Велюровий Буковель і жорсткий локдаун – дві паралельні реальності, дві різні країни

Антон Швец

Заборона продажу господарчих товарів у продуктових супермаркетах, як і відсутність комунікації від Кабміну навіщо це, має дуже просте пояснення.
Це тупість.

Це захід, змавпований з деяких европейських заборон, і його ціль – НЕ боротьба з пандемією, а забезпечення “справедливої конкуренції”. Типу, якщо закрили дрібні магазини з продажу господарчих товарів і зобов’язали їх працювати через доставку, то треба закрити і відділи у продовольчих магазинах, і нехай також працюють через доставку.

Малий бізнес отримує допомогу та рівні умови боротьби за клієнта в деяких країнах Європи. Наші керманичи тупо скопіювали європейські міри, навіть не намагаючись зрозуміти, що вони копіюють, та як воно працює. Тому навіть не можуть пояснити всім, що вони роблять та навіщо. Ну і звісно ніякої допомоги.

Насправді, звісно, ніякої рівної конкуренції в нас не вийде, бо ніхто з Кабміну нічого не комунікував, і ніхто з бізнесу не мав можливості ні до чого підготуватися.

Такі справи.

* * *

ОПешные блогиры пишут, что в неправильном понимании гениальных правил локдауна виноваты глупенькие менеджеры супермаркетов. Типа, и сами денег не заработали, и клиентов своих раздраконили.
Найс, найс.

Как хорошо, что Офис Президента с Кабмином нас радуют прозрачностью принятия решений, предсказуемостью своей политики и рациональностью принимаемых мер.
Спасибо, спасибо.


Светлана Самборска

Не удивлюсь, если следующим номером праздничной программы будет отмена мудрым президентом локдауна, введенного глупым правительством.
Отличный сценарий.

Смешной Шмыгаль вводит максимально идиотский локдаун. Зачем?
1. Просить у Запада вакцину и при этом рисовать снижающуюся статистику – совсем тупо. Надо хотя бы какое-то движение показать, например, локдаун ввести.
2. А после той или иной реакции Запада можно и отменять.
3. При этом внутри страны обставить введение максимально идиотски, с разрешением всех контактов между людьми, но с запретом на покупку лампочек, носков, презервативов и туалетной бумаги. А когда все отпостят фоточки, насмеются, наплюются, навозмущаются, с Карпатских гор прилетит вдруг волшебник в голубом вертолете и бесплатно покажет видосик, он локдаун отменит и, наверно, получит вожделенный рейтинга рост.

Старая добрая рождественская сказка про “купи козу – продай козу”.

* * *

Все-таки клоуны – во всем клоуны.

Почему вакцина через рыговскую прокладку?
– Ой, а это китайцы сказали, что без накруток и откатов вот прям жить не могут и не продадут иначе.

А что это за фигня с контрабандой Pfizer-овской вакцины и прививками вип-чиновников и депутатов от СН?
– Ой, а это мошеннические мошенники отраву под видом вакцины мошеннически продавали!

А что это за идиотизм с запретом носки продавать?
– Ой, а это как в Европе! Вы что, телевизор не смотрите?

А что это за повышение тарифов на э/э для коммунальных потребителей, при том что Коломойскому вы ниже себестоимости продаете, к тому же начали дорого в России/Белоруси покупать, а на своих АЭС блоки позакрывали?
– Ой, а вот смотрите, какие клевые фотки Зеленского с Буковеля!


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Як роблять казку про “великого і простого”?

Зранку всі соцмережі, прихильні до зелених, виставляють фото преЗЕдента, ніби сфотографоване випадковими гірськолижниками на трасах. Гарно?

А тепер розкриття сеансу магії.

Під ЗЕ закрили кілька трас. Очевидно, “випадкових гірськолижників” підвезли невипадково. Чомусь зразу пригадалися слова Подоляка про пул блогерів, лояльних до чинної влади для просування позитивних трендів.

Був такий старий анекдот: “Президент Кучма в інтерв’ю сказав, що мріє піти на пенсію і їздити як всі на трамваї. Будивництво окремої гілки трамваю вже почалося”. Хоча Кучма порівняно з ЗЕ…, я б сказав.


Андрій Смолій

Кажуть, що під час приїзду Зеленського на Буковелі закрили частину трас. На решті з‘явились величезні скупчення людей, які за свої ж гроші не могли потрапити на найдовшу трасу гірськолижного курорту.

Коронавірус, локдаун? Віп-персонам байдуже. Зеленський прилетів на ґвинтокрилах зі своєї резиденції «Синегора», всі мають розійтись і розбігтись.

До речі, на ВСІХ фотографіях президент країни, яка перебуває на карантині, не дотримується дистанції та фотографується з людьми без елементарної маски. А тим часом по всій країні закриті магазини, людей штрафують на вулицях за відсутність засобів захисту. Закон тут схоже не для «слуг народу».

Але для них все можна. І перекривати траси, і літати на ґвинтокрилах за державний кошт, і плювати на карантин та елементарну безпеку людей.

«Простий хлопець із народу» – кричали у 2019 році. Ага, з кожним днем все «народніший»…

* * *

Буковель імені Зеленського – це якась паралельна реальність. Інша Україна.

Поки абсолютна більшість ФОПів, малого та середнього бізнесу не працює, у Буковелі працюють і ресторани, і магазини. Все, щоб загрібати бабло, і плювали вони на Закони України. Коломойському і його людям вони не писані, як і їхньому Зеленському, який демонстративно в перший день локдауну його ж і порушував.

Президента в країні ніби немає. 14 днів, крім записаних відео і селфі-покатушок в Буковелі, не видно, не чути.
Жодних міжнародних контактів, жодної реакції на події в Україні. Тут і газопроводи вибухають, і люди перекривають траси проти непідйомних тарифів Зе-влади, і локдауни знищують бізнес, і весь світ вакцинується, крім України.

Влада мовчить. Всі роз‘їхались по курортах.
Головне, плюнути в обличчя всій країні та кататись далі. Це єдине, що вони вміють.


Зоя Ярош

Минулого року, в цей день, коли він був в Омані, було збито Іраном український літак. Загинуло 176 людей, геть усі. Минулоріч він не міг біля 2 діб добратись до України зі свого відпочинку, як і не міг вичавити з себе, що це саме ураження ракетою вартових Ісламської революції, а не «нещасний випадок», коли про це вже кричали усі країни, включаючи їх найвище керівництво.

Сьогодні він аж після обіду вичавив оцього постика зі співчуттями і потулив кататись на лижах у Буковель. Не втримався, так відпочити хотілось.

Не домігшись ані розслідування нормального і долучення туди України, як слід, ані суду, ані компенсацій як державі, так і родинам.

Рік.
А відпочинок триває, і радість настала!


Роман Донік

Вы все просто мещане, которые завидуют Владимиру Александровичу.

Вцепились в свою туалетную бумагу и завидуете человеку, который умеет ярко отдыхать и делать себе праздник даже в тяжелое время. Он ничего не нарушил. Имеет право. Курорт он оставил открытым заранее.

Завидуйте молча нищеброды.

* * *

Владимир Александрович – настоящий лидер. Бунтарь.

Он всем показал, что нужно делать с глупыми запретами, которые ввели министры, которых назначил какой-то президент. Они хотели нас превратить в рабов, одеть намордники, запереть по домам, какую-то социальную дистанцию придумали.

Но Владимир Александрович показал им всем и нам, что такое свободный и гордый человек.

Прочь намордники, сказал он. Собрал на лучшем и самом дорогом горнолыжном курорте сторонников и друзей в большую компанию и, стоя плечом к плечу, показал всем министрам и рабам, как может и должен делать свободный человек, поддерживающий его.


Владимир Завгородний

Я вам сейчас всё объясню!

Вот вы спрашиваете, почему запретили торговать швабрами и средством для мытья посуды. Так это для того, чтобы вы меньше ходили по улицам. И чтобы создать ощущение опасности, как завещал нам главврач Ляшко, закрывая парки.

Вы спрашиваете, почему можно купить продукты, но нельзя к ним купить полиэтиленовый пакет на кассе. Так это для того, чтобы бороться с экологией. Или за экологию. Или вместо экологии. Но, короче, 21 век на дворе, надо давно ходить с авоськой — это сейчас можно.

Вы спрашиваете, почему нельзя купить презервативы. Так это для того, чтобы рождаемость повысить! Вы видели, как сократилось население в Украине? Нас уже не сорок два миллиона. Вот и сидите дома плодитесь и размножайтесь, а то некому голосовать будет.

Вы спрашиваете, почему при этом продолжает работать “Эпицентр”. Так это ясно из названия — в эпицентре не бывает коронавируса, в эпицентре бывает ядерный взрыв, он всегда происходит в эпицентре, — это должно быть вам известно из курсов начальной военной подготовки.

Вы спрашиваете, почему закрыли рынки. Потому что «еще не доросли до того уровня сознания», – заявил главный санврач Украины Виктор Ляшко. Он, правда, это сказал по другому поводу и давно, но до того уровня сознания вы же не доросли с тех пор, правда? Правда.

Вы спрашиваете, почему же тогда, бросив страну в таком бедственном положении, Владимир Зеленский уехал отдыхать? Ну надо же ему когда-то отдыхать? Тем более, он переболел коронавирусом в особо тяжёлой Феофании, от коронавируса хроническая усталость может длиться до полугода, и это не предел — вот у некоторых хроническая усталость от президента длится с первого тура выборов, например.

Вы спрашиваете, когда же это закончится?
А вот Зеленского скоро выгоним.
Бойко выберем. Единогласно.
И вот тогда закончится сразу.
Причём всё.


Джон Сміт

В Євросоюзі Комісар з торгівлі Філ Хоган подав у відставку через порушення норм карантину після того, як відвідав компанію з гольфу за участю 80 осіб.

У Шотландії Головний медичний чиновник Кетрін Колдервуд пішла у відставку після того, як порушила карантин під час відвідин свого другого будинку.

В Австралії Міністр мистецтв Дон Харвін подав у відставку після того, як поліція оштрафувала його за порушення обмежень, запроваджених у країні через пандемію коронавірусу COVID-19.

У Чехії свій “Велюр”: міністра охорони здоров’я Романа Примулу спіймали у “закритому” ресторані для ілітки. Але у Чехії його змусили подати у відставку. У нас пани “прийшли прібарахліться і прібарахліть внуков”.

Ірландія. Міністр сільського господарства Дара Каллеарі подав у відставку після того, як стало відомо, що він порушив карантинні вимоги.

Нова Зеландія. Міністр охорони здоров’я Девід Кларк подав у відставку після того, як з’ясувалося, що в установах для проходження карантину недостатньо ретельно дотримувалися заходів безпеки. Окрім того, Кларка впіймали на тому, що під час карантину він із сім’єю влаштовував пляжні прогулянки та велопоїздки в гори.

І лише в Україні Зеленський влаштовує поїздки в гори, нахабно порушує карантин і ні у які відставки не збирається. То на Заході чиновники через таке ідуть у відставку. В Україні плювати хотіли. В Україні Зеленський цим хизується в інстаграмі. В Україні Зеленський збільшує видатки на свій відпочинок до 1,3 мільярди гривень, щоб купити Гоупро на лоба і засняти для бидла черговий тупий відосік зі своїм відпочинком.

А штрафи? А штрафи за порушення карантину він випише своєму політичному опоненту. Нехай він виправдовується.

Ми потрапили у класичний Картковий будинок. Президентом у нас – злочинець, що прикидається своїм хлопцем, але є цинічним, вигадливим психопатом, на чиїх руках кров. Схопити його і змусити відповідати – ось обов’язок всіх відповідальних людей.


Володимир Омелян

Проблема не в Буковелі, Омані, «ці руки нічого не крали», «я нічого не знаю, але все зроблю правильно, порадившись насамперед з народом».
Проблема в брехні.

Якщо Ти задаєш народу п’ять запитань, а потім взагалі не повідомляєш про результат «опитування», і Твоя монобільшість не голосує за жодну позитивну відповідь, – Ти брешеш, що Тобі цікава чиясь думка, окрім Твоїх друзів.

Якщо Ти вводиш третій локдаун поспіль без жодного пояснення і обґрунтування, а його дати дивовижним чином збігаються з відпусткою «95 Кварталу», всі розуміють, що Ти це робиш лише для того, щоб у підсумковій декларації вписати ще декілька мільйонів.

Коли Ти забороняєш роботу ресторанів, кафе, торгівельних центрів, а на гірськолижному курорті твого друга тиснява тисяч людей без масок, – це Велюр-2.

Коли Ти зранку сумуєш за розстріляними іранськими ракетами російського виробництва пасажирами і екіпажем літаку МАУ «Ромео», а сам через півгодини з безтурботною посмішкою донжуана в «Богнері» фотографуєшся на найдорожчому курорті України, де капучіно коштує 200 грн, – це свинство.

І всі одразу згадують, що минулоріч, в день загибелі авіалайнера, Ти грів пузо в Омані і 48 годин не міг повернутися в Київ. А потім ще тиждень вичавлював з себе, що винуватий не екіпаж МАУ, а Тегеран. Хоча вбивць давно вже усі назвали, а Ти ніяк не міг… бо Москва так сказала…

Шостий відпочинок за рік шостого президента країни, яка в перманентних кризах, – елементарна совість взагалі є?
Пика не лусне від накрадених сотень мільярдів гривень лише за 2020?
Ти ж обіцяв турбуватися про бідних, то чому вони платять ще більше, а отримують ще менше?
Ні, ми добре пам’ятаємо, що Ти, як справжній наперсточник на базарі, нам «нічаво нє должен».
Але й ми теж нічого не винні акторам погорілого театру.
І нам не потрібно відключати когось від твіттеру чи інстаграму, можеш перепитати в Януковича.


Роман Кулик

На початку нового і контраверсійного в суспільстві локдауну поїхати в Буковель і селфачитись там із фанатами – це да, ідеальний тайм-менеджмент ОПУ й відповідальна поведінка справжнього величного лідера і президент. 😆

 

Постер © Юрій Журавель

Автор