Ексклюзивне інтерв’ю Президента України Петра Порошенка Світлані Орловській на Прямому 31.12.2020 р. (фото, відео)

 

Bellingcat готує розслідування, а Netflix зніме фільм про справу «вагнерівців» – Порошенко

 

Спецоперація по затриманню російських бойовиків з ПВК «Вагнер» проводилася в рамках міжнародного військового співробітництва. Про це в ексклюзивному інтерв‘ю телеканалу «Прямий» заявив п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. Як відомо, він також зазначив, що у 2018 році як Верховний Головнокомандувач ЗСУ санкціонував цю операцію спецслужб.

«Я можу підтвердити, що це було питання нашого міжнародного військового співробітництва. І мало це на меті зібрати, витягнути і тих, хто брав участь у терористичній атаці на літак МH-17, і тих, хто брав участь в збитті ІЛ-76 з українськими десантниками в Луганському аеропорту. І тих, хто робив терористичні атаки проти цивільного населення», – повідомив Порошенко.

Він також підтвердив наміри міжнародної мережі Bellingcat, яка свого часу зібрала свідчення проти російських терористів у справі MH-17, провести власне розслідування щодо спецоперації по «вагнерівцям».

«Можу сказати, що я дуже добре знаю методи роботи Bellingcat і я дуже дякую їм за ту велику дослідницьку роботу, яку вони зробили і яку ми використали як Україна в справі у Гаазі проти де-факто терористів, які збили літак MH-17. Матеріали Bellingcat були дуже корисні», – нагадав п’ятий Президент.

Порошенко також зазначив, що, за його даними, необхідні матеріали щодо справи «вагнерівців» вже є у розпорядженні Bellingcat.

«Я раджу тим, хто брав участь в тій нараді, коли була «злита» операція українських розвідників і наших партнерів, хто зашкодив тому, щоб витягнути і отримати найцінніших свідків у злочинах Росії, які допоможуть притягнути військове керівництво РФ до відповідальності, в тому числі в міжнародних судах, – ви зробили велику помилку», – переконаний Порошенко.

«Краще починати співпрацювати зі слідством. Не треба перешкоджати створенню ТСК у Верховній Раді. Єдине, чого ви добилися – ця тема стала цікавою. Ще одну новину я хочу вам сказати: я маю точну інформацію, що всесвітньо відома компанія Netflix буде знімати художній фільм по операції з «вагнерівцями», – повідомив Петро Порошенко.

«Володимире Олександровичу, ви дуже помилилися, коли намагалися стверджувати, що нічого цього не було», – звернувся він до Зеленського.

«Від вас зараз залежить, в якому вигляді там буде представлена Україна, бо паскудити Україну по всьому світу я точно буду намагатися вам не дати», – застеріг п’ятий Президент.

«Це і є державна зрада. І зараз треба встановити коло осіб, які не просто давали вказівки і зливали цю інформацію росіянам, а ще й намагалися заплутати сліди, знищуючи журнали відвідин, знищуючи докази проведення цієї операції», – говорить лідер «Європейської Солідарності».

«Я хочу наголосити, що велика кількість співробітників правоохоронних органів, СБУ, співробітників розвідки готові давати свідчення по цій справі. Тому замовчати це питання не вдасться», – переконаний Порошенко.

Джерело

 

Порошенко повідомив, що ще 20 кисневих концентраторів виробництва США доставлені в Україну

20 кисневих концентраторів виробництва США, придбані Фондом Порошенка спільно з волонтерами, прибули в Україну і найближчим часом будуть передані у медичні заклади. Про це п’ятий Президент, лідер «Європейської Солідарності» повідомив в інтерв‘ю на телеканалі «Прямий». Порошенко також зазначив, що загалом від початку епідемії коронавірусу на допомогу лікарням та людям із вразливих груп було витрачено понад 150 мільйонів гривень.

«Я приїхав до вас з приємної події. Надійшло ще 20 американських високотехнологічних кисневих концентраторів. Представники фонду поїхали їх розмитнювати», – зазначив Порошенко.

Як відомо, загалом Фонд Порошенка зміг привезти з-за кордону сотню кисневих концентраторів, які дозволяють підключити одночасно по два пацієнта.

«І це надзвичайно важливо. Уявіть собі, що 200 людей одночасно будуть мати доступ до кисню в лікарнях», – говорить Порошенко.

Він також зазначив, що Фонд та активісти ГО «Справа громад» протягом року підключалися на тих ділянках, де найбільше була потрібна допомога.

«Мій благодійний Фонд витратив разом з компаніями більше 150 мільйонів гривень», – повідомив Порошенко.

Він також зауважив, що благодійники не всюди можуть підставляти плече, зокрема, у питанні постачання вакцин такої можливості немає. Оскільки світові виробники працюють тільки з органами офіційної влади, то саме уряду Зеленського необхідно негайно подбати про вакцинацію людей. «У вас є час зараз. Час є півтора-два місяці – і ви маєте це підготувати», – наголосив Порошенко.

Від початку пандемії коронавірусу Фонд Порошенка, компанія Рошен і волонтери передали медзакладам понад 157 тисяч захисних костюмів, 10 тисяч антивірусних окулярів, понад 50 тисяч високоякісних швейцарських ІФА-тестів Roche, профінансували закупівлю та ремонт понад 50 апаратів ШВЛ. Допомогу отримали близько 200 лікарень.

Понад 50 тисяч продуктових наборів отримали люди із вразливих категорій.

Зараз Фонд Порошенка та ГО «Справа Громад» опікуються закупівлею кисневого обладнання для хворих на COVID-19. Апарати вже надійшли в лікарні та військові шпиталі на Донеччині, Буковині, Прикарпатті, Тернопіллі, у Запорізькій, Рівненській, Львівській, Київській та інших областях України.

Джерело

 

Порошенко: Якщо робити тисячу тестів на день, то можна записати відосик про перемогу над коронавірусом

 

Офіційна статистика щодо коронавірусу не відповідає реальній ситуації. Про це в інтерв‘ю телеканалу «Прямий» сказав п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. Він зауважив, що в Україні в останні дні різко впала кількість тестувань.

«От подивіться на статистику, останню доступну статистику, яка у нас була, вони мають там декілька тисяч захворілих. Але подивіться, скільки тестів зроблено в цей день. 12 тисяч тестів. То я вам пораджу: ви наступного разу робіть 1000 тестів. Ви отримаєте 500 захворілих – і виходьте з відосиками про те, що у вас уже подоланий коронавірус», – іронізує Петро Порошенко.

«Ти береш цю статистику, а потім береш свій телефон. Кожен день як мінімум 20-30 людей звертаються по негайну допомогу, бо вони не можуть госпіталізуватися. В них немає ліжка з киснем, доступу до лікаря, є проблеми з проведенням тестування, вони не мають врешті-решт грошей, щоб забезпечити собі лікування», – зауважує Петро Порошенко.

Володимиру Зеленському слід вийти «з теплої ванни», вважає лідер «Європейської Солідарності».

«Я думаю, може ми в якихось різних країнах живемо? Ми, навколо оточені людським горем, – і вони, які святкують перемогу то над Росією, то над коронавірусом, то над Порошенком», – резюмує п’ятий Президент.

Джерело


Петро Порошенко

У нещодавньому інтерв’ю для Телеканал “Прямий” мене запитали, чи змінилося наше з Мариною родинне життя після того, як вона пішла у політику. Раніше, хоч я і не велику кількість часу проводив вдома, але Марині вдалося створювати атмосферу, де я міг переключитися. Зараз я маю менше часу спілкуватися з дружиною, натомість ми маємо фантастичну київську команду.

У Марини є така приємна особливість: вона — перфекціоніст, і якщо за щось береться, то обов’язково доводить до найкращого стану. І зараз я задоволений тим, що ця енергія спрямовується на захист охорони здоров’я Києва, на захист київських медиків, на захист киян — вона є дуже ефективною.

Я задоволений кожним із 31 депутата нашої фракції в КМДА, найбільшої фракції. Ми хочемо зробити і процедуру закупівель, і процедуру аукціонів, і процедуру прозорого розподілу бюджетних коштів — кількість таких речей велика. Ми рішуче налаштовані, і Марина це точно підтверджує.

Зараз час всім об’єднатися, у тому числі й міському голові, й нашій фракції для вирішення цих проблем. Сподіваюся, що у нас це вийде.

Автор