слава Україні!» і «Героям слава!», які вже багато років є привітанням для мільйонів наших вболівальників в рідній країні, і по всьому світу. На всіх матчах наших збірних!

Унікальний національний футбольний код, який містять в собі ці атрибути, об’єднав усіх українців, з різних регіонів України і наших земляків з різних країн і континентів. Ми зобов’язані і маємо за честь оберігати його і наповнювати новою силою єднання! Вітаю всю футбольну Україну з цим історичним рішенням!

Слава Україні!
ГЕРОЯМ СЛАВА!”

Джерело


Петро Порошенко

Це стало однією зі значних українських перемог, коли у 2018 році ми відмовилися у Збройних Силах від радянського вітання «Здравие желаем, товарищ…» і повернулися до «Слава Україні! Героям слава!».

Тоді Верховна Рада прийняла мій проект закону щодо цього. Відтоді усі міжнародні лідери під час візитів до України в рамках державного протоколу саме такими словами вітають почесну варту.

Радію, що зараз Українська асоціація футболу продовжує нашу боротьбу. Відстоює право зробити офіційне гасло нашої Армії гаслом Української збірної з футболу.

Наші футболісти борються за честь країни, а наші воїни — за нашу Незалежність.

#СлаваУкраїні #ГероямСлава