Байден передасть слідчим з України матеріали на олігархів і вимагатиме покарання (відео)

В українських олігархів попереду важкі часи

З такою заявою ексдиректор у справах Європи та Євразії у Раді національної безпеки США Деніел Фрід виступив в етері програми “Студія Захід з Антоном Борковським” на телеканалі Еспресо.TV.

“Ми передамо дані наших розслідувань представникам України, аби подальша робота проходила у Вас. Дуже розраховую, що президент Байден вплине на керівництво України таким чином щоб ці розслідування були проведені сумлінно”, – зазначив дипломат.

Також він підтвердив наміри команди Байдена перекрити “брудні” фінансові потоки, що надходять до Сполучених Штатів.

“В адміністрації Джо Байдена вже тривалий час говорять про те, аби заблокувати обіг корупційних коштів, коштів нечистих на руку бізнесменів, на території якої б країни вони не знаходились. Тому слід очікувати зрушень в цьому напрямку. Слід прослідковувати джерела махінацій, тобто як і яким чином вони проходили через банківську систему США”, – підкреслив Фрід.

Джерело

 

Байдену слід розмістити місію США на Донбасі

Новій адміністрації Білого дому варто піти на такий крок, як розміщення в зоні проведення Операції Об’єднаних сил України спеціальної американської дипломатичної місії.

Про це координатор Державного департаменту Сполучених Штатів Америки з питань санкційної політики у 2013-2017 роках, ексдиректор у справах Європи та Євразії у Раді національної безпеки США Деніел Фрід заявив в суботу, 30 січня 2021 року, в етері щотижневої програми “Студія Захід з Антоном Борковським” на телеканалі Еспресо.TV.

“Яка роль антиросійських санкцій зараз? Політика санкцій – це вагомий чинник, але тут питання: “Який результат нам потрібен?”. Їх можна використати як вагомий аргумент, аби збільшити дипломатичну присутність США на Донбасі та долучитися до роботи із нашими партнерами з Німеччини. Якщо так, і дипломатичний вплив на Донбасі посилюється, можна було б розробити новий проект санкцій, який змусить російський уряд всерйоз замислитись”, – пояснив Фрід.

На його думку, поява такої місії на Донбасі сприятиме дієвішому тиску на країну-агресора.

“Я не можу сказати, чи саме таким чином діятиме адміністрація Байдена. Але про це слід думати – чи дійсно США варто було б наполягати на розміщенні своєї місії в Україні. Ймовірно, так. А якщо так, то чи не слід нам далі розробляти проекти санкцій для того щоб повпливати на позитивне рішення стосовно розміщення місії. Знову ж таки, ймовірно, що так”, – додав політик.

Джерело

Автор