Вояж Великого Будівельника до Одеси (фото, відео)

Володимир Омелян

#ЗеленоГрад

Завжди з захватом спостерігаю, як Президент України інспектує об’єкти Великого Будівництва.

Чувака кожен тиждень брифує керівник Укравтодору, більше того, ось-ось внесуть у його кабінет великий монітор, де всі ці об’єкти в режимі он-лайн (до речі, CoST Ukraine, Ви проаналізували вже Велике Будівництво 2020 і винесли його на інтерактивну карту?), а він досі не може зрозуміти, як будується дорога, скільки часу і коштів це займає. І, ключове, де саме його дурять.

Без сліз не обійшлося суботнє відвідання Одещини.

1. Епічна сага про танкер Делфі має ввійти в історію. 11 місяців боротьби!
Два варіанти Пісні про Зеленських: 11 місяців не здавався гордий Танкер під натиском режиму, або 11 місяців народні слуги боролися з авіаносцем «Порошенко-США-МВФ-Сорос» і врешті-решт перемогли.
Завжди дивувався, як з тривіальної історії можна створити епос-факап і ще потім мати нахабство його подати як подвиг. Ну, нарешті домучили і забрали, запишемо це «досягнення»!

2. Міст через Хаджибейський лиман. Що сьогодні про нього лише не розповідали: пробка туди-сюди впродовж десятиріч, завжди була проблема і ось її не буде, погляньте туди – там все добудовуємо.
Традиційний конфуз: проект добудови був завершений у 2017, перші кошти виділені у 2018, а так, звісно, все збудували у 2020.

3. Аналогічно про причал Одеського порту: будували з 2018. «Раптом» добудували у 2020. Шкода, про те, як легко морякам отримати документи в Морській адміністрації, не розповіли. Чи чому насправді раптом звільнили найуспішнішого директора морського порту «Південний», і на яких умовах зараз пропонують працювати в цьому порті приватним компаніям? До речі, цю ситуацію пояснювати Зеленському сенсу немає – це зроблено з його погодження, Шмигаль тут ні до чого. Долар з тонни – це долар з тонни. НАБУ мало б бути це точно цікаво, але знову ні…

4. Слухаючи історію Одеського летовища, я просто ридав. Злітна смуга була завершена влітку 2019. В «турборежимі» аеропорт було можливо запустити до кінця 2019, у звичному темпі – весна 2020. Тепер обіцяють кінець 2020. В будь-якому випадку – кінець буде…
До речі, жодним новим летовищем з 15 обіцяних і не пахне. Обіцяємо далі!

5. Знову звучала тематика габаритно-вагового контролю. Президент більше у вайбер далекобійників не заходить? А, дарма! Можна було б отримати купу цікавої інформації – за 1000 грн можна проїхати взагалі без проблем. Всі правоохоронні органи супроводять вас з проблисковими маячками.
Контролю в портах, на елеваторах, ключових дорогах як не було, так і немає. Красиві фото і відеозвіти є – контроль відсутній. Запитайте, при нагоді, скільки насправді штрафів надійшло до бюджету?!
Не нараховано, а надійшло! Це як з фондом по боротьбі з коронавірусом або в схожому анекдоті: віртуально гроші в ньому є, а реально немає…

Ну, і наостанок. Сьогодні їхав трасою Київ-Одеса. Тією, яку «ремонтують». Цьогоріч радісно відрапортували про відремонтовані 25 км (насправді, їх відремонтували у 2018-19 рр.), про новий кредит ЄБРР/ЄІБ на 315 км у 2021-2022 рр. (який ініціювали і готували ми в 2018-19 рр.).

Побачив милу табличку за декілька кілометрів від Києва: «Велике Будівництво. М-05. Відремонтовано Онур». Знову сміявся, бо цю дорогу Онур ремонтував у 2018 році, коли про Велике Будівництво ще ніхто і не здогадувався. Просто робили свою роботу!

Оскільки пан Зеленський вже всі дороги зробив європейськими, зараз масово планує будувати театри і цирки – пропоную одразу переходити до заснування міст і селищ!
Наприклад, Київ – закладений Зеленським у 2020 році. Чи Одеса – заснована Зеленським на місці жахливої катастрофи танкера Делфі і на пам’ять про мужніх невідомих слуг народу-евакуаторів…
Аскольд, Кий, Щек, Хорив, Либідь – пробачать.
А тиверці, уличі, генуезці, козаки Одеси теж мовчатимуть, адже не кожен день Президент України будує нове місто з нуля…

 

Додатково:
Думская, 12.09.2020 г.: Зеленский в Одессе: без пробок, на буксире, с ветерком под солнцем и с «аканьем» (фоторепортаж)

Визит президента Зеленского в Одессу всегда подобен маленькой буре в стакане воды — быстро приехал, сделал все правильно на камеры, например, искупался в море, отобедал в модном ресторане, попиарился и уехал. Так случилось и сегодня…

Автор