Контроль над видобутком вугілля в ОРДЛО Кремль передає Медведчуку

Helgi Sharp

Розпочалась зміна кураторів підприємств на окупованому Донбасі. Контроль над видобутком вугілля Кремль передає компанії, яку пов’язують із Медведчуком. Йдеться про ТОВ “Торговий дім. Донські вугілля”.

Компанія “Внешторгсервис” більше не займається вугільним видобутком в ОРДЛО. Їй на зміну прийшов путінський кум. Іншими словами, Кремль віддає під його кураторство економіку ОРДЛО.

Додам, що декілька днів тому пропагандистські ресурси з посиланням на “блогера” з ОРДЛО писали про те, що вугільна галузь окупованих РФ районів Донецької та Луганської областей “переходить під контроль українського політика Медведчука і заступника міністра економічного розвитку РФ Сергія Назарова”. У матеріалі йдеться, що саме для цього було створено підприємство “Торговий дім. Донські вугілля”, яке має намір захопити вугільний ринок ОРДЛО вже з 1 лютого. У цьому ж ключі є факт передачі полонених безпосередньо куму кремлівського карлика.

Відмовившись від військового продовження конфлікту, Путін зробив абсолютну ставку на Медведчука. Є данні, що саме він, а не Бойко, буде висуватись на чергових (чи позачергових) президентських виборах від ОПЗЖ.

Вигорить? Звісно, ні. Але давно вже пора прийняти закон про колабораціонізм і першим засудити Медведчука. Проте чи вистачить політичної волі у тих, хто сам є колаборантом?

Автор