Петро Порошенко зустрівся з активістами об’єднання SaveФОП у Львові (фото, відео)

 

У День підприємця п’ятий Президент України, лідер партії Петро Порошенко зустрівся з активістами об’єднання SaveФОП у Львові. Він наголосив – фракція «Європейської Солідарності» захищатиме український мікробізнес і не дозволить перетворити контролюючі органи на каральну машину для підприємців.

«Я вважаю, що День підприємця – одне з найважливіших свят. Від ставлення влади до святкування можна визначити, як влада взагалі відноситься до підприємців», – сказав під час зустрічі Петро Порошенко.

«Я маю інші погляди на те, для чого потрібні ФОПи, і для чого потрібні малі підприємства, ніж чинна влада. І наголошую на тому, що мета ця – це не збір податків. Бо в умовах спрощеного оподаткування проблеми не в тому, аби підвищувати надходження бюджету від ФОПів. Це не інтерес держави. Перш за все, це робочі місця. На сьогодні ФОПи працюють там, куди великий бізнес не добирається. Вони там є конкурентоздатні і забезпечують роботою як себе, так і своїх найманих працівників. А це означає, що вони виконують своє завдання», – наголосив Петро Порошенко.

Підприємець Олександр Яковина під час зустрічі з Петром Порошенком зазначив: «Коли була введена спрощена система оподаткування, я відкрив свій бізнес. У мене зменшився перевіряючий тиск контролюючих органів, звітність і бухгалтерський облік стало набагато легше адмініструвати. Відтак я створив робочі місця – офіційні робочі місця. З відміною спрощеної системи оподатковування підприємці будуть змушені шукати інші варіанти для себе. Будуть відходити в тінь. Ми цього не хочемо. Ми хочемо бути легальними. Хочемо сплачувати податки. Але для цього нам потрібно, аби спрощена система була збережена».

Підприємець Кетіно Равлюк наголосила, що ситуація, яка наразі є навколо умов для малого бізнесу в України, підштовхує багатьох підприємців до трудової міграції.

«Після тих законів, які наухвалювала монобільшісь, я не бачу, куди і як рухатися моєму бізнесу. Сьогодні більшість із нас думає про те, чи не краще нам поїхати за кілька кілометрів у Польщу, Чехію, де є всі умови для таких, як ми. Там є державні програми для мікробізнесу. Наразі питання трудової міграції стало актуальним для більшості з нас».

Петро Порошенко запевнив підприємців, що «Європейська Солідарність» наполегливо відстоюватиме інтереси мікробізнесу.

«У 1998 році я був причетний до того, аби створити систему спрощеного оподаткування. Ця боротьба за спрощену систему оподаткування дуже принципова. Депутати нашої фракції Ніна Южаніна і Олег Синютка завжди компетентно і фахово відстоюють позицію і права підприємців», – наголосив Порошенко.

«На сьогодні маємо кілька принципових позицій. Перша: поки є карантин, незалежно чи запроваджується карантинні обмеження, чи ні, має бути 100-відсоткова заборона на перевірки. Друге: ми вибираємо спеціальні галузі, які постраждали найбільше від Covid-19. І поки є карантин – ніхто ніякого ускладнення ФОПам не має права робити. Ми виступаємо за мораторій на будь-яке погіршення умов роботи ФОПів», – зазначив Петро Порошенко.

«У спеціальних галузях, а саме закладах громадського харчування, ринках, закладах туризму, там, де люди фізично не виходять на роботу, в тих закладах, які найбільше постраждали від Covid, необхідна державна допомога. Саме в цьому має бути антикоронавірусна підтримка економіки. Крім цього, має бути скасовано драконівський закон для підприємців – 466-IX», – наголосив під час зустрічі Петро Порошенко.

Джерело

 

Петиція на сайті Верховної Ради: Захист спрощеної системи оподаткування шляхом термінового розгляду та прийняття законопроекту №3853-1 “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо запровадження щорічного підвищення граничних обсягів доходів для застосування спрощеної системи оподаткування, відновлення права платників єдиного податку не застосовувати реєстратори розрахункових операцій, а також скасування корупційного механізму кеш-бек”.

Автор