СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 25.05.2021

Ісламська Республіка Афганістан

Під час операцій у провінціях Нангархар, Забуль і Кандагар збройні сили Афганістану за минулу добу знищили 140 членів руху «Талібан», 75 – були пораненні, виявлено і знешкоджено 121 саморобний вибуховий пристрій.

У провінції Баглан афганській спецназ захопив підпільну в’язницю руху «Талібан». Завдяки операції з полону талібів були звільнені вісім співробітників сил безпеки Афганістану.

Республіка Ірак

У районі Дахук на півночі Іраку збройні сили Туреччини ліквідували чотирьох бойовиків з організації РКК, зокрема двох керівників загонів. У провінції Ширнак спецназ Туреччини знищив ще двох членів РКК.

Сирійська Арабська Республіка

Через вибух замінованого мотоцикла у районі Джераблус загинули три людини.

Держава Ізраїль

Поліція Ізраїлю заарештувала 74 особи, які підозрюються у причетності до етнічних заворушень по всій країні за останні дні. Арешти відбулися в рамках операції «Закон і порядок», спрямованої на виявлення осіб та організованих груп, які брали участь у міжетнічному насильстві в містах зі змішаним населенням протягом останніх двох тижнів. За даними поліції, з початку заворушень затримано майже 1 550 осіб.

Федеративна Демократична Республіка Ефіопія

Влада Ефіопії спростувала звинувачення у застосуванні хімічної зброї у районі Тиграй під час операції проти «Фронту народного звільнення Тиграя» (TPLF). У повідомленні зазначається, що: «Ефіопія не володіє хімічною зброєю і ніколи за свою історію не застосовувала подібне озброєння, заборонене міжнародним правом».

Джерело

Автор