Фонд Порошенка уклав угоду про поставки кисневих концентраторів і станцій до кінця року (відео)

 

Петро Порошенко

Непрофесійність, дилетантизм, повна неспроможність зеленої влади цілком очікувано поставила країну та людей на межу національної катастрофи.

Багатьох жертв можна було би уникнути, чимало життів — врятувати. Якби влада з відповідальністю і фахово поставилася до захисту від пандемії, а не закатувала ковідні гроші в асфальт за ціною, неначе коштовні метали.

Антиковідний план «Європейської Солідарності» передбачає такі вимоги:

Негайно припинити витрачання коштів Фонду боротьби з Covid-19 на цілі, не пов’язані із медичними. Ми тим часом подали законопроект, який зобов’язує відновити Фонд і залишок у 27 мільярдів гривень спрямувати винятково на боротьбу з ковідом.

Покарати винних у розкраданні коштів фонду Антиковід.

«Двадцятка» мільярдів, вже витрачена не за призначенням, має бути повернута місцевому самоврядуванню.

Застрахувати всіх медиків від Covid-19 та виплатити компенсації сім‘ям усіх померлих медиків.

Виплатити обіцяні 300% доплати медикам.

Забезпечити перепідготовку лікарів для недопущення критичної нестачі медичних кадрів.

Відкрити для загального доступу усі відомчі лікарні, зокрема МВС, СБУ, «Укрзалізниці», Держуправління справами — знамениту «Феофанію» та інші.

Мій Фонд вже уклав угоду на поставку першої партії кисневих концентраторів і кисневих станцій. Купили все, що знайшли і що можуть поставити до кінця року. Але благодійники не можуть підмінити собою державу. Вимагаємо забезпечити доступ кожного ліжка до кисню.

Забезпечення хворих безкоштовними ліками.

Протягом кількох тижнів — забезпечити безкоштовне тотальне тестування за прикладом Словаччини і Австрії.

Слід забезпечити безкоштовними масками і засобами дезінфекції заклади охорони здоров’я та освіти, пенсіонерів і багатодітні родини.

Продовжити на 2021 рік застосування податкової знижки для фізичних осіб та особливостей оподаткування юридичних осіб, які надають благодійну допомогу закладам охорони здоров’я на боротьбу з ковідом.

Видатки родин на тести та лікування ковіду пропонуємо вирахувати з бази оподаткування фізичних осіб.

Найближчими днями «Європейська Солідарність» оприлюднить окремий план підтримки фізичних осіб-підприємців, малого та середнього бізнесу, які найбільшою мірою потерпають від різних карантинних обмежень.

Всі запропоновані нами рішення мають бути ухвалені негайно, цього тижня, завтра у Верховній Раді. Влада не просто розтринькала гроші, які парламент виділив на боротьбу з ковідом. Вона згаяла час, який вже не повернути ні за які гривні, ні за які долари, ні за які євро.

Володимире Олександровичу, Ви не Кашпіровський і не Чумак. Не намагайтеся лікувати людей відосиками. Замість того, щоб смикатися і кривлятися перед камерою, треба негайно вживати термінові заходи. Ось Вам готовий план. Не придумали свого — беріть та робіть чуже. Ви не інфлуенсер з тік-току. Ви взяли на себе відповідальність за країну. І поки з Вас її ніхто ще не зняв, якось несіть цю непосильну для Вас ношу.

Зійдіть з екранів і моніторів на грішну землю і рятуйте людей. Нам усім треба протриматися до вакцини, щодо випробувань якої є оптимістичні новини.


Фонд Петра Порошенка уклав угоду про поставку кисневих концентраторів і станцій, які мають надійти до кінця року. Про це п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» повідомив у своєму відеозверненні, в якому він оприлюднив терміновий план щодо подолання коронавірусної пандемії в Україні.

«У найбільшому дефіциті зараз – кисень. Вдосталь його тільки для Зеленського. Право дихати гарантоване лише Володимиру Олександровичу. Для всіх інших воно – під великим питанням», – зауважив Петро Порошенко.

«Мій Фонд вже уклав угоду на поставку першої партії кисневих концентраторів і кисневих станцій для лікарень. Купили все, що знайшли, і що можуть поставити до кінця року. Але благодійники не можуть підмінити собою державу. Вимагаємо забезпечити доступ кожного ліжка до кисню, насамперед за допомогою кисневих станцій та концентраторів. Вести окремий публічний статистичний облік реанімаційних ліжок із забезпеченням киснем», – наголосив Порошенко.

«У ковідному фонді, – якщо не красти на дороги і відосики! – достатньо коштів для постачання ліків та препаратів для безкоштовного забезпечення хворих відповідно до протоколів Міністерства охорони здоров’я», – переконаний п’ятий Президент.

Джерело

 

«Європейська Солідарність» закликає терміново провести масове безкоштовне тестування в Україні – Петро Порошенко

Україна за прикладом Словаччини та Австрії має терміново провести масове безкоштовне тестування громадян. Про це заявив п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. Масове тестування – це одна з найважливіших частин плану подолання епідемії коронавірусу, який пропонує «Європейська Солідарність».

Для цього фракція «ЄС» у парламенті подала законопроект, який передбачає відновити Фонд боротьби з коронавірусом і 27 мільярдів гривень спрямувати виключно на боротьбу з COVID-19.

«Тільки всезагальне безкоштовне тестування дозволить запобігти  локдауну і припиненню економічної активності, до чого веде країну патологічна безпорадність і злочинна бездіяльність влади. Загальне тестування дозволить залишити на карантині лише хворих та інфікованих, а решта зможе здійснювати повноцінну економічну діяльність. І буде збережено робочі місця», – переконаний Порошенко.

«Протягом кількох тижнів пропонуємо і вимагаємо забезпечити безкоштовне тотальне тестування  за прикладом Словаччини і Австрії. Це слід зробити  для ефективного розривання ланцюжків захворювання», – пояснює п’ятий Президент.

Джерело

 

Петро Порошенко представив план порятунку України від коронавірусної кризи

П’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» представив план порятунку України від кризи, спричиненої пандемією коронавірусу. Порошенко вимагає негайно припинити розкрадання коронавірусного фонду і спрямувати всі кошти на забезпечення медзакладів, страхування медиків, масове безкоштовне тестування громадян, підтримку підприємців.

«Непрофесійність, дилетантизм, повна неспроможність зеленої влади поставили країну та людей на межу національної катастрофи. Багатьох жертв можна було би уникнути, чимало життів – врятувати. Якби влада з відповідальністю і фахово поставилася до захисту від пандемії, а не закатувала ковідні гроші в асфальт за ціною, неначе коштовні метали», – наголошує п’ятий Президент.

«Перша частина антиковідного плану «Європейської Солідарності» – вимога негайно припинити витрачання коштів Фонду боротьби з COVID-19 на цілі,  не пов’язані із медичними питаннями. Лише вдумайтеся: з понад  тридцяти дев’яти мільярдів, вже спущених з Фонду, більше 20 мільярдів пішли на «Велике крадівництво» на дорогах», – зауважує Порошенко.

«Ми подали законопроект, який зобов’язує відновити Фонд і залишок у 27 мільярдів гривень спрямувати винятково на боротьбу з ковідом.  На безкоштовне тотальне тестування, як це робиться в Словаччині і Австрії, на безкоштовні ліки згідно медичних протоколів лікування цієї хвороби і на безкоштовні маски для тих, кому вони не по кишені. А 20 мільярдів вже витрачених не за призначення мають бути повернуті туди звідки їх вилучили весною – місцевому самоврядуванню, як цільова субвенція виключно для протидії ковіду», – зазначив Порошенко.

«Наші життя в першу чергу залежать від медиків. Тож слід гарантувати їм страхування на випадок захворювання коронавірусною хворобою, а не лише у разі смерті від неї. Міністр охорони здоров’я каже, що померли вже 258 медичних працівників. Міністр соціальної політики звітує, однак, що лише 20 спадкоємців загиблих лікарів отримали належну за законом компенсацію. Вимагаємо виплатити кошти сім’ям усіх медиків, які віддали свої життя, захищаючи нас з вами. Наразі йдеться про 238 родин. За страхування медичних працівників ми боремось ще з березня, коли я підписав відповідний законопроект», – говорить Порошенко.

Він також закликав забезпечити у повному обсязі обіцяні 300-відсоткові доплати медпрацівникам. Влада медиків зневажає і дурить не лише на страхуванні, а й і на обіцяних 300- відсоткових доплатах. Чинуши сидять з секундоміром і похвилинно фіксують, коли лікар зайшов і вийшов з палати. Доплата означає, що в рази множиться уся ставка медика, задіяного у боротьбі з ковідом. Якщо вона 8000 гривень, то отримати він має 24000, а не дві-три тисячі доплати, як зараз. Бо своїм життям медики  ризикують протягом  усієї зміни», – наголошує Порошенко.

П’ятий Президент наголосив – важливо забезпечити перепідготовку лікарів і не допустити критичної нестачі медичних кадрів при подальшому зростанні числа  хворих.  «Ліжка знайти й купити куди простіше, ніж підготувати фахівця, здатного надати дієву допомогу», – говорить Порошенко.

«Вимагаємо відкрити для загального доступу, – незалежно від посади та статусу хворого, – усі відомчі лікарні, хоча би на час ковіду, але зараз. Зокрема МВС, СБУ, «Укрзалізниці», Держуправління справами – знамениту «Феофанію». Керівники цих лікарень мають публічно звітувати про кількість госпіталізованих пацієнтів із числа простих українців. Офіс президента та ДСУ брешуть, коли вони твердять, ніби «Феофанія» зараз доступна для всіх. Хтось ще в березні записав відосик і поклявся, що в нас не буде державних лікарень для обраних під час ковіду, але для себе любимого зробив виняток. Я коли хворів не займав місце в «Феофанії», є люди, яким воно потрібніше і це точно не Зеленський», – зауважив лідер «Європейської Солідарності».

«Вимагаємо забезпечити доступ кожного ліжка до кисню, насамперед за допомогою кисневих станцій та концентраторів. Вести окремий публічний статистичний облік реанімаційних ліжок із забезпеченням киснем», – зазначає Петро Порошенко.

Протягом кількох тижнів необхідно провести безкоштовне тотальне тестування  для ефективного розривання ланцюжків захворювання – говорить Порошенко. А заклади охорони здоров’я та освіти, пенсіонерів і багатодітні родини слід забезпечити безкоштовними масками і засобами дезінфекції , – наголошує п’ятий Президент.

«Слід продовжити на 2021 рік застосування податкової знижки для фізичних осіб та особливостей оподаткування юридичних осіб, які надають благодійну безкоштовну допомогу закладам охорони здоров’я на боротьбу з ковідом. Видатки родин на тести та лікування ковіду пропонуємо вираховувати з бази оподаткування фізичних осіб», – продовжує Порошенко.

За його словами, найближчими днями «Європейська Солідарність» оприлюднить окремий план підтримки фізичних осіб-підприємців, малого та середнього бізнесу, які найбільшою мірою потерпають від різних карантинних обмежень.

«Всі запропоновані нами рішення мають бути ухвалені негайно, цього тижня, завтра у Верховній Раді», – закликав Порошенко.

«Влада не просто розтринькала кошти, які парламент виділив на боротьбу з ковідом, вона згаяла час, який вже не повернути ні за які гроші і людей з того світу вже теж не повернути», – додав він.

П’ятий Президент звернувся до Володимира Зеленського: «Ось вам готовий план. Не придумали свого – беріть та робіть чуже. Ви взяли на себе відповідальність за країну. І поки з вас її ніхто ще не зняв, якось несіть цю непосильну для вас ношу. Зійдіть з екранів і моніторів на грішну землю і рятуйте людей. Нам усім треба протриматися до вакцини, щодо випробувань якої є оптимістичні новини».

Джерело