«ПреЗЕдент, читай Конституцію! Це корисно»

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Судді Конституційного суду порадили президенту почитати Конституцію. На сьогоднішньому (05.01.2021 р. – ред.) засіданні судді КСУ прийняли заяву, суть якої така – президент не має права знімати з посади суддю КСУ. Голову КСУ Тупицького й поготів. А якщо президент знімає – це неправомірне втручання в роботу судової влади.

До того на сайті КСУ вивісили науковий висновок Науково-консультативної ради КСУ на 15 аркушів. Суть висновку та сама: “ПреЗЕдент, читай Конституцію! Це корисно”.

Просто зрозумійте глибину глибин. Всі ці дні Тупицького пресували, аби він сам подав у відставку за гору медяників і повну й цілковиту амністію. Суддів КС шантажували минулими гріхами і облещували майбутніми посадами для них і дітей їхніх.

Вчора представник ВР (читайте, служок) в КСУ Ольга Совгиря заявила, що КСУ не має повноважень розглядати конституційність будь-яких актів з власної ініціативи – натяк був більш ніж промовистий.

Але судді КСУ зібралися і “листа запорожців зеленому султану” написали. Причому у настільки юридично вивірених формулюваннях, що не прикопаєшся. А у КСУ в активі ще Європейський суд з прав людини, позов до якого ризикує си-и-и-ильно зіпсувати ЗЕкоманді стосунки з Заходом і особливо з МВФ.

Шкода, нема в ОПУ людей обізнаних на історії. А то мали б пояснити ЗЕкоманді, аби ставати узурпатором, треба бути або Бонапартом, або Салазаром. А коли в узурпатори лізе комік, виходить лише сміх. Крізь сльози.

Карикатура © Олексій Кустовський / Радіо Свобода
Copyright © 2020 RFE/RL, Inc. Передруковується з дозволу Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода

Автор