Всі фейки розсиплються. Думайте!

Ростислав Павленко

Уже кілька релізів шанованих соціологічних компаній показують чітку тенденцію:

1. «Слуги» Зеленського стрімко втрачають довіру і опускаються на третє місце; причому партія швидше, ніж її символ, але і там тренд очевидний.

2. ОПЗЖ вичерпує потенціал проросійських перебіжчиків від «слуг», і ріст рейтингу зупиняється (з очікуваним просіданням внаслідок обмеження можливостей пропагандистської обробки з проросійських каналів).

3. Порошенко і Європейська Солідарність закріплюється у лідерах із перспективою подальшого зростання, бо вертається (неминучий для воюючої країни) порядок денний протистояння з російським окупантом і повернення на європейський і євроатлантичний курс.

4. Постійні очікування частиною активного суспільства «нових сил», геніїв, які прийдуть нізвідки і врятують або раптом стрибнуть вище своїх сил і увірвуться у коло лідерів, не справджуються. Зокрема й тому, що правління Зеленського і Ко добре знеохочує від експериментів і від «пошуків грушок на вербах».

5. Співвідношення тих, хто вважає попередню владу кращою за нинішню, змінюється на користь попередньої з кожним провалом у обороні, економіці, енергетиці, боротьбі з коронавірусом. Якщо за кроками у правильному напрямку у протидії «п’ятій колонні» не стоятиме конкретних рішень (підозр, арештів, а також ухвалення законів), їх позитивний ефект випарується.

Знаючи повадки нинішньої Банкової та її балакуючих голів, у найближчий час варто очікувати продовження атаки на Порошенка і ЄС – витягування фейків про буцімто співпрацю з Медведчуком. Деякі діячі уже приступили, роблячи своєму патрону ведмежу послугу.

Адже коли і цей фейк розсиплеться, як і інші до нього, довіра до слів Зеленського і Ко впаде катастрофічно.

Автор