У Києві відбувся післявиборчий з’їзд «Європейської Солідарності» (фото, відео)

 

Порошенко: Вимагаємо від влади повернути питання про ПДЧ в НАТО на порядок денний

«Європейська Солідарність» вимагає від влади повернути на порядок денний питання отримання Плану дій щодо членства України в НАТО. Про це під час з’їзду партії заявив Голова «Європейської Солідарності», п’ятий Президент Петро Порошенко. Він наголосив, що мета партії – зберегти демократичну європейську Україну та провести її шляхом реформ до єдиної європейської родини націй, що гарантує добробут українцям. А вступ до НАТО гарантує незалежність країни і безпеку людей, – переконаний Петро Порошенко.

«Ми вимагаємо від влади повернути на порядок денний питання про ПДЧ. Грузія, як бачимо, має шанс отримати його вже найближчим часом. Про Україну ж наразі не йдеться, тому що Україна в особі її теперішнього керівництва сама послала сигнал, що не так вже нам цей план і потрібен», – застерігає п’ятий Президент.

«Європейська Солідарність» – чи не єдина українська партія, яка має розгалужені міжнародні контакти. Ми – асоційований член Європейської народної партії і член Міжнародного демократичного союзу. Питаннями світової коаліції на підтримку України в нашій боротьбі з російською агресією, стосунками з Євросоюзом та НАТО ми займаємося так само глибоко і активно, як і проблемами внутрішніми», – зазначає лідер партії.

Порошенко наголосив, що у питаннях зовнішньої політики дилетантизм нинішньої влади ще більш вражаючий, ніж в будь-яких інших. «Дайте йому глобус, – не кожну країну покаже. Професіонали, із яких складається наша дипломатична служба, самовіддано працюють на всіх напрямках. Однак роль МЗС тепер істотно зменшилася, а реальне керівництво зовнішньою політикою здійснюють люди, далекі від розуміння її азів. Звідси – хаос і відсутність стратегії. Найгірше, припинено дипломатичний спротив російській агресії, і це дезорієнтує наших партнерів», – констатує п’ятий Президент.

«Європейська Солідарність», всі наші народні депутати, які дотичні до питань євроінтеграції та зовнішньої політики, я особисто продовжимо страхувати Україну від непрофесійних дій влади назовні. Міжнародні контакти займають вагому частину мого графіку. Знаєте, звідки я прийшов на з’їзд? Прямо із зустрічі з послом однієї з країн «Великої сімки». До речі, вже не один західний дипломат звертає мою увагу на те, що в секторі оборони та безпеки згортаються реформи, які є ключовими в частині відповідності стандартам НАТО», – наголошує Петро Порошенко.

«Життя подарувало мені певний дипломатичний досвід, і, попри природний поділ на владу та опозицію, я готовий підставити плече, щоби допомогти країні у питаннях насамперед зовнішньої політики. І там за межами країни робитиму це в будь-якому випадку. Щоб не зруйнувалася коаліція на підтримку України, щоб ніхто не сумнівався, що Україна обов’язково повернеться до активної боротьби за своєї членство в Євросоюзі та НАТО. Це і є далекосяжні стратегічні цілі нашої партії», – резюмує Петро Порошенко.

Джерело

 

«Європейська Солідарність» підтвердила свій статус найпотужнішої української опозиційної сили – Петро Порошенко на з’їзді партії

«Європейська Солідарність» на місцевих виборах, які відбулися 25 жовтня 2020 року, підтвердила свій статус найпотужнішої української опозиційної сили. Про це під час виступу на з’їзді партії заявив Голова «Європейської Солідарності», п’ятий Президент Петро Порошенко.

«Відбулося суттєве оновлення «Європейської Солідарності». Майже 50% відсотків наших депутатів, які пройшли до місцевих рад, – обрані вперше. Окремо хотів би наголосити на першому електоральному успіху нашої молодіжки. 45% кандидатів, які були висунуті нашою молодіжкою, стали депутатами. 29 дівчат та юнаків, запропонованих «Солідарною молоддю», середній вік яких 24 роки, обрано у 23 місцеві ради», – зазначив Порошенко.

«Наші вперше обрані депутати – це люди, які вибороли це право сумлінним служінням Україні. Це – волонтери, добровольці, ветерани, громадські активісти, вчителі і медики, представники культури, малого бізнесу. На місцевих виборах Європейська Солідарність підтвердила свій статус найпотужнішої української опозиційної сили», – повідомив лідер партії.

«Окремо хотів би звернути увагу на результат «Європейської Солідарності» у східних та південних областях. Ми виступили як центр консолідації свідомого українства, патріотичних проєвропейських сил. «Євросолідарність» – єдина проєвропейська політична сила, яка повсюдно подолала п’ятивідсотковий бар’єр», – говорить Порошенко.

«Тепер перед нашими місцевими командами стоїть ключове завдання – жорстко протидіяти активності п’ятої колони в кожній з областей, спробам дестабілізувати ситуацію, пропагувати ідеї федералізму та капітуляції перед Росією. Коли влада немічна, на опозицію лягає значна частина відповідальності за єдність країни, її територіальну цілісність», – зазначає п’ятий Президент.

Порошенко також наголосив, що просто бути опозицією замало: «Ми не лише смілива і принципова опозиція, а значно більше – єдино можлива альтернатива цій владі. Альтернатива професійна,  українська, проєвропейська. Яка знає, що і як робити, яка вміє і яка готова брати на себе відповідальність», – наголосив Порошенко.

«Настав час думати про те, хто, коли і як зможе подолати наслідки некомпетентного бездарного урядування зелених невігласів. Дедалі більша кількість людей усвідомлюють, що наша команда набагато професійніше вирішувала проблеми країни і людей, хоча і діяла у набагато складніших умовах. Тепер наше з вами завдання – довести, що і в майбутньому саме наша команда, команда «Європейської Солідарності»  краще впорається з тими викликами, які постали перед Україною», – наголосив Петро Порошенко.

Джерело

 

Петро Порошенко закликає провести спеціальне закрите засідання парламенту з питань обороноздатності країни

Лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий Президент Петро Порошенко закликає Верховну Раду України провести спеціальне закрите засідання і зупинити підрив обороноздатності країни. Про це він заявив під час виступу на з’їзді партії «Європейська Солідарність». Порошенко зауважив, що вперше з часів Януковича у проекті бюджету на наступний рік влада не збільшує фінансування Збройних Сил.

«Влада хвалиться тим, що, мовляв, не зменшує оборонний бюджет. Але цього абсолютно недостатньо для захисту країни. Тим більше, що державне оборонне замовлення виконане лише на половину. А за окремими програмами державного оборонного замовлення воно було профінансоване від 15 до 40 відсотків, залишивши армію без зброї, не провівши тендери на елементарне – речове забезпечення, берці, шоломи, бронежилети, систему харчування і на багато інших речей, які ми налагодили з 2014-2015 року разом з волонтерами і добровольцями, нашим десантом у Міністерстві оборони», – констатує Порошенко.

«Окрема наша вимога – збільшити грошове забезпечення військовослужбовцям. Востаннє це робив ще я наприкінці свого президентства. Армію знову намагаються знищити, як за часів Януковича. Ми дуже добре пам’ятаємо, яку високу ціну заплатила країна за таку безвідповідальну поведінку неукраїнської влади. І ми не дамо привести армію знову у небоєздатний стан. З цього приводу дійсно настав час провести закрите засідання Верховної Ради за участі Зеленського, щоби зупинити підрив боєздатності держави», – наголосив Петро Порошенко.

Джерело

 

Маруся Звіробій стане кандидаткою від партії«Європейська Солідарність» на довиборах у Надвірній

 

Українська волонтерка, контрактниця ЗСУ, інструктор навчального центру Десантно-штурмових військ Маруся Звіробій (Олена Самбул) стане кандидаткою від партії «Європейська Солідарність» на довиборах народного депутата у 87-му окрузі на Івано-Франківщині. Про це стало відомо під час з’їзду партії. Як повідомив лідер «Європейської Солідарності», п’ятий Президент Петро Порошенко, офіційно виборчий процес ще не стартував, однак кандидатуру Марусі підтримують і партійці, і волонтери, і ветеранське середовище.

«Я прошу підтримати Марусю. Відповідна підтримка є від ветеранських організацій, добровольців, які є в нашій команді, до мене надходять зараз численні ці пропозиції. Маруся публічно оприлюднила, що вона прийняла рішення офіційно оформити стосунки з партією і приєдналася до нашої славної когорти», – наголосив Петро Порошенко.

Маруся Звіробій у своєму виступі подякувала за довіру і зазначила, що готова стати до лав «парламентського спецназу» «Європейської Солідарності».

«Бути бійцем елітного підрозділу – це коли ти маєш мужність, впертість, ніколи не зупиняєшся і ніколи не відступаєш. Мені щастило з командирами. Першим командиром в цій війні був Дмитро Ярош, моя велика повага зберігається до сьогодні. Треба було дуже серйозно працювати і мати дуже серйозні здобутки, аби мати наступного елітного командира – і це був Михайло Забродський. Ви ж розумієте, що командувач ВДВ на той момент без серйозних здобутків не пішов би на співпрацю. Тому це є для мене певним показником моєї роботи», – наголошує учасниця війни проти російської агресії.

«Для того, щоб досягти того, аби стояти тут, ще в одного елітного командира Петра Олексійовича Порошенка, треба було серйозно попрацювати ще і в Десантно-штурмових військах. Але це величезна школа. Для мене всі ці командири були серйозним прикладом», – зауважила Маруся Звіробій.

«Зараз я вимушена йти далі, тому що я не бачу іншого інструментарію, аби впливати на ситуацію, яка складається в державі. З «Правого Сектору» я пішла в десантники, тому що це була можливість отримати більше ресурсів, навчити і опікуватися більшою кількістю бійців, зробити більше якісної роботи. Зараз моя мотивація аналогічна – я хочу зробити більше для цієї держави, мати більше ресурсів впливу. Оскільки я бачу своїх ворогів, ніколи не випускала їх з свого фокусу, і я можу опікуватися більшою кількістю особового складу», – зазначає волонтерка.

«Для мене велика честь приєднатися до політичних кіборгів, я є прихильницею і «Європейської Солідарності», і «Справи Громад», про що неодноразово казала, і на виборах максимально допомагала вашим кандидатам. Так само для мене велика честь представити себе захисником Надвірнянщини. Батьківщина Степана Бандери – це велика честь, і я це усвідомлюю, але я вважаю, що Степану Андрійовичу не буде за мене соромно. До того ж, там досить складний регіон, на якій не кожен матиме мужність піти. Але НІХТО КРІМ НАС! ЗАВЖДИ ПЕРШІ! І не було такого ворога, якого б ми злякалися. Тому я із задоволенням вступлю в боротьбу за можливість опікуватися Надвірнянщиною і боронитиму державу на вищому рівні», – наголосила Маруся Звіробій.

Джерело

 

Виступ керівника Центрального штабу «Європейської Солідарності» Олександра Турчинова під час з’їзду партії


Ірина Геращенко

Післявиборчий з’їзд «Європейської Солідарності», до партії доєдналися наші колеги по фракції, які досьогодні залишалися без партквитка: Вікторія Сюмар, Микола Княжицький, Ахтем Чийгоз, Бондар Михайло. (Також до лав “Європейської Солідарності” долучилися: Володимир Омелян, Наталія Анненкова – ред.).

Серйозна розмова про майбутнє країни, зовнішні і внутрішні виклики, в першу чергу безпекові.


Михайло Забродський

Відпрацював черговий етап з’їзду нашої ЄС.

Підсумки виборів до місцевих органів влади. Оптимістична консолідована статистика. Небагато як більше року від “любові” до нерозуміння для діючої влади. Небагато як більше року для подвоєння результату нашої ЄС в порівнянні з парламентськими виборами. Утертий ніс для зеленої команди.

Як це можна сприймати? Якщо коротко: ми все робимо вірно. Конструктивна критика і виявлення прорахунків влади. Відверта позиція і конструктив по всім без виключення питанням. Запобігання рішенням і діям проти державності, а іноді й просто проти здорового глузду.

Ми платимо немалу ціну. Переслідування лідера по сфабрикованим справам. Нападки з приводу того, як і що було при БПП. Свинарчуки, борчуки, Рошен. Інерція бруду і наклепів, які створені ще під час президентських виборів 2019 року.

Проплачені опитування і препаровані рейтинги. Але результат вищої проби, дійсна позиція суспільства – це голосування. Узагальнений результат ЄС виріс більше ніж у два рази!

Складний, як всі останні роки, час. Час рішень.. Час поступок і незламних принципів. Час відповідей на всі стратегічні питання. Ми готові їх надати!

Звірили годинники. Попереду період дій і повна готовність до вступу в наступний етап боротьби.
Обличчя друзів і добрих знайомих з усієї країни. Ми – класна команда. З нами розуміння ситуації, досвід і чітка ціль.

Продовжуємо працювати!..


 

 

Автор