Гончарук погрожує повернутися та покращити

Валерій Прозапас

Колишній прем’єр Гончарук погрожує “повернутися в політику” в якості ще більш “нового ліца”, ніж він був на фотографії з Коломойським у кабінеті Зеленського.

Звичайно, колективна пам’ять українського виборця специфічна, схильна піддаватися впливам маніпуляцій, тому у прем’єра на самокаті є шанси знову стати “тєхнократом” і “реформатором”.

Але насправді пан Гончарук виконав роль гумового виробу, з використанням якого акціонери зеленої влади зґвалтували економіку, реформи, деолігархізацію і здоровий глузд, про це не можна забувати:

  • Саме за його “управління” відновилися поставки енергоносіїв з РФ, що призвело до теперішньої кризи з тарифами та проблем в енергетичній галузі.
  • Це він за вказівкою тодішнього голови ОП Богдана почав наступ на децентралізацію, обмеживши можливості місцевих бюджетів.
  • Це при ньому олігархи повністю відновили свої впливи на державні підприємства і стали зменшувати цифри прибутків, а тепер, наприклад, “Центренерго” Коломойського в мільярдних боргах, “Укроборонпром” пограбовано для подальшого “реформування”, навіть успішний “Нафтогаз” став збитковим.
  • Це уряд Гончарука фактично припинив роботу з МВФ, а натомість набирався кредитів на втричі гірших умовах.
  • Це при ньому розпочалося падіння промисловості, навіть було створено “штаб” з її порятунку на чолі з “економічним чудом” Миловановим.
  • Це тоді було скорочено субсидії, а бюджети на силове обслуговування влади навпаки збільшено.
  • Врешті решт це під його “реформаторським” оком на початку епідемії коронавірусу розпродавалися запаси медичних масок.

Тисячі рішень і сотні кадрових призначень під прикриттям “нових ліц” уряду Гончарука повернули мафіозну систему і відкинули Україну в стан феодалізму часів Януковича.

Тому “повернутися в політику” цей персонаж в ідеалі повинен через свої свідчення в суді по справі про участь в наймасштабнішому з 90-х років пограбуванні країни  та сприянню відновлення корупційних впливів олігархічних кланів на економіку держави.

Фактів і доказів цього колективний Горчарук залишив достатньо, справа в запиті суспільства на покарання тих, хто так підло скористався його довірою і довів до економічного краху.

Фото © Facebook Олексій Гончарук

Автор