Свідкам розіп’ятого Сенцова в трусиках

Олександр Дедюхін

Знов заволали бідолашні, що Порошенкові потрібно йти з політики. Нічого нового.

А я тут погуглив. Першим про це взвив ВАЗ — шістка перед другим туром виборів 2019 року. Аргументував тоді Зеленській свої слова тим, що Порошенко знаходиться в опозиції до народу України, котрий за нього голосувати не хоче.

За півтора року ми вже зрозуміли, що Порошенко не в опозиції до народу України знаходиться, а просто малоросія ще не з усіх виборців вичавлена та пручається європейському вибору українців. Але хоч і не так швидко, як ми, свідомі та майдануті порохоботи хочемо, українці, прищеплені зеленодранством, зцілюються.

Ну ви вже чули, що за Порошенка вже готові голосувати не 25%, а 43%, ця цифра відома. Але є ще одне цікаве дослідження. 25% українців очікують, що вже в наступному, 2021 році, Зеленській піде у відставку, на пенсію, в Ростов, у небуття, вʼязницю або Кривий Ріг чи пекло. І тоді відбудуться позачергові президентські вибори. Зрозуміло, що ці 25% – це ті самі незламні порохоботи, котрі підтримували Гетьмана у найскладніші часи. Як думаєте, як скоро нас стане 55%?

Так, Порошенко колись піде з української політики, але не раніше, ніж Україна вступить в НАТО, стане однією з найповажніших країн Європи — потужним регіональним лідером, і залісся капітулює перед українською армією. Ось тоді, напевно, Порошенко піде з української політики, але не на пенсію, а до Європарламенту.


Валерій Прозапас

Олег Сенцов повторив майже дворічну мантру всіх білих пальт щодо Порошенка.

Що ж він їм так заважає, що досі топлять про “антирейтинг” сильніше за “раша тудей”?

Цікаві парні – ті “моральні авторитети”. Можуть вирішувати, коли та куди кому йти, а в замін нікого не пропонують, хто б ефективно та гарантовано міг вести державу до ЄС та НАТО.

А коли пропонують, то як не Вакарчук, так прости, Господи, Зеленський получається. Мало?

Коли ви вже нарешті навчитеся бути “за” перед тим, як виступати “проти”, та ще й чомусь синхронно з московською пропагандою.


Сергій Марченко

1. Сенцов має повне право на своє бачення ролі Порошенка на виборах. Особисто я ставлюся до його права з повагою. Хоча можу не розділяти його погляди.

2. Порошенко дійсно має жахливий антирейтинг. Так, це несправедливо, враховуючи купу проблем України, які він вирішив. Так, багато в чому він штучний, через зомбування людей телевізором олігархів. Але він є, і від нього нікуди не дінешся. Стати президентом з таким антирейтингом нереально. Це факт. Протягом останнього року динаміка позитивна. Але зміни надто повільні, та, якщо нічого кардинально не зміниться, на наступних виборах Порошенко набере не 25, а 30 чи 35%. Результат буде кращим, але, з такою динамікою, він все одно програє. Бо мудрий виборець проголосує за охоронця з супермаркету, фуд-блогера, футболіста, аби тільки не Порошенко. І штабу Петра треба працювати саме з антирейтингом свого кандидата, а не проти Сенцова.

3. Я не погоджуюся з Сенцовим, що, якщо Порошенко не зніметься, переможе Медведчук. Там та сама проблема з антирейтингом. Медведчук безумовно непрохідний і теж з тріском програє охоронцю. Після втрати ватних територій баланс настроїв виборців складає десь 60-65% проукраїнських проти 35-40% проросійських. Тому, сорі, Олег, але це штанга!

4. Знаю, всім зараз страшно після Наді. Але Сенцов – не Надя. Пройшло більше року, і я не бачив жодного його вчинку, який би говорив про те, що Олег – ворог. Не треба шукати нових ворогів. Давайте розберемося з тими, які вже є.

5. Давайте взагалі менше орієнтуватися на лідерів думок, а більше думати своєю головою. Вона ж у кожного є, і працювати нею не складно! Треба просто не бігти кудись весь час, а півгодини в день думати про важливе: свою сім’ю, свою роботу, свою країну. І все буде добре!


Mason Lemberg

Давайте я розкажу свідкам розіп’ятого Сенцова в трусіках, чому випади в його бік справедливі, та чому ця історія зовсім не про сектантство Порошенка, а навпаки про присідання секти “Абинепорошенко”.

Перше.
Тому що Сенцов не має права на критику Порошенка з усіх можливих точок зору:

а) тому що Сенцов не знає і знати не може, що було в час правління Порошенка. Про які оцінки тоді може йти мова?
б) тому що Сенцов проти Порошенка – ніхто. “Сперва добейся” – це абсолютно той випадок. Бо на яких таких підставах/діях/досвіді Сенцова базується його критика? І чи має він хоч мінімальне поняття в управлінні хоч чимось, не кажучи вже про країну. Одного такого вже вибрали, казав, що побудував успішний медіа-холдинг, виригуєм досі.
в) тому що Сенцов, на відміну від Порошенка, не зробив для цієї країни нічого. Навпаки, він винен країні, владі, громадянам, працівникам спецслужб за те, що він тут зараз. А міг би і мав би робити. Не влізаючи в політичні срачі, не породжуючи їх, а власним прикладом демонструючи іншим країнам, що у нас йде війна з окупантом, нагадуючи їм неприємну для них правду.

Друге.
Тому що розказувати, що і хто має робити, бо ти так вважаєш (при тому що ти в цьому нуль, і до цієї людини ти відношення не маєш), – це вже ознака довбойо*а, чого б це не стосувалося.

Третє. І головне.
Проблема Сенцова і йому подібних, звісно ж, не в Порошенку. Проблема в них самих. В невмінні, нездатності, в лицемірстві, в багатьох інших рисах, їх особистих, їх оточуючих. І навіть якщо б Порошенко і ЄС пішли на пенсію, вони б все одно проіпали. Бо в цьому і полягає їх суть. Не в тому, щоб щось робити і добиватись, а в тому, щоб нити і шукати винного. І ніхріна їм в цьому не допоможе.

Більше того: результати на табло. І можна прікалуватись з “старого” “неповороткого” “з застарілими методами” Порошенка, розказувати, які ми умні, нові, модні, Гарварди бачили за Машини та Пінчукові гроші з продажу труб росіянам, але ви ніхріна не показали на відміну від такого неповороткого Порошенка.

Може, тому що ви просто лицемірне гуано, яке нічого не може крім кидатись тим самим гуаном?

 

Автор