Ранкова кава. Огляд новин за 22-24 квітня

Богдан Карпенко

• У Харкові відкрили два “прозорі офіси”. Відтепер отримати паспорт – ID-картку, оформити пенсію, компенсацію, пільгу або субсидію можна під одним дахом. Загалом в офісах надаватимуть більше 200 послуг. Документи приймають протягом 15 хвилин, також можна записатися на прийом у режимі онлайн.

• Одна з найбільших авіакомпаній світу Qatar Airways почне літати в Київ.

• У січні–березні 2017р. підприємства України виконали будівельні роботи на суму 14,2 млрд.грн. Індекс будівельної продукції в січні–березні 2017р. порівняно із січнем–березнем 2016р. становив 119,4%, у т.ч. індекс будівництва будівель – 124,4%, інженерних споруд – 113,2%.

Виконання будівельних робіт у січні–березні 2017 рокуУ січні–березні 2017р. підприємства України виконали будівельні ро…

Posted by Державна служба статистики України on Montag, 24. April 2017

• Британська цукрова компанія ED&F Man має намір інвестувати $60 млн на реалізацію програми зі створення іригаційних (зрошувальних) комплексів у Миколаївській і Херсонській областях до 2020 року. Один з світових лідерів торгівлі цукром оголошує про запуск першої ланки зрошувального комплексу площею 1000 гектарів на півдні України. До 2020 року компанія планує збільшити загальну площу зрошення до 20000 гектарів.

• “Укрзалізниця” має намір налагодити залізничне сполучення з Угорщиною, Словаччиною та Румунією через скасування шенгенських віз. Про це заявив очільник “Укрзалізниці” Войцех Балчун.

• В конце мая или в начале июня по маршруту Ковель-Ягодин-Хелм должен быть запущен двухвагонный поезд, рассчитанный на 182 пассажиров, еще 10 мест будет отдано обслуживающему персоналу. Ориентировочное время в пути составит 2 часа, а цена билетов – 130-150 грн. Пограничный контроль, как и в случае с поездом Киев-Перемышль, будет осуществляться во время движения поезда.

• Абітурієнти з тимчасово окупованих територій Луганської і Донецької областей з 2017 року зможуть вступати до українських вищих навчальних закладів без сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання та атестатів.

• Міністерство оборони України розпочало державні випробування тактичного броньованого автомобіля «Барс-8» виробництва корпорації «Богдан». Протягом щонайменше трьох місяців проводитимуться ходові випробування маршем 10 000 км в різних умовах дорожнього покриття.

• “Луганське енергетичне об’єднання” планує з 25 квітня відключити електроживлення окупованої частини Луганщини. Про це в ефірі Луганського обласного телебачення повідомив гендиректор ЛЕО Володимир Грицай. За словами Грицая, в ЛЕО отримали документи від ДП “Енергоринок”, які підтверджені документами з Міненерго за підписом міністра Ігоря Насалика про те, що з вказаної дати буде повністю припинено постачання електроенергії на непідконтрольні території.

• “Питання дотацій вирішено остаточно. 2 579 млн грн розподілено Кабміном до спецфонду, кошти з якого складають суттєву частину дотацій аграріям на цей рік. Отже, держпітримку в 2017 році виплатимо у повному обсязі, бо гроші на це вже готові” – Кутовий

Питання дотацій вирішено остаточно. 2 579 млн грн розподілено Кабміном до спецфонду, кошти з якого складають суттєву час…

Posted by Тарас Кутовий on Montag, 24. April 2017

• У 2016 році Ощадбанк сплатив податків, зборів та обов’язкових платежів до Державного бюджету України на суму 2,329 млрд. грн. і посів друге місце у рейтингу «ТОП-50 найбільших платників банківського сектору за 2016 рік».

У 2016 році Ощадбанк сплатив податків, зборів та обов’язкових платежів до Державного бюджету України на суму 2,329 млрд….

Posted by Ощадбанк on Montag, 24. April 2017

• Компанії Харківської області можуть будувати газові магістралі в Македонії. Щоб для реалізації проекту вибрати досвідчених підрядників, незабаром розпочнеться міжнародний тендер. “Звичайно у наших підприємств є колосальний досвід з будівництва магістральних газопроводів. І не менше 30 підприємств готові брати участь в тендерах, готові перемагати і звичайно готові свій досвід і знання реалізовувати далеко за межами нашої держави”, – зазначила глава Харківської ОДА Юлія Світлична.

• Допоможи собі сам: як мешканці Черкащини власними силами і коштами зарибнювали річку Ірклій.

• У школах Хмельницького встановлять 350 контейнерів для роздільного збору сміття.

• Brobots: история счастливых детей.

• Вінничани власним коштом встановлюють зарядки для електромобілів по всій області.

• Подборка стажировок и курсов в украинских IT-компаниях.

• Бесплатная школа программирования UNIT Factory запустила второй набор студентов.

• Як поляки утилізують телевізори та холодильники – приклад для України.

На «Татра-Юг» кипить робота над новою моделлю трамваю. Розробкою і проектуванням займається більше 300 професіоналів. Незабаром презентація новинки!

Posted by Зроблено в Україні on Samstag, 22. April 2017

Автор