Їх кредо – грабувати і звалювати з «цієї країни» у разі небезпеки для них

Володимир Омелян

Як відомо, Блумберг було створено спеціально з метою дискредитації найвеличнішого лідера сучасності, щоб забрати його пояс чемпіона світу по боротьбі з пандемією та титул кандидата в майстри антиковідного спорту.

Половину коштів, передбачених у державному бюджеті на 2021 рік, вже витрачено – вакцин немає. Навіть якщо сповняться найсміливіші прогнози МОЗ, у рамках відповідної програми цьогоріч буде закуплено вакцину лише для 10% українців. А сам Зеленський каже, що для зупинення пандемії необхідно провакцинувати мінімум 75% населення.

Фото © Instagram Bloomberg

Так от, з нинішніми темпами, Блумберг стверджує, вакцинація в Україні триватиме 10 років!!! І жодного ефекту за такого сценарію не принесе. Більше того, якщо коректні прогнози медиків, вакцина ефективна лише впродовж півроку-максимум року. Якщо хвороба не зникне, доведеться вакцинуватися знову, аби не було нової світової хвилі.

У нашому випадку, це ще через 10 років? З щорічними локдаунами 50-100 000 «додаткових смертей»?

Влада обрала найпростіший варіант: замовчувати проблему, розповідати «але є й позитив, в Чернівцях одужала 100-річна жінка», а у той час лікарні переповнені, щодня десятки тисяч людей захворюють, сотні помирають.

Скільки десятків тисяч смертей має вартувати розуміння, що Зеленський і його команда вбивають Україну і українців?

За два роки «молода команда» змінила шорти на Kiton, пересіла з велосипедів на лімузини, навчилися впевнено і розлого брехати. Але, ключового, як будувати ефективну і прозору державу, так і не навчилися.

Бо не хочуть.
Бо їх кредо: грабувати і звалювати з «цієї країни» у разі небезпеки для них.


Ірина Геращенко

В ці дні наші телефони червоні – розпач, біль, крик, відчай: люди з різних регіонів України благають допомогти їх рідним, влаштувати в лікарню чи знайти кисень… Важко пояснити, що в нас немає телефонного права, ми не у владі, щоразу шукаєш можливість допомогти. Я хочу щиро подякувати всім лікарям, які відгукуються, влаштовують, рятують. Але лікарні перевантажені, хворі лежать вже в коридорах, кисень тягнуть з палат, аби врятувати. Ситуація критична.

І це не оцінки «ЄС», яка в опозиції до непрофесійної влади. Bloomberg сьогодні видало статтю, що Україні разом з Іраном, Бангладеш, Пакистаном знадобиться 10 років для вакцинації. FT пише про катастрофу з ковід в Україні.
Це пряма відповідальність Зеленського і його команди.

«ЄС» вимагає негайного проведення позачергового засідання ВР на тему протидії ковід. Ми зібрали 80 підписів, серед них жодного слуги… Життя людей – це ж не двері, не потрібно, не цікаво.

Ми пропонуємо альтернативні конструктивні дії щодо протидії ковід:

1. На засіданні ВР і РНБО проаналізувати невиконання попередніх рішень парламенту урядом.
2. Відкрити відомчі лікарні для хворих.
3. Відсторонити винних у провалі вакцинації.
4. Від парламенту та уряду звернутися до країн-партнерів з проханням надати Україні вакцину.
5. Закупити ліцензії на виробництво відомих вакцин.
6. Вимагати від уряду виділити квоти і дозволити пряму закупівлю вакцини Києву, іншим містам у виробника, як уряд не спромігся сам це зробити.
7. Відновити виплати лікарняних. Зараз виплачують лікарняні тільки за грудень, повна катастрофа з наповненням фонду виплат.
8. Навести лад з національним планом вакцинації. Ненормально першочергове вакцинування фейсбучних критиків опозиції, коли соті тисяч українців в черзі в «Дії» на вакцину.
9. Зеленський має взяти на себе відповідальність за хаос вакцинації, дати чіткі терміни, коли достатня кількість вакцин прибуде в Україну.
10. Відновити виплати лікарям.
11. Забезпечити лікарні киснем. Фонд Порошенка передав 102 кисневі концентратори в лікарні 13 регіонів, але це має робити влада!

Автор