Виступ Петра Порошенка на погоджувальній раді депутатських фракцій і груп 15.03.2021 р. (відео)

Петро Порошенко

Ми маємо захистити людей та країну!

Голова Верховної Ради має звернутися до президента з вимогою негайно скликати засідання РНБО за участі керівників парламентських фракцій щодо подолання пандемії. Також вимагаємо розглянути у Верховній Раді питання створення ТСК щодо зриву вакцинації, по «вагнергейту» та «справі Шеремета».

Про це сказав на засіданні Погоджувальної ради.

Усі країни рік тому увійшли у пандемію не готовими і не знали, що робити. Але вони за цей рік навчилися. Вони не продавали маски, вони не витрачали кошти ковідного фонду на «Велике крадівництво», розграбовуючи державний бюджет. Вони закуповували кисневі концентратори, апарати ШВЛ, тести, купували вакцини ще влітку минулого року. У той же час наша влада, особисто Зеленський, оголошувала себе «чемпіоном по боротьбі із коронавірусом». До чого це призвело? Що станом на зараз Україна зайняла останнє місце у Європі по кількості госпіталізованих, а по темпах розповсюдження пандемії входить у трійку перших. І влада нездатна нічого цьому протиставити.

Країна потребує об’єднання всіх зусиль, щоб захистити людей від пандемії. Я твердо переконаний, що засідання РНБО має запропонувати прямий і конкретний шлях виходу. Зокрема «Європейська Солідарність» намагається запропонувати наш антиковідний план. І ще раз наголошую: ми ЗА вакцинацію. Владі не вдасться перекласти на опозицію провину за вашу нездатність і незграбність: будете нести відповідальність вже за 25 тисяч смертей українців.

Я хочу подякувати фракції «Голос», яка в повному складі дала свої підписи для скликання позачергового засідання для розгляду ТСК по «вагнерівцям». Дякую Юлії Володимирівні, «Батьківщині», яка дала достатню кількість голосів і надасть додаткові підписи. Станом на зараз зібрано майже 70 підписів представників усіх фракцій.

У нас три позиції, на яких ми наполягаємо: створення ТСК по зриву вакцинації, по «вагнерівцям», розслідуванню «справи Шеремета».

Автор