Зради і перемоги тижня. 4 – 10 грудня 2020 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Щоразу по п’ятницях (по можливості) – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 4 – 10 грудня 2020 р.

ЗРАДА

Київський апеляційний суд після розгляду апеляційної скарги захисту обвинувачуваного у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка, залишив без змін рішення Шевченківський районний суду Києва. Антоненко продовжуватиме перебувати в СІЗО.

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова пропонує ухвалити закон, який би позбавив права Верховну Раду звільняти генпрокурора.

Перша сесія депутатів нового скликання Харківської міської ради визнала Геннадія Кернеса мером міста без складання присяги. Сам Кернес у Харкові відсутній.

Прем’єр Шмигаль визнав – після карантину вихідного дня в Україні зросло безробіття.

Співкоординатор Руху Опору Капітуляції Андрій Левус заявив, що відбувається поступова передача влади від збірної команди «зелених» аферистів їхнім проросійським господарникам. Як приклад він навів призначення Олега Татарова в ОПУ і обрання кандидата від ОПЗЖ мером Кривого Рогу.

ПЕРЕМОГА

Прокуратура Автономної республіки Крим порушила справу щодо представників австрійського архітектурного бюро Coop Himmelb(l)au. Це бюро бере учать у побудові оперного театру в окупованому Росією Севастополі. Україна також запустила внутрішньодержавні процедури для запровадження проти австрійського бюро санкцій за співробітництво з РФ.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав законопроєкт №4460-д, яким відновлюється кримінальна відповідальність за декларування недостовірної інформації.

Ніхто з представників ЄС не відреагував на скарги міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто на Україну під час засідання Ради Європейського союзу, через ситуацію з угорською національною меншиною на Закарпатті.

Регіональний статус російської мови в Одеській області було скасовано. Таке рішення ухвалив Одеський окружний адміністративний суд.

Львівський бронетанковий завод передав армійцям фінальну партію бронетехніки – чотири модернізовані танки Т-64 та броньовану ремонтно-евакуаційну машину БРЕМ-2. Зазначається, що модернізовані танки отримали сучасні нічні приціли, новітні цифрові радіостанції, супутникові системи навігації, комплекти динамічного захисту.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор