Запорізька обласна інфекційна лікарня отримала кисневі концентратори від Фонду Порошенка (фото)

Кисневі концентратори є важливою частиною лікування Covid-19 у складних випадках, однак вони встановлені далеко не у всіх лікарнях.

Сьогодні життєво-необхідне обладнання отримала Обласна інфекційна клінічна лікарня. Директор закладу Володимир Шинкаренко відзначив, що наразі в медзакладі гостро стоїть питання забезпечення медичним киснем, і допомога від Фонду Порошенка суттєво полегшить лікування тяжких хворих.

«Лікарня вирішує питання з киснем методом встановлення п’ятитонною кріоємністю, де буде зберігатись медичний кисень і далі подаватись в два наші лікувальних корпуси. Поки у нас немає такої можливості. Оксімати, які нам передають небайдужі люди, і сьогодні ми їм дякуємо за це, ми будемо використовувати для тих хворих, яким на сьогоднішній день поки недоступний медичний кисень, який буде подаватись централізовано. На сьогоднішній день це дійсно вирішить питання надання допомоги цим хворим», – зазначив Володимир Шинкаренко.

Кисневі концентратори в лікарню передали керівник Секретаріату Запорізької ТОП «Європейська Солідарність», депутат Запорізької обласної ради Олег Чернов, представник ГО «Справа громад», депутат Запорізької міської ради Валерій Прозапас та депутат Запорізької обласної ради, заступник керівника Секретаріату Запорізької ТОП «Європейська Солідарність» Дмитро Траілін.

З початку пандемії партійці «Європейської Солідарності» стали частими гостями в лікарні, адже Фонд Порошенка регулярно допомагає українським лікарям рятувати життя. Олег Чернов розповів про колосальну роботу, яку Фонд, партія та волонтери провели в боротьбі з ковідом.

«Цей рік Фонд Порошенка розпочав з передачі українським лікарням кисневих концентраторів, що є продовженням регулярної допомоги українцям в боротьбі з Covid-19. Загалом з самого початку пандемії тільки в Запорізькій області Фонд Порошенка та партія «Європейська Солідарність» відремонтували і оновили три апарати штучної вентиляції легенів експертного класу для опорної лікарні Бердянського району, передали 400 високоточних ІФА-тестів для виявлення коронавірусу, забезпечили медиків Запорізького регіону понад 1000 сертифікованих захисних костюмів та комплектів окулярів, придбали для медзакладів пульсоксиметри, закупили і доставили мешканцям Запорізької області більше тисячі наборів першої необхідності з ліками та продуктами», – зазначив Олег Чернов.

Це вже друга партія кисневих концентраторів, які Фонд Порошенка то ГО «Справа Громад» передали Запорізькій області за останній місяць. Раніше обладнання отримали медзаклади Бердянська та Мелітополя.

Від початку пандемії коронавірусу Фонд Порошенка, компанія Рошен і волонтери передали медзакладам понад 157 тисяч захисних костюмів, 10 тисяч антивірусних окулярів, понад 50 тисяч високоякісних швейцарських ІФА-тестів Roche, профінансували закупівлю та ремонт понад 50 апаратів ШВЛ. Допомогу отримали близько 200 лікарень.

Понад 50 тисяч продуктових наборів отримали люди із вразливих категорій. Загальна сума благодійної допомоги сягнула 150 млн грн.

Зараз Фонд Порошенка та ГО «Справа Громад» опікуються закупівлею кисневого обладнання для хворих на COVID-19. Апарати вже надійшли в лікарні та військові шпиталі на Донеччині, Буковині, Прикарпатті, Тернопіллі, у Запорізькій, Рівненській, Львівській, Київській та інших областях України.

Джерело


Валерій Прозапас

Чергову партію кисневих концентраторів від “Фонду Порошенка” передано для потреб лікарів, цього разу до Обласної інфекційної лікарні.

А Європейська Солідарність Запоріжжя та ГО Справа Громад продовжують допомагати боротися з епідемією.

Долучайтесь!

ПриватБанк (картка ГО «Справа Громад»)
5169 3305 2043 6350
У призначенні платежу, будь ласка, – «благодійна безповоротна допомога на користь ГО від П.І.Б»

Найменування отримувача: ГО СОЛIДАРНА СПРАВА ГРОМАД
IBAN рахунок: UA183052990000026003046205728
Код ЄДРПОУ/ІПН: 42992954
Назва банку: АТ КБ “ПРИВАТБАНК”
Призначення платежу: благодійна безповоротна допомога на користь ГО від (П.І.Б, або організація)

Автор