Головна мета кремля – прямі переговори Україна-ОРДЛО

Костюк Олександр

Все інше – маневри навколо цієї мети. Скоординована гра кремля і керованого кремлем-Єрмаком “українського представництва в ТКГ”. Як проводиться ця гра? Кремль виставляє фальшиві вимоги, які очевидно не можуть бути виконані.

Наприклад, вибори в ОРДЛО 25-го жовтня, звичайно, не можуть бути проведені ні за яким законодавством. «Українська делегація» Єрмака-кремля «побєдоносно і с нєгодованієм отмєтаєт еті условія, у Гризлова істєріка, крємль плачєт» – цілий спектакль. Наївним ця розпасовка подається як «перемога нашої дипломатії», всі у захваті – самого Гризлова до істерики довели! Потужною дипломатією. Партер в захваті, гальорка аплодує.

Наступний хитрий момент. Як пише куплений Єрмаком Кирило Сазонов:

«соседи попытались настаивать, что РФ – не сторона конфликта, а посредник на переговорах. Их подняли на смех просто потому, что в качестве посредника Россию в ТКГ никто не приглашал».

Знову перемога української дипломатії? Поднялі на смєх! У Гризлова знову, мабуть, істєріка? А що між рядків? Теж фальшива вимога.

Ок, РФ – не посередник. А між ким і ким РФ – не посередник? А відповідь проста: між Україною та ОРДЛО. І ця «перемога українського представництва» насправді виглядає так: «ми тут самі (Україна з ОРДЛО) без посередників будемо домовлятись».

Оце і є головна мета кремля в цій грі.

Досягатись вона буде хитро і поступово. І почнеться з того, що наші «патріотічєскіє» представники переселенців почнуть щось обговорювати (ну звичайно ж, дуже жорстко і патріотично, принципово і с нєгодованієм) з представниками ОРДЛО. Дуже патріотично будуть відстоювати нашу позицію. Але напряму з представниками ОРДЛО. Без посередників. Потім їх (в якихось складних питаннях) підтримають старшіє товаріщі – Кравчук з Фокіним, Рєзнік підключиться.

І українське суспільство прокинеться тільки тоді, коли Україна опиниться за столом переговорів з ОРДЛО.
А РФ – над процесом. Виведена з-під відповідальності.

Автор