СЗР України: Огляд терористичної активності у світі станом на 18.03.2021

Збройні сили ЦАР здійснюють масштабну операцію проти радикальних ісламістів. В Афганістані під час військової операції у провінціях Кандагар та Балх ліквідовано 63 бойовики «Талібану», зруйновано два опорних пункти терористів та знищено сховище зброї та боєприпасів.

Сирійська Арабська Республіка

17 березня на шляху неподалік від міста Музайріб бойовики обстріляли колону військовослужбовців 4-ї механізованої дивізії збройних сил Сирії.  Щонайменше 21 солдат загинув,  десятки поранених доставлені до державної лікарні міста Дераа.

Турецький спецназ нейтралізував трьох бойовиків терористичної організації YPG, які намагалися потрапити до зони проведення операції «Оливкова гілка» на північному заході Сирії.

Ісламська Республіка Афганістан

Збройні сили США впродовж останніх 48 годин завдали ударів з повітря по бойовиках руху «Талібан», які напередодні атакували позиції афганських Національних сил безпеки у районах Джаран, Спінбулдак та Кандагар.

Збройні сили Афганістану в рамках військової операції у провінції Кандагар ліквідували 55 бойовиків «Талібану», зруйнували два опорних пункти терористів та знищили сховище зброї і боєприпасів. Під час військової операції у провінції Балх було ліквідовано вісім бойовиків.

Центральноафриканська Республіка

Збройні сили ЦАР здійснюють масштабну операцію проти радикальних ісламістів. Водночас національна жандармерія оголосила про мобілізацію резервістів у столиці країни Бангі.

Джерело