Білий Дім пропонує передати вакцини в інші країни та збирає заявки

Ігор Артюшенко

На графіку ви бачите зростання смертності в Україні. Про неї трохи згодом, а спочатку я вам розповім дуже цікаву історію, яка характеризує ефективність роботи нашого МОЗу.

В місті Вест-Честері, штат Огайо, США є фабрика по виробництву вакцин компанії AstraZeneca. В США ця вакцина не пройшла клінічних досліджень і тому, принаймні поки що, не використовується. Але завод працює і, згідно The New York Times, на промислових потужностях зберігається декілька десятків мільйонів вакцин. Ще раз – десятки мільйонів вакцин не використовуються.

Білий Дім пропонує передати вакцини в інші країни та збирає заявки.

Підкреслю, що вакцина, яка використовується у нас, є реплікою AstraZeneca. Ми її купуємо за валюту, а в цей час оригінальний препарат пропонують передавати безкоштовно.

І зараз я кажу не про якість вакцини та відсутність клінічних досліджень в Україні, а про ефективність роботи МОЗ.
Думаєте, Україна подала заявку?
Ні!

Тому зараз Білий Дім розглядає можливість передачі цих вакцин в латиноамериканські країни, бо вони звернулися до уряду США.

І, звісно, Степанов про це не розкаже у своїх виступах. Він може навіть про це не знає, бо не читає західної преси, а дивиться російські канали. Він бадьоро звітує про “велику перемогу над коронавірусом”, про те, що начебто в Україні низька смертність.
Але чи це так?

Згідно з офіційними даними минулого року в Україні померло на 35 тисяч більше людей ніж у 2019 році. Причина такого різкого зростання смертності може бути тільки одна – коронавірус.

На фоні цих даних оптимізм Степанова є не тільки не обґрунтованим – він є неадекватним. Міністерство бездіє і нічого не робить для подолання коронавірусу. Воно не може навіть листа написати з проханням надіслати вакцину! Але натомість розповідає, які вони всі молодці.

Автор