Інтерв’ю з «теплої ванни»

Володимир Омелян

Купив попкорн в очікуванні інтерв’ю Президента.

Оскільки слугам на місцевих виборах сказати нічого, будемо говорити про глобальні проблеми.

Дуже хотілося би почути:

– Реальна оцінка стану української економіки, і що пропонує влада?
– Чому абсолютно всі державні підприємства показали збиток за перше півріччя 2020 року, і чи не вважає президент, що це не лише через коронавірус, але й через дику корупцію його оточення?
– Президент не знає про корупцію, але бореться з усіма її проявами; знає, але тупо немає повноважень; корупція, якою займається президент і його оточення, – не корупція, а суспільне благо і компенсація за незручності та стрес?
– Коли нам чекати реформи судової, правоохоронної систем, фіскальної служби, і якими вони будуть?
– Вчора українські війська у відповідь обстріляли російських найманців. Перемир’я не стало миром і завершилося? Які реальні заходи вжив Президент заради посилення армії?
– Чому влада провалила 7 місяців підготовки до пандемії, які заходи вживаються зараз, щоб надолужити згаяне?
– Які дії вживає Президент щодо перемоги над Москвою, відновлення антиросійської західної коаліції та невідкладного вступу України в ЄС і НАТО?
– Чи не пора припинити хаос в державі та призначати фахових управлінців або краще оголосити дострокові президентські і парламентські вибори?
– Чи не сниться йому по ночах Андрій Антоненко?

* * *

Мабуть, найкращу характеристику гучно розрекламованому інтерв’ю Президента чотирьом провідним телеканалам України дав мій син, який зайшов на другій половині цього сумбуру, подивився уважно 7 хвилин і запитав у мене:
– Тату, а це прикол чи ні?
– Ні, сину, він серйозно, – відповів я.

Марк знизав плечима, встав і пішов. Більше на Зеленського він витрачати час не буде…

Щодо суті тексту, який молов Зеленський 45 хвилин: він знає все – інші нічого не розуміють.
Якби перед Зеленським сидів Архімед, Ньютон і Піфагор, він і їм би довів, що в президентському світі їх закони – не закони, все працює по-іншому.

Думаю, медики з захватом дізналися про свої велетенські зарплати, пенсіонери, що коли їм буде за 85, – у них все буде добре (головне, дожити до 85!), економіка колись виросте…

Президенту зараз не до кризових питань – він будує морську базу.

Все сам…

Не забувайте, Ера Зеленського завершиться 25 жовтня 2020.


Андрій Смолій

Зеленський не втомлюється у своєму популізмі.

Сьогодні «неолігархічний» президент дає інтерв‘ю на чотирьох каналах, що належать олігархам: Фірташу, Коломойському, Ахметову та Пінчуку.

Коли Зеленський буде розповідати про «боротьбу з олігархами», то згадайте, хто робить йому «теплі ванни» на телеканалах, хто зараз отримує найбільшу користь від його уряду, хто, зрештою, отримує надприбутки з державних компаній.

І ще одне. Колись, Зеленський і його «команда» розповідали, що журналісти та ЗМІ їм не потрібні, що дешевими «роликами» можна все вирішити. Сьогодні ж він іде старим-добрим брєжнєвським шляхом. Це все, що треба знати про «нову політику» і «нові обличчя».

А ввечері ми традиційно почуємо багато піару та популізму, від якого більшість населення просто вже нудить.

* * *

Так зване «інтерв‘ю» Зеленського настільки не цікаве та беззмістовне, що навіть немає бажання коментувати.

Проте, якщо все ж згадати кілька деталей, то:

Перше. Зеленський живе в паралельній реальності. Він не бачить реальної ситуації з коронавірусом. Не бачить що робиться з лікарнями та пацієнтами. Не бачить відсутність коштів та засобів захисту. Зате він знову бачить «перемоги» і «кращу ситуацію ніж в Європі». Звісно, якщо не тестувати, то можна по-лукашенківськи взагалі оголосити неіснування ковіду в Україні.

Друге. Вільна економічна зона на Донбасі. Це нова мантра Фокіна-Кравчука. Тепер про це повторює Зеленський. Хоча насправді це чистої води здача територій України під реальне зовнішнє управління. Але йому що, головне щось говорити про «мір». А як це реалізовувати – не важливо.

Третє. Зміни до законів. Закони погані. Все погане. Будемо питати народ. А що робить тоді півтора роки ваша монобільшість? Протирає штані? Що робить уряд? Коротше, повна профанація.

І останнє.
У Зеленського була тепла ванна олігархічних каналів. У Зеленського були підготовлені питання. І все одно без суфлерів щось вийшло не так: блякло, ніяк, аморфно. Як і мало бути, коли ти НЕ знаєш, що робиш, і не усвідомлюєш своєї посади.


Helgi Sharp

Зеленский дал интервью Г+Г, Интеру и каналам Пинчука – его покажут сегодня вечером.

Холодного душа (как от ВВС) не будет – только тёплая ванна и правильные журналисты.

Цель – хотя бы частично перенести остатки личного рейтинга на свою политсилу перед местными выборами.

Слушать поток сознания и очередное враньё – большая нагрузка на психику нормального человека то, что на самом деле вы видите на картинке. Цирк пока ещё рулит, но клоуны давно не веселят, а бесят. Надоел дешёвый скетч, хочется энергичного триллера. Но с хорошим концом.


Владимир Завгородний

Краткое содержание выступления Владимира Зеленского:

1. Якість лікування хворих на COVID-19 в Україні вища, ніж в інших країнах Європи.

2. Якість доріг в Україні вища, ніж в інших країнах Європи.

3. Надої в Україні вищі, ніж в інших країнах Європи.

4. Процент жирів у маслі в Україні вищий, ніж в інших країнах Європи.

5. ВВП в Україні вищий, ніж в інших країнах Європи.

6. Президент в Україні теж значно вищий, ніж в інших країнах Європи.

7. І навіть х*ї в Україні довші, ніж в інших країнах Європи.

8. І в цілому жити в Україні значно краще, ніж в інших країнах Європи.


Роман Кулик

Складно стримано коментувати таке блюзнірство:

“Володимир Зеленський: Якість лікування хворих на COVID-19 в Україні вища, ніж в інших країнах Європи” – ОПУ.

Ну так, звісно. Багато моїх друзів, що стикнулись із ковідом (особливо в останні кілька місяців) і були змушені звернутись до лікарень, сильно посперечалися б.

Пацієнт геть поплавився, просто не рубає, що відбувається в країні. Ідеальний політик на ілюстрацію поняття “тепла ванна”.


Anton Senenko

Так, хто знає, як це все вимикається?
Яке тут стоп-слово?

Зрозуміло, що Бог нас наказує за щось ©, але мені здається має десь бути напис “Аварійний вихід – потягнути шворку, виштовхнути скло” чи руків’я крісла-катапульти, чи велика червона кнопка, як на верстатах з циркулярною пилкою, чи сокира і пожежне конусоподібне відро з вогнегасником, щоб пшик-пшик і перекрити смішному півню доступ кисню.

Мусить бути якийсь супер-герой, що в отакий найостанніший момент перед неминучим кінцем примчить і виб’є все лайно з головного злодія країни, радість-сльози, всі обіймаються, весілля, діти, онуки, щаслива старість.

Чи це сон, і треба просто сказати собі “це просто страшне марення, ти зараз прокинешся, буде 2019-й і клоун – це тільки клоун на сцені 95-го кварталу”…

Не може такого бути, що це реальність, бо це ж сюрреалізм, якщо б Кафка сюди глянув, то помер би від заздрощів зі своїми тарганами, Стівен Кінг посивів би і записався у групу психологічної підтримки.

Мені здається, що якщо так далі продовжуватиметься, бджоли просто припинять носити мед, а корови давати молоко.

Який Майдан-3? Про що ви? Вся країна скорше поїде кукухою, аніж виробники шин встигнуть намайструвати достатньо палива для вогнищ.

А найстрашніше знаєте шо?
Він… воно… оце (!) вірить в те, що каже.
Вірить кожному своєму слову.
Це ж десь цей маразм йому в очі та вуха потрапляє… якийсь унітаз словотвірний є у них там, чи шо… кнопку натис – і лайнолітери складаються в лайнослова, а ті в лайноречення і лайнопотік свідомості гаранта.

Може це експеримент?
Типу над ним, а виходить над усією країною…
Сидять десь науковці, читають наш фейсбук. дивляться укрТБ, роблять помітки в товстезних журналах, їдять бутерброди, сиплють крихтами на клавіатуру, скиглять про низькі зарплати і страшну грантову бюрократію, вирішують в який науковий журнал надіслати результати досліджень, щоб податися на новий грант…

Знаєте, мене особисто останній варіант би влаштував. За умови, що ми є дослідним зразком перед впровадженням подібного в більших масштабах, але на росії.

Інакших варіантів я не бачу.
Просто відмовляюся їх приймати.

Пішов пошукаю таки відро і сокиру…
Яке ж тут стоп-слово…


Елена Подгорная

Пару строк напишу про вчерашнее интервью. В нём меня зацепили две вещи.

Первая – это взгляд. Взгляд и манера держаться. Я такое уже видела пару раз в жизни. У меня были знакомые, плотно сидящие на системе. Наркоманы, которые так и не смогли вылечиться, стать независимыми. И этот взгляд мне очень знаком. Злобный, раздражённый необходимостью сидеть, хорошо выглядеть и с кем-то говорить в то время, когда хочется дозу, расслабон и в люлю. Нервные движения, озноб, тик и злоба в глазах. Он реально невменяемый. И очень жаль, что у нас всё же нет закона про обязательное тестирование кандидатов в любую власть. От президента до самого захолустного депутата.

Мне интересно, а сами журналисты понимают, с чем имеют дело? Всё подготовлено, это понятно, но даже в подготовленном варианте респондент не может держать себя в руках. Более того, человек, президент, 3,14дит. Он абсолютно не проверяет информацию, спокойно манипулирует – там преуменьшил, тут преувеличил. Даже осознанным враньём, которое легко проверить, Зеленский не брезгует.

VoxUkraine анализировала ото пафосное послание, которое преЗедент посылал лучами с трибуны парламента. Так вот там нашлись откровенно манипулятивные и лживые утверждения. И интервью было таким же. А с чего бы ему быть другим? Га?

Второе, что меня задело – это пафосный 3,14дёж про вакцину. Прям путин у нас объявился. Местного разлива.

“Ми не можемо говорити про все, тому що повинні пройти клінічні дослідження, і це правда, не маємо права. Вона, скажу правду, унікальна. Це не пафос і не популізм. Вона унікальна, тому що не така як інші. У нас є матеріали, що дослідження велись, але не на людях, утім велись”.

Сцуко. Поток сознания. Вава, если эта вакцина такая же уникальная, как ты, то ну её нах. Я бы даже на простейших её не испытывала – жалко инфузорий.

Вот просто чтобы вы понимали, над разработкой вакцины от коронавируса в мире работает 150 научных коллективов. И только 15 из них пришли сегодня к этапу “клинические испытания”.
Недавно начались испытания Оксфордской вакцины в Бразилии и ЮАР. Оксфордской – уровень понимаете? И то, там никаких победных реляций пока и близко не слышно. Потому что хз получится что-нибудь или будет как с остальными коронавирусами. Мы просто с ним сживёмся.

На разработку вакцины выделяются огромные деньги. 27 июня ЕС, и в частности Германия, решили выделить на это благое дело 5,3 миллиарда евро. А на международном марафоне собрали 6,15 миллиарда евро. В начале июня Германия, Франция, Италия и Нидерланды объединили усилия в организации “Альянс за инклюзивную вакцину”. Их цель – разработать вакцину в ЕС и сделать её доступной для стран Европы и Южной Африки. Куда-то туда, к Африке, возможно, притулят и Украину. Чисто чтобы не иметь рассадника заразы под боком.

И тут наш Вава такой, хоба, а мы на голом энтузиазме тут вакцину уникальную придумали. На голом – не фигура речи, а конкретный Юзик. На нём и испытывали. Без всяких Оксфордов обошлись. Как в кино. Хотя, почему как? Даже обидно…

Второй год страна живёт в третьесортном сериале. А 25 октября мы увидим то, насколько народу это нравится…

Фотошоп © Zefackty