Щось зараз буде

Дмитро Вовнянко

Я згоден з френдом Романом Доником. Щось зараз буде. Почнуть зараз качати ситуацію в Україні – до ворожки не ходи. От переконаний – саме зараз всепропадли сидять і міркують, чого б їм такого замутити, аби в Україні маси озлилися на владу, міжнародні рейтинги України рухнули б до рівня підлоги, а інвестиційна привабливість зникла б мов роса на сонці?

Але не тільки через те, що силовики заходилися катком кататися по обнальних центрах. І не тільки тому, що депутат Бобов заплатив більше мільйона баксів невиплачених податків – а це сигнал для всієї зграї товаришів.

І не тому, що у судді Вовка знайшлася не задекларована хатка на колишню дружину. Що теж – сигнал.

А тому, що за останні два тижні:

– “Укрзалізниця” отримала 98 млн гривень прибутку за 4 місяці 2017, при 1,8 млрд гривень збитків за аналогічний період минулого року.

– “Карпатнафтохім” почав відновлювати виробництво після п’ятирічного простою. Роботою будуть забезпечені 1950 осіб персоналу заводу і 750 співробітників суміжних і обслуговуючих організацій.

– Продовольчі компанії України заявили про 20-50% зростання виробництва.

– Нацбанк знизив облікову ставку до 12,5% річних.

– Українська митниця за чотири місяці перерахувала на дороги більше 4 млрд гривень, при фінансуванні дорожнього будівництва у трохи більше за 88 млн гривень за 2016 рік.

– Прибуток великих і середніх підприємств України за 3 місяці 2017 зріс на 61%.

– Обсяги будівництва в Україні за 4 місяці зросли на 17,8%.

– Український аграрний експорт зріс на 38,6% за січень-березень 2017 року і сягнув 4,56 млрд доларів.

– Експорт українських товарів до Євросоюзу у I кварталі 2017 зріс на 24,5% порівняно з аналогічним періодом 2016 року.

– Україна в 2017 році увійшла в топ-5 світових експортерів вершкового масла. За підсумками першого кварталу на зовнішні ринки було поставлено 3,47 тис. тонн олії, що на 205,8% більше, ніж в 2016 році і на 157,9%, ніж у 2015 році.

І це – ще далеко не повний список.

А ще – «Нафтогаз» у Стокгольмському суді поставив у красиву позу «Газпром».

А ще – уряд США вирішив скоротити асигнування на гранти для України.

Ви розумієте, що якщо залишити все як є, то по-перше гроші для мітингів, утримування активістів, проплачених публікацій у ЗМІ та іншої життєдіяльності борцунів накриються мідним тазиком – тут пан Доник повністю правий? А по-друге, якщо зараз не просадити ВВП якоюсь новою дурко-блокадою, ефект від роботи уряду наш громадянин відчує вже до кінця нинішньої каденції президента Порошенка і мрія дорватися до державної годівнички у нинішніх спонсорів борцунів, випарується як отой різновид атмосферних опадів під сонцем з тексту нашого гімну, разом із доходами борцунів.

Щось буде. Щось вони готують.

І заява Сьоми Семенченка про нову «блокаду» з реприватизацією майна і захопленням Бурштинської ТЕЦ, я б без уваги не лишав би. Таким – не жартують.

Але нам – не вперше. Вистоїмо.

Автор