Ранкова кава. Огляд новин за 27 квітня

Богдан Карпенко

• ДП «Антонов» за два роки у складі ДК «Укроборонпром» збільшив прибуток у 4 рази. Про це свідчать результати фінансової звітності компанії. Прибуток «Антонова» стабільно зростає вже другий рік поспіль. У 2014 році він складав 39,3 млн грн, у 2015 році – 42,7 млн грн, а у 2016 році зріс до 178,1 млн грн.

• В Україні розпочато будівництво сховища відпрацьованого ядерного палива – Семерак.

• Адміністрація морських портів України (АМПУ) проведе роботи з експлуатаційного днопоглиблення в акваторіях і на підхідних каналах портів Маріуполя і Бердянська. Підрядник буде визначений в ході тендеру, який найближчим часом буде оголошено в системі державних закупівель ProZorro.

• ДТЕК планує відмовитися від споживання дефіцитного антрациту і перевести свої ТЕС на газове вугілля. “У нас на наступному тижні починається проект з перекладу двох блоків по 150 МВт на Придніпровській ТЕС. Це вже готовий проект і до опалювального сезону ми переведемо два цих блоки”, – заявив гендиректор компанії. “До наступного опалювального сезону ми переведемо всю Придніпровську станцію на марку “Г”. Криворізька ТЕС зараз рахують – я думаю, вже літа ми приймемо рішення про те, скільки це буде коштувати. Директор станції пропонує перевести половину на марку “Г”, а половину залишити на антрациті”.

• Столичний метрополітен ввів можливість безконтактної оплати проїзду картами платіжних систем Visa і національної “Простір”. На турнікетах, пристосованих для оплати безконтактними картами, вже з’явилися відповідні логотипи.

• У Львові відкрили Центр захисту прав інтелектуальної власності

• UBC Group (Харків), торгово-промисловий холдинг, що працює в області холодильної техніки і промо-продуктів, запустить першу чергу заводу з виробництва холодильного обладнання в Вінниці восени 2017 року. “Зараз якраз йде етап поставки заводу в Україні по частинах. Його збірка займе два місяці, приблизно в червні він буде готовий. Перша черга заводу запрацює цієї осені. Планується, що восени там буде працювати 400 чоловік, далі завод буде розширюватися, і за рік ми доведемо кількість працюючих до 1 тис”

• Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) планує взяти участь у розв’язанні проблеми управління твердими побутовими відходами у Львові. Залежно від результатів техніко-економічного обґрунтування ЄБРР може надати фінансування в розмірі до 20 млн євро.

Автор