Росія реалізує в Україні сценарій «керованого хаосу» – Служба зовнішньої розвідки України

До свого професійного свята 24 січня Служба зовнішньої розвідки України підготувала інформаційний бюлетень «Біла книга». Це перша «Біла книга» в історії української зовнішньої розвідки. Унікальність видання полягає в тому, що воно максимально, наскільки це дозволяє чинне законодавство, відкриває завісу зі Служби зовнішньої розвідки України і дає змогу зазирнути за лаштунки цієї особливої і утаємниченої сфери діяльності.

«Біла книга» Служби зовнішньої розвідки України є черговим свідченням впровадження в нашій державі кращих традицій/принципів розвідувальних служб країн Європи у частині відкритості, прозорості та демократичного цивільного контролю над сектором безпеки й оборони України.

Родзинкою видання є оцінка Службою основних зовнішніх загроз національній безпеці України у зовнішньополітичній, економічній, інформаційній та інших сферах, зокрема у сфері кібербезпеки, їх тенденцій та динаміки розвитку. При цьому особлива увага приділена основній країні-джерелу загроз – Російській Федерації. Про плани Кремля, стратегію та тактику деструктивної політики щодо України з підриву української державності як зсередини, так і через зовнішнє середовище та інші наміри можна дізнатися із окремого розділу.

«Біла книга» дає змогу побачити візію керівництва Служби перспективних напрямів розбудови стратегічної розвідки України.

Джерело


Олександр Турчинов

Розвідка звинувачує «зелену» владу в тому, що вона реалізує сценарій Кремля.

Які ще висновки можна зробити із заяви Служби зовнішньої розвідки, що РФ «реалізує в Україні сценарій керованого хаосу і намагається створити необхідні умови для позачергових парламентських виборів». Адже саме «зелена» влада послідовно руйнує економіку, енергетику, національну безпеку і оборону, постійно кидаючи країну в прірву нескінченних криз, сіючи хаос та зневіру.

Українські розвідники «підозрюють», що причина цього – не просто безпорадність та безтолковість чинної української влади, а пряма співпраця з Кремлем, який «керує цим хаосом».

Автор