Володимире Олександровичу, перелогіньтесь в чаті далекобійників

Володимир Омелян

Ще один підсумок 2020 року зі сфери інфраструктури, який мене вразив.

Всі ж пам’ятають феноменальну ситуацію, коли Україна в кризі, а Президент особисто в вайбер-чаті лається з далекобійниками і погрожує їм всіма карами в дивному збудженому стані?

І урочисто-тривожну атмосферу наради у самого Президента, де було вирішено до вагового контролю, окрім транспортної інспекції і нацполу, долучити ще й СБУ.

Українська лайт-версія: ordnung muss sein!

Так от, Володимире Зеленський, і тут на Вас поклали.

За підсумками минулого року зважено понад 700 000 транспортних засобів. Порушень габаритно-вагового контролю виявлено у 14 000 вантажівок.
Себто, у 2%!!!
Нараховано штрафів на 137 млн грн.
За «випадкового збігу обставин», це якраз річний бюджет самої транспортної інспекції у 2020 році.
Єдина проблема, з цих штрафів після всіх судів до бюджету України надійде не більше половини. А можливо й декілька відсотків.
І, до речі, жоден WIM не працює так, як би мав. Хоча, й з мобільними ГВК та сама проблема.

Однією з причин мого перманентного конфлікту з минулим керівництвом ДСБТ, коли вони мені приносили статистику штрафів: 2-5-10% від зважених ТЗ, я їм завжди показував фото черг з перевантажених фур на в’їзді в морські порти, виїздах з елеваторів і колійність автошляхів на основних напрямках перегрузів. І пояснював їм, що українськими дорогами їздять мінімум 40% перевантажених автомобілів. Тому їх офіційна статистика є свідченням єдиної речі – корупції.

Володимир Олександрович, перелогіньтесь в чаті далекобійників під іншим ніком, наприклад, Mad Ze, і Ви дізнаєтеся, що контролю більше не стало, зате «завдяки» СБУ проїзд подорожчав. Якщо, звісно, це теж вже не стало частиною Ваших персональних незаконних прибутків.

 

Автор