Хто та «меншість, яка розколює суспільство»

Валерій Прозапас

Люди, які йшли до влади під гаслами “сажать!”, “вішати порохоботів!”, “загонім Петра!”, “ні обіцянок, ні пробачень!”, кошмарили населення фейками про “наживання на крові” та при зростаючій економіці нагнітали соціальну істерію, тепер просувають чергову методичку імені Єрмака-Подоляка про “меншість, яка розколює суспільство”.

Тобто фейки про “свинарчуків” та “небажання закінчувати війну” країну не розколювали.
І воплі на стадіоні про “тисячі добровольців за гратами” та “Роттердам” теж не розколювали, як і сотні інших пропагандистських штампів, синхронізованих з “Росія 1+1”.

А зато відмова частини суспільства мовчати через реваншиста Татарова в ОП та відновлення впливу реваншиста Портнова на суди та ДБР “розколює” квітуче суспільство.
І протести проти спроб протягнути путінські “формули”, проти переслідувань військових, проти дикої ситуації з взяттям в заручники Антоненка теж “розколюють”.
Про пограбування бюджету, державних підприємств, антиковідного фонду, про падіння економіки на 11% треба мовчати, щоби не “розколювати”.
А факт зростання податкового тиску, збільшення тарифів з одночасним зменшенням субсидій – то взагалі, як той казав, “табу”, бо суспільство “розколеться” навпіл.

Абсолютне невиконання “слуґамі” та “слуґою” передвиборчих обіцянок, тотальний дерибан та деградація держави ще не до кінця усвідомлені суспільством, тому йому сценаристи “Квартала” намагаються вчергове заліпити очі образом “внутрішнього ворога” за передвиборчою калькою. До речі, саме за такою схемою брехні та маніпуляцій масовою свідомістю тримається при владі 20 років і товаріщ Путін, практики якого вже очевидно намагаються впроваджувати ці нещасні “новиє ліца”.

Цю матрицю маємо зламати.
Насправді вона набагато слабкіша за стійло Януковича, просто більш гнучка та підсилена інформаційними технологіями, але ж і ми останні п’ять років часу не втрачали, правда?

 

Михайло Подоляк. Фото © Каролина Ускакович / «Бабель»

Автор