Пенсіонерів позбавлять субсидії, доки ті не витратять на комуналку усі накопичення

Через невиконання бюджету, видатки якого, за даними  Рахункової палати, лише за перший квартал не вдалося профінансувати на 23,1 млрд грн, в уряді вирішили черговий раз змінити правила отримання субсидій.

Адже зменшених удвічі, порівняно із часами президентства Петра Порошенка коштів (36 проти 72 млрд грн), які закладені для їх виплати в цьогорічному бюджеті, точно не вистачить після різкого зростання з 1 травня цін на газ для населення до рекордних 10-15 грн за м3 з урахуванням вартості розподілу.

Тому, якщо раніше субсидії переоформлювалися автоматично, то тепер Д. Шмигаль змусить усіх 3 млн пенсіонерів та інших малозабезпечених протягом наступних 5 місяців знову подавати заявку і проходити кола українскої бюрократії.

Але найголовніше, що  як відверто заявив на засіданні уряду прем’єр-міністр Зеленського: «Якщо ви маєте на депозитному рахунку в банках більше 100 тис грн вам… субсидію, звісно, не призначать».

Тобто після усіх заяв про необхідність запровадження накопичувальної пенсійної системи через загрозу колапсу солідарної в уряді вирішили покарати тих пенсіонерів і малозабезпечених, які багато років по кілька сотень гривень заощаджували на старість чи важкий час. Відтепер, доки вони не витратять усіх заощаджень, на жодні виплати субсидій їм розраховувати не доводиться.

Йдеться про типовий грабунок від влади. Адже для відмови в субсидії тепер буде використовуватися не дохід від депозитів, який із 100 тис грн зараз становить не більше 500 грн на місяць, а саме його розмір.

У такий спосіб протягом 2-3 років влада змусить пенсіонерів витрати на сплату комуналки усі заощадження і залишитися напризволяще на тлі попереджень того ж Шмигаля про те, що через 10-15 років солідарна пенсійна система більше не зможе виплачувати пенсій.

Джерело

Автор