Партія «Європейська солідарність» 31 серпня провела з’їзд у Києві (фото, відео)

«Європейська Солідарність» на місцевих виборах об’єднує патріотів та професіоналів, щоб зупинити проросійський реванш і будувати європейське життя в Україні

 

Партія «Європейська Солідарність» йде на місцеві вибори з командою, яка об’єднала патріотів з різних політичних сил, професійних, рішучих і проєвропейських лідерів. Від результату цієї загальнонаціональної кампанії залежить доля країни – про це говорили учасники з’їзду партії, який відбувся у Києві.

«Європейська Солідарність» стає центром об’єднання демократичних сил – досвідчених та нових політиків, які поділяють ідеологію партії. Команди «Європейської Солідарності» в обласні та міські ради очолять знакові особистості – зокрема, ті, хто добре знає, що таке європейські цінності, бо надто сильно відчули на собі російську реальність. Серед них – політв’язні Кремля Роман Сущенко та Володимир Балух.

До команди «Європейської Солідарності» приєднались активісти з інших політичних сил. Зокрема, Волинський штаб партії очолила волонтерка Юлія Вусенко, депутат Луцької міськради від «Самопомочі». У Полтаві від «ЄС» йтиме громадська активістка Юлія Городчаніна, яка балотувалась до парламенту від партії «Голос». Народний депутат попередніх скликань від «Народного фронту» Леонід Ємець наголошує, що сьогодні необхідно створити єдиний патріотичний фронт в умовах капітулянтської політики діючої влади.

Задля боротьби з проросійським реваншем списки до обласних рад очолять народні депутати з фракції «Європейська Солідарність» Михайло Забродський та Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«Від результату цієї загальнонаціональної кампанії залежить доля країни. Насамперед ми повинні сформувати потужні фракції «Європейської Солідарності» в усіх облрадах. Але особливо це важливо в південних та східних регіонах – для забезпечення унітарності країни, боротьби з ідеями федералізму та проявами сепаратизму», – наголосив у своєму виступі п’ятий Президент, лідер партії Петро Порошенко.

«Наша команда продемонструвала, що за підтримки активних громадян ми здатні захищати ті цінності, які за п’ять років покладені в основу державного будівництва. І армію, і мову, і віру. І ми дуже вдячні людям за підтримку і спільну боротьбу. Без вас ми б нічого не добилися», – зазначив Порошенко.

Він наголосив, що немає жодних підстав розслаблятися. «Загроза московського реваншу не зменшується. Він – повзучий і повільний, малопомітний для більшості. Те, що нас не всі і не завжди розуміють, не повинно заважати нам говорити правду і попереджати про реальну небезпеку. Коли вже нам дано бачити і чути далі, відчувати – сильніше, мислити – глибше, то треба діяти. Тут і зараз. Це і є ознака політичного лідерства», – переконаний Порошенко.

«Фундамент, який ми заклали в попередні роки, виявився достатньо міцним, щоби хтось зміг його так легко зруйнувати. Опозиція – достатньо фаховою й розумною, щоб вгамувати скажений принтер, знеструмити турборежим і заблокувати найнебезпечніші ініціативи «зеленої» влади. Громадяни – достатньо відповідальними і сильними, щоби накреслити чіткі червоні лінії», – наголосив Петро Порошенко.

«Європейська Солідарність» йде на місцеві вибори для того, щоби захистити одну із ключових реформ нашої команди – децентралізацію, результати якої втілені в нові дороги, новий транспорт, відремонтовані школи та дитячі садки, освітлені вулиці, тощо. Це відбувається тому, що ініційована нашою командою децентралізація дала гроші на місця в інтересах місцевих громад. Замало вступити до Європейського Союзу – важливо європейські стандарти впровадити і забезпечити в Україні. У великих і малих містах, в об’єднаних громадах», – наголошує Порошенко.

«Україна – сильна. Вона має достатній запас міцності, щоб вистояти супроти ворогів. І щоб придбати імунітет, який захистить від випадкових людей, яких іронія долі підняла до вершин влади. Україна буде європейською державою, членом Євросоюзу та НАТО», – переконаний лідер «Європейської Солідарності».

Джерело

 

Пора освіжити «червоні лінії» по Донбасу, накреслені перед Офісом президента – Петро Порошенко

Росія нав’язує українській владі «мир» на власних умовах, а останні пропозиції очільників делегації України у ТКГ – це і є капітуляція. Про це заявив п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко на з’їзді партії. Він наголосив – якщо Зеленський негайно не звільнить Фокіна з ТКГ, тоді це означатиме, що вище керівництво держави поділяє ідею капітуляції.

«Нема нічого важливішого для українців, ніж досягнення миру. Але не за будь-яку ціну! Ми ще раз радимо владі повернутися до фіксації чіткої дорожньої карти Мінських угод. Перш за все це необхідність запровадження безпекових кроків аж до введення миротворців ООН. Масований тиск на Путіна, а не умиротворення крокодила. І саме цю позицію підтримали наші західні партнери», – нагадав Порошенко.

«За півтора роки українська дипломатія втратила ініціативність, амбітність, скоординованість. Бачачи, що Україна й сама послаблює тиск на Росію, наші партнери не мають мотивації бути активнішими за нас самих. Створена нами міжнародна коаліція на підтримку України збавила оберти. Принцип «нічого про Україну без України» порушується. Дедалі частіше наші партнери без нашої участі перемовляються з Кремлем про нас», – застерігає Порошенко.

«Нас турбує, що ініціатива на стороні Москви, що ця оманлива тиша дозволяє Путіну пудрити мізки західним лідерам і породжувати у них ілюзії щодо справжніх намірів Кремля», – говорить Петро Порошенко.

Він нагадав, що минулої осені лише активна позиція громадянського суспільства вгамувала бажання влади за будь-яку ціну порозумітися з Путіним.

«Судячи з останніх заяв, за дев’ять місяців червоні лінії, які перед нормандським самітом тисячі людей накреслили перед Офісом Президента, стерлися. Схоже, настав час їх освіжити. Представник України у переговорній групі пропонує росіянам навіть більше, ніж вони вимагають! Якщо в Мінських угодах йдеться лише про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, Фокін каже про особливий статус державного управління для усього Донбасу. Спитайте у Героя України Михайла Забродського, в інших героїв, які сидять зараз на нашому з’їзді: це для того ми в 2014 році звільняли дві третини Донбасу, щоби ця дивна суміш нових обличь і пропахлих нафталіном старих кадрів запропонували його здати Росії увесь – від Слов’янська до Маріуполя?!», – наголошує п’ятий Президент.

«У разі, якщо найближчими днями пана Фокіна не повернуть на пенсію, де він перебував останні 28 років, у нас є всі підстави вважати, що запропонована ним федералізація України це не особиста фантазія ветерана української політики, а позиція вищого державного керівництва України», – зазначає лідер «Європейської Солідарності».

Джерело

 

«Зажали» обіцяні чотири тисячі доларів – віддайте хоч три копійки: Порошенко вимагає від влади повернути фінансування освіти та культури

Влада примудрилася майже зупинити економіку, але так і не спромоглася загальмувати поширення коронавірусу. Внаслідок цього люди більше бояться безробіття і безгрошів’я, ніж епідемії. Про це заявив під час виступу на з’їзді «Європейської Солідарності» лідер партії, п’ятий Президент України Петро Порошенко. Він закликав монобільшість Зеленського припинити недолугі експерименти над малим та середнім бізнесом, над економікою загалом.

«Саме наша команда ціною неймовірних зусиль подолала соціальну  кризу, спричинену війною, що її розв’язала Росія. Економіка дійсно набирала темп. Наступникам ми передали із зростанням в чотири з половиною відсотки за квартал!  Але у них вона не просто спіткнулася, а обвалилася. І по землі не проїхалася, а глибоко в неї занурилася», – нагадав Порошенко.

Він наголосив, що стратегічно важливими є два законопроекти, які необхідно ухвалити – про податок на виведений капітал та про створення Національного бюро фінансової безпеки. «Обидва проекти я вніс ще в 2018 році. Наша фракція в парламенті налічувала не 248 народних депутатів, а приблизно лише третину. У нас забракло голосів, щоби провести ці закони. Якщо у Президента є політична воля, то які ж тоді перешкоди для їх ухвалення.  Авторство? Ми не наполягаємо на авторських правах. Нам байдуже, хто собі почепить медальку. Головне, що ці закони дадуть потужний стимул для економічного розвитку», – зазначив Порошенко.

Лідер «Європейської Солідарності» також запропонував оголосити трирічний мораторій на запровадження нових податків та зміну ставок існуючих.

«Ми наполягаємо на збереженні єдиного податку для всіх груп, які на ньому працюють. Під тиском малого й середнього бізнесу, під тиском опозиції влада пішла на збільшення лімітів. Але компенсувати таку «щедрість» планують через істотне обмеження кількості юридичних та фізичних осіб, які б могли зберегтися на єдиному податку. Цей «подарунок» приберегли на листопад, щоб не псувати собі і без того скромний врожай на місцевих виборах», – застерігає лідер «Європейської Солідарності».

«Ми маємо ще одну пропозицію для малого та середнього бізнесу – знизити ставку єдиного соціального внеску  для тих підприємств, у яких частка витрат на зарплату перевищує 50%. Чим вище частка, тим більше зменшення ставки.  Життя показало, що майже подвійне скорочення ЄСВ, на яке ми пішли з 2016 року,  дало позитивний ефект: стимули для бізнесу, прогрес в детінізації зайнятості і збільшення доходів до Пенсійного фонду», – нагадав п’ятий Президент.

Він зауважив, що саме діяльність бізнесу дає фінансовий ресурс для соціальної підтримки найменш забезпечених верств населення, тому він потребує захисту і підтримки. «Цього року Уряд на кілька місяців запізнився з індексацією пенсій.  Отже, маємо взяти на особистий контроль вчасність індексації наступного року. Влада не має права нехтувати інтересами літніх людей тільки тому, що в структурі виборців «Слуг» переважає молодь до тридцяти», – наголошує Порошенко.

«При роботі над бюджетом-2021, крім індексації пенсій, маємо передбачити відновлення секвестрованих цього року видатків на освіту та культуру, скорочення марнотратства на деякі правоохоронні органи. І рішення нашої команди, ухвалене ще 2018 року –  підвищення зарплат вчителям на 40-70%. «Зажали» обіцяні чотири тисячі доларів – віддайте хоч три копійки», – зауважує лідер «Європейської Солідарності».

«Використовуючи зону вільної торгівлі з ЄС, пропонуємо продовжити створення точок високотехнологічної індустрії України, орієнтованих на експорт до країн Євросоюзу.  Ми розпочали цей процес кілька років тому, коли стимулювали створення в прикордонних із Союзом областях таких підприємств. Цей процес варто відновити і посилити спрощенням митних процедур, податковими пільгами, інвестиціями в інфраструктуру. І прискореним впровадженням так званого промислового безвізу з ЄС», – говорить Порошенко.

Джерело

 

Роман Сущенко: Я йду у місцеву владу від «Європейської Солідарності», бо поділяю її цінності

Відомий політв’язень Кремля Роман Сущенко під час свого виступу на з’їзді партії «Європейська Солідарність» підтвердив, що буде балотуватися від партії у місцеву владу, бо поділяє цінності «Європейської Солідарності».

«Для мене сьогодні висока честь бути на цьому майданчику. Серед вас є люди, чия підтримка допомогла мені якнайшвидше вирватися з пазурів окупанта. Після звільнення я вирішив зачекати, осмислити усе і усвідомити деякі серйозні речі. Важливо, що очікування оцінюється не тривалістю, а якістю. Той, хто вміє чекати, той перемагає. Сьогодні я пишаюся, що завдяки вам я вижив і сьогодні тут серед вас. Ми дихаємо в унісон», – сказав Сущенко.

Він зауважив, що у лихі часи українці інколи втрачають здатність мислити тверезо і критично.

«Ті, хто думає будувати стіни, на жаль, не думають про мости. «Європейська Солідарність» – це та політична сила, яка будує мости гідності, патріотизму, мости відповідальності, демократії і справедливості. Мені дуже імпонує, що всі ми об’єднані неподільністю на раси, на релігії і на стать. Я поділяю цінності «Європейської Солідарності», а це відповідальна, відкрита, правова, суверенна держава. Це прозора і чесна влада, це успішні громадяни, це сильні громади, потужна армія, ефективні спецслужби. Це інновації, традиції, екологічна, здорова земля. Це щасливі родини, батьки і діти. Я за Україну без дилетантизму і популізму. Нехай Бог нам допоможе і дасть розуму зрозуміти, що ми можемо зробити і дасть мудрості і мужності відмовитися від того, чого ми зробити не можемо. І головне – відрізнити одне від одного», – наголосив Сущенко.

Джерело

 

Олександр Погребиський: Позиція «поза політикою» роз’їдає найактивнішу частину суспільства, саме так Україна втратила частину своєї землі

З Політикою

Вірус "Аполітичності", "Та без політики" почав роз'їдати найактивнішу та найвідповідальнішу частину населення: Учасників війни проти рф.Але ми знайдемо вагон аргументів аби не допуститит цього!

Опубліковано Олександр Погребиський Понеділок, 31 серпня 2020 р.

 

Учасники війни на Донбасі не можуть стояти осторонь політичних процесів, бо саме цього добиваються зовнішні і внутрішні вороги. Про це сказав учасник війни проти російської агресії Олександр Погребиський під час свого виступу на з’їзді партії «Європейська Солідарність».

«Для мене дуже важливим на даному етапі формування сильної української держави є політика. Кожен український учасник війни, яких ми називаємо ветеранами, має чітко розуміти причини та наслідки. Кожен учасник війни з РФ, а їх у нас близько 400 тис, після повернення до мирного життя має звертати першочергову увагу на те, що наслідки ганебного поняття «вне политики» продовжують впливати на українське суспільство. На жаль, це ганебне явище почало роз’їдати найактивнішу і найвідповідальнішу частину українського суспільства, а саме учасників війни. Саме вони мають чітко розуміти, що поборовши причини, нам не треба буде йти і боротися з наслідками в окопах. Саме причини незвертання уваги і неформування української політики захисту незалежності, суверенітету, територіальної цілісності відібрали в нас Крим, частину Донбасу та Луганської області», – сказав Погребиський.

«Невже ми настільки сліпі, що не можемо зрозуміти прості алгоритми політичних процесів? Думаю, що ні. Мої побратими, які сьогодні перебувають тут, будуть боротися з цим ганебним явищем, яке нам насаджує РФ через своїх агентів впливу. Ми всі добре пам’ятаємо майдани без політики, а тепер вже дійшли до ветеранів без політики. Але я хочу сказати, що цього не буде, ми знайдемо безліч вагомих аргументів на противагу цим ганебним явищам. Це я вам обіцяю», – запевнив учасник АТО.

Олександр Погребиський зазначив: «Чинна влада пропонувала нам подивитися на історію України через попурі, «шльопки», я пропоную дивитися на історію української державності через призму формування української армії, бо українська держава має свою силу тоді, коли вона демонструє, що вміє захищатися. Наше попурі складається з воєнних пісень та маршів».

Джерело

 

Віталій Гайдукевич: давайте будувати Європу в Україні просто зараз

Компетентні кандидати від «Європейської Солідарності» мають не допустити зелений дилетантизм у місцеві ради. На цьому наголосив член Президії Центральної Ради партії «Європейська Солідарність» Віталій Гайдукевич.

«Здається Жан-Жак Руссо сказав: «Якщо хтось зауважив, говорячи про державні справи, “а до чого я тут”? То значить держава в цей момент померла». Доказом правоти цієї фрази є рік з хвостиком у вищих щаблях української зеленої влади. Вони скрізь ні до чого, і як наслідок – держава помирає. І зараз є велика загроза, що цей центральний дилетантизм може опуститися на місцевий рівень», – сказав він.

«Задача компетентних і патріотичних людей не дати цьому статися. Для цього є три ключі. Перше – відповідальні громадяни, які чітко розуміють наслідки дилетантизму на будь-якому щаблі влади, компетентність – досить просто молодих облич, не звертайте на те, він це чи вона і скільки років у паспорті написано. Людина має брати на себе відповідальність і послуговуватися компетентністю. Ключ третій – децентралізація, але справжня децентралізація, яка дає можливості і повноваження, так як у Європі», – додав Гайдукевич.

«Не ображайте децентралізацію і не називайте децентралізацією ось це укрупнення районів. Це профанація. Ми маємо запобігти цьому. Насправді це зробити складно, тому що зневіра шириться і просто тому, що зараз чітко видно, хто чого вартий», – підкреслив політик.

Крім цього, Гайдукевич наголосив, що вільним європейським українцям не потрібні слуги.

«Прохання – не треба говорити за майбутнє, треба робити зараз. І не треба про «Слуг народу» – вільним людям слуги непотрібні. Ось це і є побудова Європи в Україні. Проста і всім зрозуміла тактика і стратегія «Європейської Солідарності». Давайте це зробимо», – підсумував він.

Джерело

 

Михайло Забродський: Наша опора і наш момент сили – це патріотично налаштована частина нашого суспільства

 

Партія «Європейська Солідарність» йде на місцеві вибори, аби реалізувати головну складову своєї ідеології – європейське майбутнє нашої держави. Партія готова до співпраці з усіма патріотичними демократичними політичними силами. Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність», генерал-лейтенант Михайло Забродський на з`їзді партії.

«Нам всім добре відомо, що партія – це перш за все організація, яка здатна боротися за владу. І основний шлях боротьби сьогодні – це приведення своїх кандидатів в органи влади через конкурентні вибори. Наша «Європейська Солідарність» – це яскраво виражена партія ідеологічного типу. Головна складова нашої ідеології – це європейське майбутнє для нашої країни і недопущення повернення до жалюгідної ролі південної імперської колонії. Наша опора і наш момент сили – це патріотично налаштована частина нашого суспільства», – сказав депутат.

«Європейська Солідарність» має значну привабливість для соціально активних громадян і як результат – значний електоральний потенціал. Крім того, вже зараз можна говорити про об’єднання значної частини патріотично налаштованих політичних сил навколо нас», – також зауважив він.

Михайло Забродський наголосив, що завдання сьогоднішнього дня – це максимально ефективно використати всі ці переваги і домогтися відповідних результатів на місцевих виборах.

«Представництво і робота в місцевих органах влади – критично важливі. І ні для кого не секрет, що це лише перша фаза нашої боротьби. Це лише платформа для майбутніх парламентських, а можливо – й президентських виборів», – вважає Михайло Забродський.

Водночас він додав, що «Європейська Солідарність» проводитиме виборчу кампанію в особливих умовах. «По-перше, це ворожо налаштоване до нас політичне оточення. На жаль, політична кампанія з дискредитації, яка була розгорнута протягом 2018 – 2020 років, є ефективною навіть до сьогоднішнього дня. Незважаючи на те, що вже більше року наша команда не при владі, і все, з чим нас можна пов’язати, це вірність нашим обіцянкам і відсутність будь-яких гучних скандалів навколо нас», – пояснив депутат.

«По-друге – це відкрита протидія влади. Можна скільки завгодно говорити зараз про адмінресурс і адмінможливості. Але я хочу зараз наголосити на іншій небезпеці – це сповідування владою так званої теорії державного популізму. «Ми і лише ми можемо представляти дійсний народ» – так говорить наша монобільшість. Поляризація суспільства для них не є проблемою. Це для них лише спосіб утримання влади», – сказав Михайло Забродський.

За його словами, нинішня влада опирається на менш активну більшість у соцмережах і в першу чергу у засобах масової інформації, використовує гасла, які мало чим відрізняються від минулих президентської і парламентської кампаній. Влада вміло використовує спекуляцій на тему «війна-мир», вихваляється вкраденими успіхами у розбудові інфраструктури – так зване «Велике будівництво», основа якого була закладена ще при попередній владній команді.

«Ось такий набір прийомів, який вони широко використовують для того, щоб задовольнити прагнення тієї частини електорату, на який вони спираються», – наголосив він.

«Конфлікт у суспільстві будь-якої природи дуже корисний для діючої влади, доки їм вдається його використовувати для того, щоб утримувати цю саму владу», – додав депутат.

«В таких складних умовах працювати вкрай не просто, але це ні в якому разі не може говорити про те, що потрібно відмовитись від боротьби. І ми будемо розмовляти з людьми. Будемо говорити, що готові бути там, де зараз проходить передній край політичного протистояння. Про те, що ми готові працювати там, де саме зараз потрібно нашій країні. Говорити про те, що якщо нам довірять свої голоси і ми отримаємо більшість в регіонах, ми готові скласти свої мандати і очолити місцеві органи влади. Ми будемо переконувати, що до влади в регіонах мають прийти люди, які знають ціну державності. Ті, хто знають не лише як захистити державу, а й знають як будувати і знають як створювати», – зазначив він.

Водночас депутат наголосив, що «Європейська Солідарність» готова до дискусії з політичними опонентами: «Ми готові розмовляти з нашими опонентами і в першу чергу з правлячою партією, але не мовою «зелених популістів». Ми готові ставити гострі питання політичного життя і господарювання в регіонах».

«Ми згодні протягнути руку нашим партнерам і однодумцям. Ми будемо співпрацювати з усіма, для кого близька наша державницька позиція і наші цінності. Але ми з вами ніколи не станемо суб’єктами брудних політичних оборудок і будь-яких так званих договорняків», – підсумував він.

Джерело

 

Іванна Климпуш – Цинцадзе: Європа – це територія громад, тому реформа децентралізації стала важливим кроком до європейської України

 

Реформа децентралізації ініційована п’ятим Президентом України Петром Порошенко і нашою командою у 2015 році – це перший крок у будівництві європейської України.

Про це народний депутат від «Європейської Солідарності», голова комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом Івана Климпуш-Цинцадзе наголосила під час з’їду партії «Європейська Солідарність». Климпуш-Цинцадзе повідомила, що очолює команду партії на виборах до Закарпатської облради.

«Європа, нагадаю, це також територія громад. Ми з вами добре пам’ятаємо, що саме ми у жорсткий час економічної кризи і початку брутальної агресії Російської Федерації почали будувати європейську Україну. Саме наша команда у 2015 році запустила неймовірну реформу – децентралізацію. Це – про безпрецедентну передачу на місця повноважень підкріплених фінансами. І попри те, що, на жаль, Закарпаття сьогодні в цій реформі пасе задніх, ми не можемо спільно допустити того, аби цю реформу, або зруйнували, або її присвоїли «слуги». Це здобуток для кожного громадянина і для всіє країни», – наголосила політик під час виступу.

Також народний депутат наголосила, що партія «Європейська Солідарність» – єдина опозиційна політична сила в країні, яка готова захищати людей по всій країні, і не допустить реваншу.

«Ми маємо по всій країні нагадати, що «Європейська Солідарність» – єдина опозиційна, проукраїнська, проєвропейська політична сила. І ми здатні захистити людей, ми здатні запропонувати і захистити їхні права і їхні можливості. І ми здатні також захистити державу. І ніякі ОПЗЖ, і ніякі п’яті колони Кремля, на фінансування яких кинуті величезні ресурси, не є нині опозицією. У них абсолютно інше завдання. Їхнє завдання – знищення країни. І щоб їх перемогти – ми маємо об’єднати і згуртуватися, і консолідуватися всіма патріотичними силами і області і країни», – резюмувала Івана Климпуш-Цинцадзе.

Джерело

 

Дінара Габібуллаєва: «Європейська Солідарність» – це платформа можливостей для молоді

«Європейська Солідарність» – це платформа можливостей для молоді, це соціальний ліфт, який завжди працює.

Про це сказала голова партійної молодіжної організації «Солідарна молодь» Дінара Габібуллаєва під час виступу на з’їзді партії «Європейська Солідарність».

«Нам часто кажуть: «На що взагалі здатна та молодь? Недосвідчені, зелені». Хто-хто, а ми точно не зелені. Ми не соромимося відстоювати своє українське майбутнє, те, про що ми справді мріємо і у що віримо. Ми молодь, яка прагне жити у європейській країні з європейськими стандартами у кожному містечку, з європейським розумінням політики, з європейським баченням розвитку своєї країни», – сказала Габібуллаєва.

«Європейська Солідарність» – це платформа можливостей для молоді, це соціальний ліфт, який завжди працює. Це місце, де з вуличного активіста, який просто щиро тримає плакат, можна стати справжнім політиком, який боронить свою державу. І ми цьому доказ. Тому «Солідарна молодь» всією командою в усіх регіонах на місцевих виборах 2020 балотується у ради усіх рівнів, щоб захистити своє майбутнє, європейське майбутнє», – зазначила голова «Солідарної молоді».

Джерело

 

Леонід Ємець: Єдиний шлях перемогти – це зібрати всі зусилля, акумулювати команду, рухатись вперед разом

Сьогодні всі патріотичні проєвропейські сили мають об’єднатися та недопустити реваншу проросійських сил, а єдиною потужною платформою для цього є «Європейська Солідарність». Про це сказав народний депутат 7 та 8 скликань Верховної Ради Леонід Ємець на з’їзді партії.

Він нагадав, що тиждень тому Україна відзначала 29 років боротьби за Незалежність нашої держави і здавалося, ще пару років тому ми були впевнені, що цей курс незмінний.

«А сьогодні цієї впевненості в нас немає. Російський агресор кожен божий день думає і робить все, щоб знищити український народ і українську націю. А наша нинішня влада не може і, очевидно, як ми бачимо і не хоче нічого з цим робити», – зазначив він.

За його словами, місцеві вибори 25 жовтня – це не просто про довіру або недовіру до президента Зеленського. «Вони одноднівки, завтра їх тут не буде. Але вони залишать за собою надзвичайно важливі питання: а що далі? Яке майбутнє у нашої країни? Куди ми рухаємося? В Європу? Чи знову нас потягнуть в «русский мир»?» – сказав Леонід Ємець.

Він нагадав 2012-ий рік, тоді Україна як і сьогодні стояла на межі прірви.

«Тоді Путін був впевнений, що Україна вже в нього в руках, але тоді ми вистояли. Ми змогли об’єднатися. Тому що стали разом. Тоді ми виграли парламент, вулицю, але цього не було б, якби ми не об’єднали свої зусилля», – підкреслив він.

Леонід Ємець наголосив: «Я сьогодні тут, на цій сцені хочу звернутися до тих, кому теж страшно за майбутнє нашої країни. Сьогодні перед усіма патріотами нашої країни стоїть насправді просте питання, якщо ти один плекаєш своє політичне его, воюєш зі своїми колегами по патріотичному руху, якщо ти навіть обрав головним ворогом свого ідеологічного соратника, до чого цей шлях і куди? Ми так очевидно програємо».

«Єдиний шлях перемогти – це зібрати всі зусилля, акумулювати команду, рухатись вперед разом», – заявив він. За його словами, велика відповідальність за цей об’єднавчий процес лежить на «Європейській Солідарності». «Ви сьогодні політичні лідери, маєте бути платформою, яка об’єднує проукраїнські сили і коли ми говоримо про наші високі політичні завдання, ми розуміємо, що місцеві вибори – це складова цього процесу», – зауважив Ємець.

Він особливо підкреслив важливість виборів в Києві. «Місто Київ, наша рідна столиця – це стратегічна висота. Всі це розуміють. Тому сьогодні до Києва під різними личинами, брендами ідуть багато потужних політичних команд, які насправді фінансуються з одного російського гаманця. У них вже є план перемоги, більшості в наступній Київраді. Вони планують докупити корупціонерів і хапуг, і керувати Києвом і мати його у себе в кулаку. Наше з вами завдання як українців не допустити цього. Виграти ці вибори, створити з Києва плацдарм, на якому ми побудуємо потужну, сильну, багату європейську українську державність. Переможе Київ – переможе Україна», – підкреслив Леонід Ємець.

Джерело

 

Проєвропейські політичні сили і рухи мають об’єднуватися, а не шукати поміж себе ворогів – координаторка «Голосу» з Полтави Юлія Городчаніна приєдналась до команди Порошенка

«Європейська Солідарність» – найпотужніша проєвропейська політична сила в Україні, яка чітко і послідовно займає позицію щодо захисту українського суверенітету, кордонів і цілісності держави та закінчення російсько-української війни перемогою, а не капітуляцією. Ця партія знає як розвивати місцеві громади та на повну використати потенціал децентралізації для цього.

Про це сказала голова громадської організації «Нова Полтава» Юлія Городчаніна на з`їзді партії «Європейська Солідарність».

«Я прийшла в політику з неурядового середовища і є головою головою громадської організації, яка опікується проектами з розвитку ОСББ, впровадженням енергоефективних заходів, освітніми заходами, екологічними ініціативами. Також організація займається різноманітними електронними сервісами щодо покращення життя людей, скорочення дозвільних процедур», – розповіла вона.

«Коли напередодні місцевих виборів потрібно було обирати команду для мене це було з одного боку дуже складне питання, а з іншого боку дуже просте», – зазначила кандидатка.

Вона розповіла, що до того як приєдналася до команди «Європейської Солідарності», працювала координатором партії «Голос» у Полтавській області.

«Чому я тепер у «Європейській Солідарності»? Я вважаю, коли під загрозою державність України, всі українські, проєвропейські політичні сили і рухи мають об’єднуватися, а не шукати поміж себе ворогів. Якщо національно-патріотичні сили не об’єднаються і не згуртуються, Росія і проросійські сили в українській політиці знищать їх поодинці. Тому ми маємо збудувати дуже потужну коаліцію проукраїнських і проєвропейських сил на місцевих виборах», – сказала Юлія Городчаніна.

За її словами, сьогодні «Європейська Солідарність» – це найпотужніша проєвропейська політична сила в Україні.

«І на Полтавщині «Європейська Солідарність» насправді є єдиною політичною силою, яка чітко і послідовно має позицію щодо захисту українського суверенітету, наших кордонів і захисту України і закінчення російсько-української війни перемогою, а не капітуляцією», – підкреслила громадська діячка.

«Ми готові йти до людей, спілкуватися з ними, бо ми знаємо проблеми людей і знаємо потенціали наших громад. В нашій команді громадські активісти, волонтери, ветерани російсько-української війни, лідери думок, підприємці», – також додала вона.

«Реформа децентралізації дала багато можливостей для розвитку наших громад, але потрібна потужна команда, яка знає як ці потенціали реалізувати. І «Європейська Солідарність» має таку команду. Ми з вами енергійні, патріотичні, професійні і націлені на перемогу. І ця перемога обов’язково буде за нами», – наголосила Юлія Городчаніна.

Джерело

 

 

 

 

 

Повне відео з’їзду

 

Автор