Ідіот і шкідник при владі – це біда

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Все не хреново. Все неймовірно хреново. По суті, усунувши голову КСУ Тупицького з посади своїм указом, президент Зеленський щойно вкотре (!!!) зазіхнув на надання собі диктаторських повноважень.

Я не маю жодних сентиментів до призначеного ще Януковичем Тупицького. Моя б воля, його зняли б давно. Але між моєю волею і реальністю стоїть закон, який треба виконувати. Бо коли зникає закон, лишається лише одне право – право сильного, калібром 5,45, 7,62, 12,7, тощо. Знаю. Бачив.

Саме до цього нас щойно підвів президент Зеленський. Він НЕ МАВ законного права знімати не те що голову КСУ, а навіть рядового суддю. Таких повноважень для президента Конституція не передбачає як таке. У Зеленського посилаються на статтю 154 Кримінально-процесуального кодексу. Але ця стаття не має жодного стосунку до Конституційного суду. Тупицький з легкістю оскаржить рішення президента, а розглядати скаргу буде… Конституційний суд.

Навіщо це робиться в такому разі? Та дуже просто.

По-перше, новий виток скандалу біля КСУ відволіче увагу суспільства від зухвалої й цинічної операції з відмазування заступника Єрмака Татарова, якому ніяк не можуть призначити запобіжний захід.

По-друге, таке усунення з посади голови КСУ – прецедент. Якщо президент може усунути з посади голову КСУ, усунути районного суддю йому буде як чхнути. Це означатиме, що незалежна судова гілка влади, яка зуміла порушити кримінальну справу ще проти президента Кучми, і якою ми всі пишалися, буде похована. Судова влада опиниться під повним контролем президента України.

А як називається режим за якого в одних руках об’єднані дві гілки влади? Він називається ДИКТАТУРА.

У Зеленського апелюють до статті 154 КПКУ? Я щиро радив би там детально дослідити іншу статтю – перевищення службових повноважень. КСУ з легкістю може винести відповідну ухвалу.


Володимир Ар’єв

Сьогодні (29.12.2020 р. – ред.) Зеленський підписав не указ про відсторонення Тупицького з посади судді Конституційного Суду.
Сьогодні Зеленський підписав індульгенцію Тупицькому!

Європейський Суд з прав людини приділяє особливу увагу незаконним рішенням органів влади стосовно суддів. І розглядає суддівські кейси першочергово. Указ про відсторонення Тупицького, безвідносно до персони цього судді, відверто незаконний і антиконституційний.

Тому Тупицький може відкривати шампанське – чим би не закінчилася його кримінальна справа в Україні, вона на 99,99% буде скасована в ЄСПЛ з причини грубого порушення процедурних питань і через втручання вищої посадової особи.

Ідіот і шкідник при владі – це біда.


Alex Noinets

Ця історія.
Історія з Конституційним.
Історія з Ріфом.
А головне – історія з Татаровим. Вся історія. Венедіктова. Аваков.
Це агонія. Вони більше не намагаються робити вигляд, що є якісь межі пристойного, які вони намагаються не перетинати.
Більше нічого нема. Просто х*ярити по копаному.

Я знаю ще декілька країн, де таке відбувається. Власне, дві таких знаю.
Білорусь, де шалений безумний Лука х*ярить по копаному, потім дивиться в камеру і каже “мы с гэтимя наркаманамы, бездельныкамы, мы разбераемся, народ мне пишець, жалуеца, просиць памочь, паспасобстваваць”.
І РФ, де Путін може відправити людей травити труси, спалитися на цьому і теж робити вигляд, що все ок, все норм, така європейська країна, просто з особливостями.

Ну і ми тепер. Тепер і ми.

P.S. Тимофій Мілованов, зараз дуже потрібний пост від тебе про те, що справа не в особистостях, а в прогресі, інституціях, принципах сталого розвитку, європейських чинниках, драйверах, стратегії та іншій поє*єні. Ну, щоб нам стало зрозуміло, що ви, пі*ори, там в ОП будете лічнякі рішать, а ми тут на вулиці будемо хавати вашу локшину про те, що важливі ідеї та принципи.


Володимир Омелян

Ще одне неправове рішення Президента України, за яке йому доведеться нести персональну відповідальність перед законом.

Недолуга спроба Офісу Президента перемкнути увагу з Татарова і ситуації навколо Микитася на вирішення у незаконний спосіб ним же спровокованої та підтриманої ситуації навколо Конституційного суду лише поглибить інституційну кризу, але жодним чином її не вирішить.

Рубікон перейдено давно, несемося…

П.С. А, можливо, це заради звільнення Кривоноса ціле РНБОУ проводили?


Андрій Смолій

Зеленський далі та відверто провокує політичну та конституційну кризу.

Щойно був звільнений заступник голови РНБО, бойовий офіцер, Сергій Кривоніс. Не стерпів Зеленський критики, справедливих слів Сергія щодо останніх заяв «найвеличнішого». Не стерпіли колишні кварталівці справедливих порад. Та й відверто, Кривоніс серед цієї шушери був зайвим, останнім, хто ще втримався з часів Порошенка.

Ну і ще одне рішення, що межує з божевіллям. Подвійні стандарти. Щойно Зеленський одноосібно відсторонив Тупицького з посади голови Конституційного Суду. Ви знаєте моє відношення до цього зашквареного «судді», до якого ну дуже багато питань. Але чи має Зеленський такі повноваження?

А якщо має, то чому не робив цього раніше? Чому провокував скасування декларацій? Чому досі не обрані судді від Верховної Ради?

І ще одне: чому не звільнений/відсторонений особисто Зеленським ще один корупціонер з Офісу президента – Олег Татаров? Правда, дивно?

Коротше, котимось і ганьбимось на весь світ. Ця влада остаточно доб’є всі державні інституції, це вже точно..


Валерій Прозапас

А щоб не показалось мало – тепер Арестович погрожує генералу Кривоносу… кримінальним переслідуванням по “справі про державний переворот”.

Минулого року нормально схему відкатали по “справі Шеремета” – найвеличнішому нескладно буде ще на один брифінг збігати.

Не знаю.

Так відверто армію ніколи не принижували – ні при Кучмі, ні навіть при Януковичі.

Автор