Країна повертається до «русского міра»

Андрій Смолій

В Києві масове засилля акторів з держави-агресора. Країна повертається в «русскій мір».

«Цю інформацію я отримала від московської агентки. Яка наперед від української медіаспільноти знає, що Миротворець більше не впливає…
Ще – зараз у Києві масове засилля акторів з рф. Вони переходять з проекта в проект. Виробники відслідковують перебування САМЕ російських акторів. Які всім потрібні, неважливо, підходять під роль чи ні, головне – російські», – пише кастинг-директорка кінокомпанії «Pronto Film» (знімала фільм «Поводир») Alla Samoylenko на своїй сторінці у Фейсбуці.

Цю інформацію Самойленко отримала від московської агентки, яка написала, що «Миротворець» більше ні на що не впливає, а також що російські актори вже в Україні, а їх спокійно допускають.

* * *

Переконаний, що ситуація дійсно дуже погана. Після приходу до влади Зеленського та його «кварталу» ситуація почала різко погіршуватись. З кремлівських гастролерів масово знімають санкції та заборони, вони можуть спокійно приїжджати в Україну. Чого вартувало скасування на заборону «Сватів» та в’їзду відвертого рашиста Добронравова.

Після Революції Гідності ми почали відновлювати своє кіно, фактично з нуля будувати медіаіндустрію, з‘явилися сотні фільмів та серіалів. На минулому тижні Держкіно зарубало ВСІ патріотичні кінофільми. Розумієте, українське кіно про Олену Телігу, Лесю Українку, «Наші котики – 2» НЕ отримали фінансування. Зате зараз в Україну масово їдуть рашисти, щоб знімати тут свій московський мотлох та повертати нас всіх до російського колоніального медіапростору. З їхніми «пєснямі», недофільмами та рашистами, які будуть розповідати воюючій державі, як жити і як любити Путіна.

Не подобалося жити в країні, яка рухається саме проукраїнським шляхом? Не подобалося рухатися до Європи? Тепер маємо повну руйнацію всього що кров’ю здобувалося в боях за Україну.

І останнє. Це лише наслідок. Наслідок політики, яку веде влада Зеленського. Наслідок байдужості всіх без виключення, хто кричав «хужє нє будєт». Наслідок «какой разніци»…

 

Логотип кампанії «Бойкот російського кіно». Фото зроблене активістом ГР «Відсіч»

Автор