Олександр Турчинов: Опитування 25 жовтня – зловживання владою, небезпечне для життя та здоров’я громадян (відео)

 

Ініціатива Зеленського щодо проведення додаткового опитування в день голосування 25 жовтня створює не тільки політичний ризик для країни, а що головніше – ризик для життів громадян. Про це сказав Керівник Центрального штабу «Європейської Солідарності» Олександр Турчинов під час прес-конференції у Львові.

За його словами, подібна ініціатива чинного президента – традиційно небезпечний піар.

«Зеленський знову намагається нехтувати Конституцією, українським законодавством, маючи бажання “впихнути” на дільниці питання, які не узгоджені ні з ким, які навіть ще ніхто не бачив і не знає», – сказав Олександр Турчинов, додавши, що в цьому криється декілька небезпек.

«Перша, не маючи повноважень референдуму, відбувається спроба сфальшувати підтримку капітулянтських ініціатив, про які постійно говорить чинна влада», – наголосив керівник Центрального штабу ЄС.

«Інша проблема, – на його думку, – окрім популізму та чергових обіцянок, які також намагатимуться закамуфлювати в цих питаннях, – наражання на небезпеку громадян. Адже, в розпал пандемії, чим менше перебуватиме людина на дільниці – тим краще і для членів комісії і для громадян».

Олександр Турчинов наголосив, що подібні ініціативи президента є «зловживанням владою, спробою в порушення виборчого законодавства привернути увагу до правлячої партії, намаганням протягнути капітулянтські ініціативи, створивши додатковий політичний конфлікт, а також наражають на небезпеку життя та здоров’я громадян, які прийдуть на дільниці в день голосування».

Джерело