Післямова до щорічного стендапу президента в Раді

Михайло Забродський

20 жовтня видався видатний день в політичному житті ВР України поточного скликання. Парламентську залу відвідав переможець президентських виборів минулого року. Відвідав не просто так і не з традиційною метою підтримати нестійких/невпевнених членів монобільшості. Візит був присвячений зачитуванню щорічного послання до Верховної Ради, яке мало б пролунати ще в травні 2020 року.

Анонс виступу включав серйозні питання подальшого руху країни і перспектив її розвитку. Однак, скажу одразу, і перше, і друге відшукати в промові було непросто.

Здебільшого текст нагадував мотивуючий тренінг для однопартійців із наполегливо повторюваними мантрами про те, як у нас все добре. Було тут майже все – і боротьба з коронавірусом, і боротьба із корупцією, і досягнення щодо зняття недоторканості, згадка про оборону, міжнародні відносини, слідування курсом до НАТО, відновлення соціальної справедливості, а ще розбудова ЗС України і реінтеграція Донбасу, економіка і банківський сектор. Можливо я щось і упустив, але сприйняття майже для всіх питань було однаковим: не можна було зрозуміти, про яку країну йде мова. Можливо, про ту, яку вже майже півтора року влада створює у віртуальній реальності телеканалу 1+1 і своїх фантазіях?..

Спробуємо відкинути весь зміст стосовно більшості досягнень, перелік яких більше нагадував пункти минулорічної передвиборчої програми з деякими “примітками і доповненнями”, так нібито і не було цих шістнадцяти місяців при владі. Зупинимося на окремих питаннях безпеки та оборони.

Спочатку були традиційні декларативні запевнення, що армія має бути сильною і боєздатною. Потім неточність про збільшення і не зменшення видатків на оборону. Потім, із поганим вимовлянням незвичних для акторів легкого жанру найменувань зразків озброєння і військової техніки, послідував перелік всього, що було поставлено до військ за контрактами попередніх років або лише прийнято на озброєння і не закуплялось в цьому році. В підсумку було оголошено, що все це значно більшою мірою корисно для нашої обороноздатності ніж всі зусилля попередніх років.

Ніхто не згадав, наприклад, про фактичну постановку на паузу ракетної програми по Р-360 “Нептун”, про символічні об’єми закупівлі реактивних снарядів “Вільха” замість більш сучасних “Вільха-М”. Погано, вочевидь, вкладалася в образ успішної країни із сильною армією і відсутність контрактів на постачання 152-мм артилерійських снарядів і пострілів до підствольних гранатометів.

Зовсім не вкладалась в формат “послання” історія з ДНВО “Іскра” – розробником сучасних мобільних РЛС 80К6КС1 для протиповітряної оброни, якому оборонне відомство заборгувало 55 млн. гривень лише за цією програмою. Тому, скоріше за все, і таку дрібницю, як зменшення видатків на міністерство оборони в проекті бюджету на 2021 рік на 127 млн. гривень згадувати було не варто!..

Ну а “вишенька на торті”, в якості майже єдиного прикладу вказання напрямку подальшого просування країни, – отримання статусу партнера НАТО із розширеними можливостями, теж була з кислинкою. Фахівці з офісу, мабуть, не розібралися, що згадана програма була започаткована ще на Уельському саміті НАТО в 2014 році, а нині відбулася її логічна фіналізація. Знов досягнення інших… Але, в порівнянні з дорогами і дитячими садочками із казки про “Велике будівництво”, так собі, дрібниця.

Після заходу мав нагоду поспілкуватися з окремими колегами з фракції монобільшості стосовно вражень від почутого. Відповідь одна: “Все сказано вірно, все і є так чудово!..”. А в очах – сумнів.
Невже і в правду вірять?..


Елена Подгорная

А вообще-то главной причиной этого сборища, в смысле, внеочередного заседания парламента, была такая архиважная штука как принятие государственного бюджета. Да-да. А почему “ой, бюджет не готов”, понимаете? Правильно. Кто ж бюджет принимает перед выборами, да ещё когда экономика в жопе, и предыдущий бюджет с чёрной дырой в центре был вполне себе оптимистичным? Ведь избирателям уже наобещали, что ж теперь показывать всем реальную ситуацию? Найдутся ведь сволочи, которые придут и спросят…

Проект бюджета там вообще из раздела фантастики. Если правительство предложило 1,1 триллион затрат, то с предложениями депутатов эта часть надулась до полутора триллионов гривен. Хотя это всё хотелки. На самом деле любой предложенный вариант в этом году сократят под давлением МВФ. Потому что МВФ – реалисты, и им не нужно ласкать уши избирателей.

Но вместо бюджета нас накормили “посланием”. Собрались по3,14деть, иначе и не скажешь. Толку ноль, и нафига так собираться в эпиднапряжённый период, я не знаю. Потом же все несчастья с температурой 36,8 по больничкам разлягутся. Койки займут.

Это послание Зе должен был читать ещё в мае. Но не нашёл времени. Оно и понятно – то Оман, то Богдан, то отставка правительства… Отпуск пять раз. Какие уж тут послания? Ни минуты свободной.

И тем не менее – послание.
Похвастался чужими достижениями, рассказал, какой он молодец, пообещал всем светлое будущее… Хотя по-хорошему через полтора года пора не обещания обещать, а реально отчитываться – почему страна в жопе, и что теперь с этим всем делать? Тем более что ухудшение показателей экономики и падение уровня жизни констатируют уже внешние наблюдатели. Да и с реформами у нас полный швах.

“Українська економіка увійшла в коронакризу більш сильною та підготовленою завдяки зваженій монетарній та фіскальній політикам впродовж попередніх років…” ©

Это так Мировой банк фиксирует снижение темпа реформ во всех направлениях. И отмечает эффективность выверенной монетарной и фискальной политики при предшественниках Зеленского. Владимир Александрович, конечно, недоволен, но Мировому банку это недовольство до спины.

Восстановление экономического роста для Украины прогнозируют очень умеренное. Примерно 1,5% в 2021-м и 3,1% в 2022-м годах. До которых нужно ещё дожить. А вот со структурными реформами совсем печаль.

Ещё в сентябре 2020 года Международное рейтинговое агентство Fitch Ratings говорило нам о рисках, которые возникнут при сворачивании реформ. Например в Агентстве отмечали, что

“Опір реформам з боку зацікавлених сторін та олігархів не лише відстрочив і послабив законодавство про реформи, але і тепер загрожує підірвати схвалені реформи, такі як санація банків і антикорупційний порядок денний”. ©

Но кому ж это интересно?

В общем, нет у нас пока реформ. И бюджета нет. Зерно съели мыши, ковидный фонд растянули по карманам, везде спад и стагнация, реформы никому не нужны – по старинке проще 3,14дить.
ПреЗедент рассказывает, как космические корабли бороздят просторы оперного театра. Зрелищ хватает.
Хватит ли хлеба?


Володимир Омелян

Я ж повинен прокоментувати звернення президента до нації у стінах парламенту під умовною назвою «Село і Люди» з інфраструктурної точки зору?

Отже, минула третина терміну президента, офіційно відведеного.

Що зроблено за ці півтора року?

У вівторок ми отримали чергове запевнення, що Велике Будівництво таки Величезне, і цьогоріч буде збудовано 4 000 км доріг державного значення і 2 000 км місцевих доріг (ще місяць тому обіцяли збудувати 2500, куди поділи 500 км?!).
Ну що ж, зачекаємо ще місяць. Дороги ж під снігом ремонтувати не будуть?
Станом на сьогодні начебто завершено у верхньому шарі менше 2 500 км, з них введено в експлуатацію менше 1 000 км.

Президент гучно пообіцяв, що 100 садочків, 100 шкіл, 100 лікарень теж відремонтовано цьогоріч. Так і хочеться їх усі побачити особисто! 300 нових об’єктів, більш ніж по 10-15 на кожну область. Це ж точно помітять всі? Особливо, якщо вони є… Якщо немає, то можна для Президента у внутрішньому дворику ОПУ спорудити парк «міні-Велике Будівництво». Книгу я замовлю і подарую…

Кепська ситуація з іншими об’єктами.

На цей час вже мало бути споруджено 5 летовищ із обіцяних 15.
У реальності досі не можуть ввести в експлуатацію готовий ще у 2019 Одеський аеропорт.
Рік узгоджували і ледь позавчора підписали згоду на запуск приватного терміналу в Запоріжжі. Нагадаю, державного фінансування там не було взагалі, лише «підписздєсь».
На багатостраждальному летовищі Дніпра самотньо бовваніє старий трактор. Він теж не розуміє: копати чи не копати?
Себто, зроблено – 0!
Фінансування теж нуль.

Ви десь бачили 1,5-2 нових морських порти з обіцяних 5?
Я – ні! Навіть танкер Дельфі, який вперто погоджувався йти лише в новий глибоководний порт Зеленськ, через рік здався і попросив забрати його куди завгодно, лише щоб біля нього більше президент не купався.

А мегапроект Е40?
Про нього тільки й говорили усі світові ЗМІ! Навіть китайці, які ледь відійшли від Януковича, перешіптувалися: «А Ви чули, президент України Зеленський будує канал Балтика-Чорне море? Оце молодець, на другий місяць свого президентства такий проект запустив! Скільки династій у нас змінилося, допоки ми бодай перший міст схожий на Подільсько-Воскресенський спромоглися збудувати? От би нам такого президента!». Але тут у кімнату зайшов Сі Цзіньпін і навів порядок: «Зеленський залишається в Україні! Це лідер світового масштабу! Китай для нього замалий!».
Єдина надія, що справжня мета створення депутатського об’єднання «Інтермаріум» – це все ж будівництво Е40. Ось повернуться 120 слуг народу з фронту (чи скільки їх там повернеться, якщо раптом росіяни відкриють по ним дружній вогонь, а наші військові в цей момент суворо дотримуватимуться одностороннього миру), видадуть їм усім золоті лопати і підуть копати канал. Все одно карантин – голосувати не можна. І слава Богу!

Навіть якщо за цей рік з Укрзалізниці залишиться металолом – не страшно, зеленські вже давно пересіли на власні авто і літаки, потягами не користуються з часів Трускавця. Тому не критично, якщо всі інші пасажири будуть ходити пішки – здоровіші будуть! Головне, дотримуватися соціальної дистанції під час походу з одного обласного центру в інший чи через Карпати.
А бізнес переб’ється якось, ба більше, на металоломі заробить.

Дивно, геть забули про створення державної авіаційної компанії.
Там навіть для неї 5 млрд грн приготували зі складної схеми розрахунків між Укрнафтою і Нафтогазом. Всі продюсери 95 кварталу мали отримати по золотому парашуту.
Може, це буде сюрприз і шосте запитання одразу після четвертого про марихуану у рамках дивного опитування 25 жовтня: «хочеш курнути і полетіти?».

І про нове місто-курорт на березі Чорного моря вже ніхто не згадує…

Головне, не розчаровуватися в лідері та вірити далі!
А тоді з наступного року розпочнеться Мега Велике Будівництво!
Будемо реставрувати замки, палаци, шоб «усьо було красіво».
А якщо теж не вийде, тоді купимо Єрмаку і Зеленському по красивому палацу десь у Франції чи Італії.
Хороші ж люди, стільки всього роблять для людей…


Володимир Ар’єв

46 моментів проаналізували наші аналітики у передвиборчій промові Зеленського. Нашвидкоруч! Більшість – брехня і маніпуляція. Дочитайте, це цікаво. А на мою скромну думку, 20 жовтня ми бачили послання президента не до Верховної Ради, а до фракції «Європейська Солідарність» про те, що він краще Порошенка. Але провалив.

Отже, по пунктах:

1. Ми відновили вертикаль державних санітарних лікарів.
➢ Ні. Влада відновила роботу лише одного Головного санітарного лікаря, а не всю вертикаль.

2. Маски востаннє закуповувались у 2007 році, і термін їхньої придатності давно минув.
➢ Ні. Саме головне, що маски почали масово розпродавались за кордон, коли епідемія коронавірусу в світі вже почалась, і це зробив саме уряд Зеленського.

3. Ми швидко подолали дефіцит. Спочатку – організували поставки з Китаю та Південної Кореї. Маски, тести, дезінфектори, костюми, апарати ШВЛ. А згодом розгорнули та налагодили масштабне українське виробництво.
➢ Ні. Влада повністю провалила підготовку до епідемії, створивши дефіцит, продавши всі маски за кордон. Всі ми пам’ятаємо що в аптеках та лікарнях довгий час не було масок, елементарних засобів захисту, лікарі також були не захищені.

4. Ми підвищили заробітні плати медикам, що протидіють COVID-19, до 300%. Так, через недосконалість бюрократичної системи з виплатами в регіонах були складнощі, але вони в минулому.
➢ Рішення щодо підвищення заробітної плати медикам було прийняте ще весною, і складнощі з виплатами стали однією з причин звільнення лікарів. І заробітна плата підвищена похвилинно, щоб не заплатити медикам ні на хвилину більше за роботу з хворими.

5. Так, є прогнозоване скорочення економіки та ВВП. Але воно торкнулося всіх країн світу. Але порівняно з багатьма європейськими країнами наше падіння менше.
➢ Ні. Падіння економіки почалося ще до коронавірусу, і це все наслідки дилетантів при владі, а саме уряду Зеленського.

6. Як і відсоток смертності від COVID-19. Німеччина – 4%, Франція – 9%, Велика Британія – 11%. Україна – 1,9%.
➢ Ні. Насправді влада приховує реальну смертність від коронавірусу. В умовах недостатнього тестування просто не ставлять діагноз. Україна станом на сьогодні займає передостаннє місце в Європі за кількістю тестувань на тисячу громадян. В цьому весь цинізм Зеленського та його слуг, які після цих слів про смертність почали аплодувати, забуваючи що сьогодні в Україні зафіксовано рекордна кількість смертей від коронавірусу.

7. Ми розблокували Нормандський процес, заблокований з 2016 року. Вдалося звільнити та повернути рідним 136 наших людей. Це наші моряки, це Олег Сенцов, Едем Бекіров, Олександр Кольченко, Станіслав Асєєв та багато інших. Ми боремось за кожного українця – і військового, і цивільного. Для мене людина – найвища цінність. І кожен громадянин має знати: я – українець, і моя держава мене не залишить.
➢ Хіба можна назвати одну сумнівно проведену зустріч більше року тому розблокуванням процесу? Ні, бо реального прогресу немає і не може бути, адже Путін не бачить сильного суперника та розраховує дотиснути Зеленського на план дій за російським сценарієм.

8. 27 липня було оголошено про припинення вогню. Сьогодні режим тиші триває 86-й день поспіль – найдовше за роки війни.
➢ Так. Але якою ціною. Відступив і назвав це розведенням? Чи відмовився затримувати вбивць ПВК Вагнера. Попри зниження інтенсивності бойових дій на лінії фронту режим тиші використовується з політичною метою не на користь Україні.

9. Європейський Союз, США, Канада, Велика Британія, Туреччина та інші наші партнери продовжують незмінну підтримку України.
➢ Завдяки налагодженню Петром Порошенком дружніх та партнерських відносин ці всі країни продовжують нас підтримувати. Мало того, над цією підтримкою Петру Порошенку доводиться працювати досі.

10. Наші дипломати безперервно працюють для підготовки наступного Нормандського саміту в Берліні. Ми чекаємо на його найскоріше проведення і продовження діалогу та руху задля настання в Україні бажаного миру.
➢ Країна, яка перебуває у війні, перестає стріляти і може собі дозволити чекати більше року з таким ворогом, як РФ, не сприйматиметься серйозно, на жаль. Поки ми впирались, нас чули.

11. Ми будуємо нові та зручні, сучасні КПВВ, зокрема й на межі з Кримом.
➢ Так. Але це значить, що влада визнала, що на адмінмежі з Кримом є повноцінний кордон, і почала зводити там капітальні споруди.

12. Ми запустили канал «Дом», що мовить на Крим та Донбас.
➢ Так. Але є нюанс. Телеканал почав мовлення 1 березня 2020 року, майже через рік знадобився Зеленському, щоб виконати свою обіцянку. «Критика росЗМІ вказує на рух у правильному напрямку» – це для Зеленського головний критерій якості мовлення каналу, який запускали люди Медведчука.

13. У 2020 році бюджет на армію став найбільшим в історії України. В часи коронакризи він не зменшився ні на гривню.
➢ Дійсно розмір видатків у 2020 році були найбільші, але не достатній та менший, ніж вимагала РНБО.
Слід відзначити, що поступове збільшення фінансування армії відбулось завдяки роботі команди Петра Порошенка. Саме за його часів забезпечено ріст економіки та належне наповнення бюджету, що дозволило збільшити видатки на армію.
Більше того, на сьогодні заявлене збільшення бюджетом ще не профінансовано, тому реальність заявленого Зеленським збільшення ще потребує вивчення у наступному році.
Довідково: у 2015 році держава на оборону виділила 45,8 млрд грн або 2,3% ВВП. За рік видатки зросли до 59,4 млрд грн або до 2,5% ВВП. У 2018 році Україна виділила на Міноборони 86,6 млрд грн, що становило 2,4% ВВП. А 2019 року цей показник зріс у грошовому вираженні до 103 млрд грн і до 2,6% ВВП.

14. І не розганяйте, будь ласка, «зраду», що у 21-му році ми скоротимо кошти на військо. Це неможливо, тому що бюджет ще не ухвалений.
➢ Бюджет не ухвалений, але вже поданий на розгляд ВРУ, і на сьогодні в ньому скорочені видатки у порівнянні з поточним роком щонайменше на 127 млн грн.
Реальність заяви Зеленського можна буде перевірити після доопрацювання та схвалення бюджету на 2021 рік, але повноважень, пов’язаних з безпосереднім впливом на формування бюджету, в нього немає.

15. Тобто понад 117 мільярдів гривень. Тобто на 15 мільярдів більше, ніж в епоху білбордів про армію.
➢ Таким твердженням Зеленський підтвердив, що збільшення фінансування армії за рахунок державного бюджету він не розглядає.

16. Конгрес США затвердив військову допомогу Україні на суму 250 мільйонів доларів.
➢ Так і ні. 11 червня Конгрес США затвердив пакет допомоги Україні на 2020 фінансовий рік на суму 250 млн доларів за програмою “Ініціатива сприяння безпеки України” (Ukraine Security Assistance Initiative, USAI).
За каденції Петра Порошенка об’єм американської військової допомоги сягав 500 млн на рік!!!

17. У Великій Британії ми підписали угоду на 1 мільярд 250 мільйонів фунтів стерлінгів для зміцнення Військово-морського флоту України.
➢ Так. 7 жовтня країни підписали меморандум, що передбачає переоснащення Військово-морських сил ЗСУ, зокрема йдеться про спільне виробництво ракетних катерів.
Для фінансування робіт уряд Сполученого Королівства надасть позику на 10 років на суму до 1,25 млрд британських фунтів. Кошти підуть також на побудову портової інфраструктури для базування цих кораблів в Очакові. Проте, ця угода готувалась командою Порошенка ще до вступу Зеленського на посаду.

18. Ми отримали та очікуємо на додаткові швидкісні катери класу «Айленд».
➢ Так і ні. Повірений США у справах України Джозеф Пенінгтон анонсував поповнення корабельного складу на додачу до двох патрульних “Айлендів”, які Сполучені Штати нададуть ще три судна цього ж класу, це катери берегової охорони США – “О”, “Вашингтон” та “Кіска”, які збільшать військово-морські спроможності України.
Але постачання перших двох і надалі трьох відбулось саме за ініціативи Порошенка та завдяки роботі його уряду.

19. Ми почали виготовлення новітніх зразків озброєння: комплекс управління артилерійським дивізіоном «Оболонь-А», мінометний комплекс «Барс»; артилерійські боєприпаси, зокрема для реактивних систем. Випробовується реактивна система залпового вогню «Вільха-М» та системи реактивних снарядів «Тайфун».
✓ Так. Протягом 2020 пройшло ряд випробувань та запроваджено виготовлення деяких зразків.

20. Триває модернізація фрегата «Гетьман Сагайдачний» та підготовка до випробувань десантних катерів «Кентавр».
✓ Так. Згідно із затвердженою бюджетною програмою розвитку, закупівлі, модернізації та ремонту озброєння, цього року планується повністю завершити модернізацію флагмана ВМСУ фрегата «Гетьман Сагайдачний» (F130), на що мають витратити 436 мільйонів гривень. Наразі тривають ходові випробування перших двох десантно-штурмових катерів проєкту 58503 «Кентавр-ЛК» L450.

21. Прийнято на озброєння протикорабельну крилату ракету «Нептун».
➢ Так і ні. 23 серпня міністр оборони України Андрій Таран підписав наказ про прийняття на озброєння протикорабельної ракетної системи РК-360МЦ «Нептун». Але до цього часу не закуплено жодного дивізіону, а КБ «Луч» не отримало державне замовлення на її виготовлення.

22. Ми починаємо будувати дві державні українські військово-морські бази для захисту Чорноморського регіону.
➢ Ні. Поки що це чергова фантазія Зеленського, бюджет на будівництво таких баз відсутній, інформація щодо наявності хоча б затвердженої проектної документації також!

23. Можна брехати про нашу непатріотичну позицію, але вперше з 2014 року добровольці отримали статус учасників бойових дій.
✓ Так і ні. 4 грудня Верховна Рада ухвалила закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання статусу та соціальних гарантій окремим особам з-поміж учасників антитерористичної операції” (№329-ІХ).
Документ доповнює закон «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Але є важливий момент: цей закон написала депутат від «ЄС» Ірина Фріз з ГО «Добровольці» ще в Міністерстві у справах ветеранів і внесла у 2019 до ВР. Слуги його переписали і внесли від себе, а Тищенко його ледь не спаскудив правками. Тому заслуга Зеленського лише в тому, що його слуги натиснули зелену, а він відпіарився.

24. Україна отримала статус партнера НАТО з розширеними можливостями.
✓ Так. 12 червня 2020 року Україна отримала статус члена Програми розширених можливостей НАТО (NATO’s Enhanced Opportunities Program – EOP). Проте підготовка йшла ще до вступу Зеленського на посаду, і привласнювати все собі є маніпуляцією.

25. Щодо необхідності проведення опитування Зеленський зазначив: Хоча найуспішніший усім вам добре відомий. Це 1 грудня 1991 року. Коли 28 мільйонів 804 тисячі та 71 громадянин України на референдумі проголосували за Незалежність України.
➢ Ні. В даному випадку Зеленський зробив підміну понять, а саме: порівняв його опитування, яке не матиме юридичної сили, із законним референдумом на підставі якого Україна отримала незалежність.
Враховуючи, що організація Зеленським опитування не має жодних юридичних підстав, доцільно таке опитування порівнювати з референдумом, організованим РФ на території АР Крим.

26. Перший законопроект для народовладдя готовий і поданий мною.
➢ Ні, перший Закон «Про всеукраїнський референдум» було розроблено народним депутатом від партії регіонів та прийнято у 2012 році, підписав закон Віктор Янукович.

27. Чому ж тоді вперше в історії України депутат провладної, президентської партії після публікації відео від НАБУ вже через два дні отримує підозру, а через тиждень опиняється в слідчому ізоляторі?
➢ Ні. Андрій Єрмак (Голова ОПУ), його брат, Микола Тищенко (Народний депутат) – жодних справ, тобто Зеленський готовий жертвувати лише дрібними депутатами, які по факту не мають до нього відношення. Разом з тим його близьке оточення знаходиться під протекцією.

28. Зняли депутатську недоторканність.
➢ Ні. Вони не зняли депутатську недоторканість, а запровадили тоталітарний механізм, який дозволяє легше розправлятись з неугодними/опозиційними депутатами, адже право щодо зняття недоторканності належить людині, яка була членом політичної партії «Слуга Народу» та є повністю залежна від Президента та його політичної сили. І «слуг» ніхто не чіпає попри приголомшливі факти корупції чи незаконного збагачення.

29. Сьогодні в Україні немає жодного чиновника, який думає, що він недоторканний або «вічний».
➢ Є, Андрій Єрмак (Голова ОПУ), його брат, Микола Тищенко (Народний депутат), багато інших чиновників та й сам Президент.

30. Вже 26 мільйонів українців можуть користуватися додатком «Дія» та цифровим посвідченням водія.
➢ Ні, не можуть. Для використання додатку «Дія» потрібно мати доволі дорогий смартфон, який не кожний громадянин може собі дозволити, а також інтернет, який на жаль також не може собі дозволити кожний. Більш того, ще не проведена модернізація всіх органів на місцях, що робить в деяких випадках додаток недієвим.

31. Ми стали першою країною у світі, що має цифровий паспорт. За допомогою якого можна подорожувати або відкрити банківський рахунок онлайн.
➢ Фундамент щодо впровадження цифрового документу закладено за часів Порошенка, зокрема впроваджено ID-картку. Більш того, вільні подорожі по світу можливі виключно завдяки Порошенку, зокрема підписанню «безвізу» з європейськими країнами.

32. Завданнями моєї програми були детінізація економіки, розвиток внутрішнього виробництва, доступне кредитування.
➢ Ні. У 3-му кварталі 2019 року завдяки діям Уряду Зеленського розпочався спад економіки, і на сьогодні про ці дії він замовчує, більш того, у 2020 році був значний спад економіки, рівень ВВП склав -11,4%, а промисловість -7,4% (січень-серпень 2020 року по відношенню до аналогічного періоду 2019).
Більш того, через відсутність підтримки з боку держави під час впровадження карантинних обмежень підприємства вимушені були працювати у тіні, яскравий приклад – це ресторан «Велюр», який працював із закритими дверима для своїх.

33. Ми ліквідували монополію «Укрспирту» та вивели цю галузь із тіні. Минулого тижня вже приватизовано перший спиртовий завод.
➢ Ні. Демонополізація спиртової галузі розпочалась ще у 2014 році за часів Порошенка, фактично проект закону був розроблений Міністерством фінансів (очолюване Шлапаком) та увійшов в пакет законів, розроблених Міністерством економіки та пов’язаних із переглядом переліків об’єктів, що не підлягають приватизації.
Довідково: саме через проект закону щодо переліку демонополізація не була схвалена до 2020 року.

34. Ухвалено закон про легалізацію грального бізнесу. Те, що роками існувало в тіні, вже наступного року, з першими ліцензіями, має принести в бюджет п’ять мільярдів гривень.
➢ Ні. НАЗК наголосило, що попри те, що цей документ спрямований на зменшення корупції, він містить корупційні ризики та фактично не може бути реалізований, оскільки його положення суперечать одне одному.

35. Закрито майже тисячу нелегальних заправок. Зокрема завдяки цьому офіційні мережі АЗС знизили ціни на бензин.
➢ Ні. Зниження роздрібних цін стало наслідком зниження цін в крупнооптовому сегменті та на світових ринках.

36. Це кредити бізнесу не під 20%, а під 5, 7, 9%. До речі, менше ніж за рік за програмою 5-7-9 малий та середній бізнеси вже отримали більше 10 мільярдів гривень.
➢ З моменту впровадження кредитна програма «5, 7, 9» не була затребувана, а розмір фінансування був незначний, більш того, супротив був навіть від банків, бо надання таких кредитів було їм невигідно.
Реальна популярність цієї програми розпочалась після впровадження карантину та перегляду профілю надання кредиту. Цей кредит бізнес став використовувати для перекредитування, що дозволило деяким підприємством зберегти свій бізнес.
Тому не можна стверджувати, що Зеленський запровадив дієвий інструмент для стимулювання створення бізнесів, залучення в підприємницьке середовище більшого кола осіб, збільшення кількості мікро- та малих підприємств.
Можна констатувати, що через хибний крок Зеленського було створено резервну подушку, яку змогли використати під час пандемії.

37. Ухвалено закон про концесію. Проведені конкурси з концесії морських портів Ольвія та Херсон, які залучили інвесторів з Катару, Грузії, Швейцарії.
➢ Ні. Закон про концесію було розроблено та внесено до ВРУ урядом Порошенка, так само як і протягом 2017-2019 розроблялось спільно з міжнародними фінансовими організаціями ТЕО для проведення конкурсу пілотних проектів концесії морських портів Ольвія та Херсон.

38. Ми почали масштабну приватизацію. Важливо: мова не про стратегічні об’єкти держави, а про сотні неефективних підприємств, де були лише корупція та борги. Вчора вони приносили державі збитки, а вже сьогодні мільярди.
➢ Зеленський як приклад наводив приватизацію готелю Дніпро, але слід відзначити, що готель не був збитковим до пандемії, більш того, місце його розташування робило цей об’єкт бажаним для будь якого інвестора.
Разом з тим останнім часом не висвітлювалось будь-яких гучних оголошень щодо приватизації неприбуткових підприємств.
Більш того, деякі підприємства, які були прибуткові за часів Порошенка, на сьогодні оприлюднили інформацію про збиткову діяльність у 2020 році, наприклад, НАК «Нафтогаз» – збитки на рівні 11 млрд.

39. Ми забезпечили енергетичну безпеку та підписали новий 5-річний контракт з «Газпромом» на транзит газу, а також отримали 3 мільярди доларів США, виграних у Стокгольмському арбітражі. Ми починаємо опалювальний сезон з рекордними запасами газу та вугілля.
➢ Саме завдяки Зеленському і його команді Україною підписаний найгірший контракт з «Газпромом» (зменшення доходу від транспортування газу більше ніж 2 млрд дол США на рік), більш того, в результаті переговорів фактично задекларована відмова України від компенсації внаслідок порушень з боку РФ на 12 млрд дол США.
Наслідок НАК «Нафтогаз» збитковий у 2020 році.

40. І найголовніше. Україні потрібна повноцінна стратегія розвитку.
➢ Що заважало Зеленському, перебуваючи вже півтора року при владі, розробити таку стратегію розвитку? Уряд Зеленського навіть програму дій на рік не зміг затвердити, а тут мова про 10 років!

41. Скажу чесно, мені це набридло. У нас нульова толерантність до корупції, це підтверджують наші партнери у Європейському Союзі, у США. Та чи достатньо Президенту не красти, щоб не крали інші?
➢ Ні, якщо найближче оточення Зеленського погрязло у корупції, та ключові посади займають родичі, друзі та партнери по бізнесу. Навіть сам Зеленський помічений у скоєні корупційного правопорушення, але й дійсно «0» толерантність, лише корупція!

42. Повна оперативна незалежність НАБУ і САП, якої не було з 2015 року. Запустили роботу Вищого антикорупційного суду. Перезавантажили НАЗК.
➢ Постійний тиск на НАБУ і САП зробив свою справу, на сьогодні НАБУ та САП займаються не профільними справами, наприклад, щодо зниження портових зборів до 20% стосовно Володимира Омеляна, який на той час був Міністром інфраструктури, а на сьогодні в опозиції до діючої влади.
Отже, стверджувати про незалежність цих органів не можна, як і про інші правоохоронні органи, які фактично за добу відкривають справи за наказом Офісу Президента.
Щодо роботи Вищого антикорупційного суду, дійсно він працює, але роботу з його створення розпочато ще за часів Порошенка.
Крім того так зване перезавантаження НАЗК – це лише ширма. З незалежного колегіального органу він перетворився на простий центральний орган виконавчої влади, який повністю підконтрольний та підзвітний Президенту, про що свідчить закриття очей на порушення Зеленського з декларуванням, а також порушення вимог декларування й інших членів команди Президента, наприклад, Венедіктової.

43. Телефонного права немає.
➢ Відверта брехня. Всі призначення у виконавчій владі та держсекторі відбуваються за дзвінками ОПУ. А недоторкана орбіта Президента Зеленського не потребує телефонного права, бо вони ним і є.

44. Надважливим є підвищення заробітної плати медикам. З 1 вересня це зроблено на 25, 50 та 70 відсотків. Це тільки початок. Згідно з планом Міністерства охорони здоров’я, у 2021 році мінімальна заробітна плата лікаря має бути 20-25 тис. грн. Медичної сестри – 15 тис. грн., молодшого медичного персоналу – до 10-12 тис. грн. Переконаний, що наступними мають бути освітяни та наші науковці.
➢ Дійсно задекларовано зростання заробітних плат, але ми вже бачили обіцянки про заробітну плату вчителям на рівні 4000 дол США. Отже, повірити у зростання можливо лише після реалізації обіцянок.
Разом з тим ми бачимо інші стимулюючи дії влади по відношенню до лікарів та мед персоналу. Обіцяні виплати 300% надбавок тим лікарям, що працюють з хворими на коронавірус, почали виплачуватись лише в кінці вересня, через пів року як в країні пандемія.
Більш того, захист лікарів на сьогодні також бажає кращого, за час карантину захворіло на коронавірус близько 20 000 лікарів, а скільки з них померло – держава взагалі не звітує.

45. Цього року – це 4 тисячі кілометрів доріг державного значення. 2 тисячі – місцевого значення. 100 шкіл, 100 садочків, 100 спортивних об’єктів. 210 приймальних відділень з новітнім медичним обладнанням. Коли ми озвучували ці цифри на початку року, багато хто не вірив. Але більшість із цих об’єктів уже готові, і до кінця року, як ми обіцяли, ми виконаємо весь цей план.
➢ Станом на сьогодні в експлуатацію введено менше 1000 км доріг, за попередніми оцінками, з 6500 км вдасться завершити не більше половини, у той же час суттєве занепокоєння викликає ріст цін та, на думку експертів, корупція, яка складає 30-40% відкату. Відсутність контролю якості зводить нанівець ефективність будь-яких показників.

46. Більше того, ми закінчуємо об’єкти не лише попередньої влади, а й їхніх попередників і попередників попередників. Приклад – лікарня «Охматдит», яка відкрита після реконструкції влітку.
➢ А хто на думку Зеленського має закінчувати об’єкти, запущені при попередній владі? Наведена в прикладі лікарня Охмадит на 90% була побудована владою Порошенка.