Символи мають значення (фото)

Володимир Омелян

Перше, що роблять іноземні загарбники, які вриваються на захоплену територію, – вони грабують і вбивають місцеве населення.

Наступними, якщо окупація триває більше декількох днів, знищуються історичні пам’ятники і знакові будівлі, які мають особливе значення для автохтонних мешканців.

Після цього встановлюються пам’ятники, які мають на меті переписати історичну пам’ять окупованого народу, щоб нові покоління ніколи не дивувалися з Кіровоградів, Єлизаветградів, Гітлерштрассе, бо вони в них народилися і на них виросли. «Так було всєгда…».

В переддень Незалежності «невідомі» вандали сплюндрували статую маленької дівчинки, яка стискала в ручці три колоски. Голодомором окупанти-російські комуністи знищили близько 10 000 000 українців. Ті, які досі живуть в їх хатах, предки яких в продвайсках забирали останнє збіжжя в українських селян, морили голодом людей, не хочуть знати правду про «подвиги» своїх дідів, відкидають і заперечують її.

Чому ця дівчинка своїми рисами обличчя і постаті до болю нагадує мені згорьовану дитину, що йшла вчора з нами Маршем Патріотів і несла в руках портрет батька – вбитого росіянами розвідника Ярослава Журавля.

На початку серпня в холі Центру спеціальних операцій «Альфа» демонтовано емблему, девіз і плиту з викарбуваними на ній прізвищами воїнів, багато з яких загинуло у ході спецоперацій російсько-української війни. Плиту з прізвищами «випадково» розбили…

Символи мають значення.

Тому добре, що в центрі Києва розвивається синьо-жовтий стяг і біля нього фотографуються маса людей і особливо молоді. Вони вже точно не сплутають свій прапор з прапором окупантів.

А кривий тризуб буде і над Спаською баштою Кремля. Обов’язково!
Певен, це теж не всім «шльопкам» сподобається  😉

Дякую Taras Berezovets за фото з СБУ 😎