Зради і перемоги тижня. 25 грудня 2020 р. – 7 січня 2021 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Щоразу по п’ятницях (по можливості) – #зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 25 грудня 2020 р. – 7 січня 2021 р.

👎ЗРАДА

❌На будівництво і ремонт автодоріг з “коронавірусного” фонду протягом місяця було виділено 3 202,8 млн гривень. На доплати медичним працівникам за весь час (!) було виділено 5,4 млрд грн.

❌”Нафтогаз” підвищив ціну газу для побутових клієнтів в січні на 14%. А Кабінет міністрів скасував пільговий тариф 90 коп./КВт.год на перші 100 кВт.год для побутових споживачів з 1 січня 2021 р. Нацкомісія, що регулює тарифи в сфері енергетики і комунальних послуг, затвердила зростання тарифів на холодну воду з 1 січня 2021 року. Подорожчання в середньому склало 20%, в окремих регіонах – більше 30% (Житомир).

❌Національне антикорупційне бюро та Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру повністю відмежували від справи заступника голови Офісу президента Олега Татарова, наближеного до президента Зеленського і якого підозрюють у хабарництві.

❌Президент Володимир Зеленський звільнив заступника секретаря РНБО генерал-майора Сергія Кривононоса.

❌Дітей, задіяних в масовці новорічного привітання президента Володимира Зеленського, набирали через кастингове агентство “Лот”. За день роботи дітям платили 500 грн. Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк спростував інформацію про те, що Офіс президента співпрацював з компанією “LOT”.

❌Харківська компанія “Біолік” підтвердила слова лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука, що дійсно подала заявку в Міністерство охорони здоров’я на реєстрацію російської вакцини від коронавируса “Спутник V”.

❌Президент Володимир Зеленський підписав указ про відсторонення голови Конституційного суду Олександра Тупицького терміном на два місяці. Формальною підставою стало клопотання Офісу генпрокурора. У КСУ указ назвали незаконним і пригрозили Зеленському кримінальною відповідальністю за втручання в роботу суду.

 

👍ПЕРЕМОГА

✅Рекордна кількість українських університетів була включена в Світовий університетський рейтинг від Times Higher Education – дев’ять закладів вищої освіти.

✅У Новоград-Волинському районі Житомирської області правоохоронці зупинили мікроавтобус Nissan, в якому знаходилося 27 мішків з бурштином. А у Львові прокуратура спільно з СБУ затримали контрабандистів, які переправляли транзитом через Україну рекордну партію героїну вагою понад 1 тонну і вартістю 2, 3 млрд гривень.

✅Міжнародна федерація дзюдо визначила найкращу дзюдоїстку 2019/2020 років, якою стала українка Дарина Білодід.

✅В Україні застосовується 29 заходів щодо імпорту на орієнтовну вартість 11,7 млрд грн.. Що стосується Росії, то введені заходи із заборони імпорту на загальну суму 18,5 млрд грн в рік.

✅В Офісі президента оголосили про підписання Україною контрактів на закупівлю вакцини CoronaVac від компанії Sinovac Biotech. Йдеться про 1 913 316 доз. Перші 700 тисяч доз, згідно з договором, мають доставити до березня. Але, можливо, це трапиться вже у лютому.

✅Екіпаж судна, що складається з одеситів, відбив напад піратів в африканському порту Касабланки (Марокко). Інцидент стався 1 січня під час вивантаження судна Viking Diamond.

✅До України повертаються четверо громадян – членів екіпажу танкера Captain Khayyam, який у лютому 2016 року затримали в територіальних водах Лівії, повідомили у пресслужбі Офісу президента. Кілька громадян мають проблеми зі здоров’ям.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор