«ЄвроСолідарність» готова подавати до суду на нелегітимного міністра-плагіатора

Володимир Ар’єв

Шкарлет – нелегітимний міністр! Незаконно оголошений. Бо двоє депутатів з ОПЗЖ – Медведчук і Суркіс, які «проголосували» за його призначення, були фізично відсутні в залі Верховної Ради в момент голосування. Все зафіксовано. Завтра будемо вимагати переголосування, як передбачає регламент. От і подивимось, чи толерує кнопкодавство Дмитро Разумков. Зазначені голоси є вирішальними, бо Шкарлета протягнули на мінімальній межі у 226 голосів.

А якщо переголосування не буде, я, як колишній голова комітета ПАРЄ з питань культури, освіти, науки і медіа, закликаю всю освітянську і наукову спільноту не визнавати Шкарлета міністром і всіляко протидіяти самозванцю!

* * *

Незаконне призначення Шкарлета міністром освіти Разумков на переголосування не поставив. Хоча факти неперсонального голосування не заперечив.

Виявилось, що після присяги, яку плагіатор склав під вигуки «Ганьба!», ганьба вступила на посаду. Саме тому спішили з присягою. Тепер Разумков заявив про майбутню купу символічних рухів проти кнопкодавства, розгляд випадку в регламентному комітеті, бла-бла-бла.

Європейська Солідарність готуватиме позов до суду і зареєструє проект постанови про звільнення Шкарлета внаслідок призначення з грубим порушенням законодавства, з кримінальним кодексом включно.

І ще раз нагадую: УСІ документи, підписані нелегітимним міністром, мають таку саму легітимність і силу.

Закликаю освітян, науковців і студентів активно виступити проти міністра-плагіатора, який навіть посаду обійняв з порушенням закону.


Ірина Геращенко

На вимогу « ЄС» і «Голосу» відбулася нарада з керівництвом парламенту щодо масових фактів кнопкодавства монобільшістю. В нас є підстави стверджувати, що плагіатора Шкарлета проголосували з кнопкодавством, чужими картками.

Керівництво ВР визнало, що закони про кримінальну відповідальність за кнопкодавство, про які так кричав Зеленський як про зелені досягнення, не працюють. Ніхто зі слуг не поніс жодної відповідальності за кнопкодавство.

Отже, ми запропонуємо зміни до закону, посилення відповідальності . Вимагаємо від регламентного комітету розглянути голосування за Шкарлета, яке відбулося з порушеннями.

Якби в Шкарлета була честь і совість, він би зараз подав у відставку .

Ми як фракція готові подавати до суду на нелегітимного міністра.


Ігор Артюшенко

Почну з того, що голосування за призначення Міністром освіти та науки України відбувалося з порушеннями.
В залі були відсутніми Медведчук та Суркіс, які офіційно начебто віддали за нього голоси. Про це повідомив Володимир Арʼєв. Сьогодні процес обрання буде оскаржуватися.

Для читачів я ще раз нагадаю, що з себе являє Сергій Шкарлет:

– “Політичні орієнтири я обрав ще у 2004 році. На президентських виборах підтримував Віктора Януковича. Не змінив своїх переконань навіть тоді, коли довелося відчути на собі певний тиск тодішньої правлячої партії, яка наполегливо пропонувала отримати її партквиток. Я повністю поділяю погляди і принципи Партії регіонів”.

Це не вирвані з тексту слова, як люблять зараз виправдовуватися слуги. Не вірите — перейдіть за посиланням.

Є інформація, що під час Революції Гідності новопризначений міністр погрожував студентам та навіть вимагав зняти прапор України.

Велика частина наукових робіт міністра — суцільний плагіат. За посиланням аналіз його монографій.

Якби сучасне керівництво України було освіченим та розуміло, що означає плагіат, то Сергій Шкарлет вже давно не був би ректором.

Колишня очільниця МОНу Ганна Новосад, яку аж ніяк не можна запідозрити в штучній нелюбові до Зеленського, вважає, що Сергій Шкарлет є креатурою ректорів-корупціонерів, а основними цілями міністра є:

– скасування ЗНО на вступ після коледжів;
– скасування ЗНО на магістратуру;
– скасування KPI для ректорів;
– скасування індикативної собівартості;
– скасовування фінансування університетів за результатами їх діяльності.

Вже бувши т.в.о. міністра Сергій Шкарлет провалив підготовку шкіл до нового навчального року, а потім прохав їх закрити. Про це я детально писав тут.

Тобто освітою та наукою в Україні керуватиме проросійськи налаштований регіонал, науковий крадій та ставленик феодалів-ректорів.

Злигання слуг та проросійських сил із ОПЗЖ у всій красі.

Автор