СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 13.05.2021

Держава Ізраїль

Бойовики радикального палестинського руху ХАМАС випустили понад 1,5 тис. ракет по території Ізраїлю з початку загострення ситуації на кордоні з палестинським анклавом.

В ніч на 13 травня винищувачі Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) завдали в секторі Газа удар по 14-поверховому будинку, всередині якого розміщені структури радикального палестинського руху ХАМАС.

Влада Ізраїлю прийняла рішення розширити військові операції проти радикального ісламістського угруповання ХАМАС, що контролює сектор Газа.

Республіка Ірак

У районі Гара на півночі Іраку Організацією національної розвідки Туреччини (MİT)  ліквідовані два терориста.

У ході операції проти терористів ДЕАШ в провінції Анбар на заході Іраку захоплено чотирьох бойовиків. Антитерористична операція проводилися одночасно в районах Ель-Фаллуджа і Гарма на підставі отриманої інформації. Бойовики планували провести теракт на святкуванні Рамадану.

Ісламська Республіка Афганістан

Центральне командування ЗС США повідомило, що процес виведення військ з Афганістану завершено на 6 – 12%. До теперішнього часу понад 100 військово-транспортних літаків вивезли техніку, понад 1800 одиниць зброї були передані для знищення. Дані про кількість військовослужбовців, які залишаються на території країни, не розголошуються.

Джерело