Петро Порошенко привітав Джо Байдена з перемогою на виборах президента США (фото)

Петро Порошенко

Мої найтепліші вітання Джо Байдену — бійцю, державнику та новообраному президенту США!

Це була вражаюча, хоча і жорстка кампанія, яку обидва кандидати зробили неперевершеною та інтригуючою на кожному кроці. Це і є демократія. І це той приклад, який ми наслідуємо в Україні, попри екзистенційні виклики, яким ми і надалі протистоїмо.

Україні пощастило з президентом США, який володіє такими глибокими та особистими знаннями про нашу державу. Разом із твердою двопартійною підтримкою України, ми дуже сподіваємось на віддане трансатлантичне лідерство Сполучених Штатів в інтересах Вільного світу.

Знайте, що в Україні у вас є добрі друзі та союзники на цьому шляху!

* * *

My warmest congratulations to Joe Biden — a fighter, a statesmen, and a US President-elect!

It was spectacular, although tough the campaign that both candidates made unparalleled and intriguing at every step. This is democracy. And this is an example we follow in Ukraine against the existential challenges we still face.

Ukraine is blessed to have a US President with so profound and personal knowledge of our country. With a firm US bipartisan support of Ukraine to stay strong, we look very much forwards to a committed transatlantic leadership of the United States to secure the Free World.

Know that in Ukraine you have good friends and allies in this endeavor!