Про роботу влади

Костянтин Нескоромний

В цілому я позитивно оцінюю роботу влади за останні роки. Дивиться що ми мали на вході:

1. Повністю порожню скарбницю та відсутність валютних резервів.

2. Багато нелояльних та непідконтрольних новій владі силовиків

3. Повномасштабну агресію та відкриту війну з боку росії

4. Тимчасову втрату території та падіння ВВП на 20%

5. Купу агентів ворога на усіх рівнях та структурах

6. Повністю зруйновану армію

7. Високу економічну та енергетичну залежність від агресора

8. Тисячі тимчасово переміщених осіб та додаткове навантаження на порожній бюджет.

Тобто в нас була сама справжня руїна. Росія сподівалася , що в такому становищі нас буде дуже просто знищити. Знищити за те, що ми посміли вирватися з її “обійм”.

За ці три роки ми не тільки змогли встояти та зберегти незалежність, та й ще відновити армію, перезавантажити економіку, позбутися енергозалежності від росії, в рази скоротити товарообіг між країнами та переорієнтуватися на інші ринки, довели всьому світу, що росія – агресор та саме вона веде війну проти нас.

Всі ці три роки росія не залишає спроб знищити нашу державність, поставити в нас лялькових керманичів та повернути нас до себе. Всі ці три роки россія веде проти нас інформаційну, політичну та фізичну війну.

Тому з’являються вкиди про здачу Маріуполя, плани мореля, голих-босих, купа зради, походи на Київ, намагання зробити виставковий майдан 3.07, та інше.

В хід їдуть останні сили – Грішини-Семенченки, піар-блокади, маніпулювання про зніміть блокаду (і всі такі – аааа, знач це добре). Хоча все це звичайний фарс. Як раз це все – піар на крові, на крові тих, хто захищає існування держави Україна.

Проте, визнаючи заслуги влади, я хочу щоб вона відходила від принципу керування та зайнялася стратегічним розвитком. Що я би хотів зараз почути та побачити від пана Гройсмана:

1. Плани по переходу на відновлювані енергетичні ресурси. Наприклад – частка сонячної енергії в системі має складати 20% до 2020 року, 50% до 2030-го. Це KPI. Під це залучати інвестиції.

2. Перехід на страхову медицину. Коли, як, які KPI.

3. Прозорі правила для нового бізнесу – податкові пільги на 1,2,3 роки. Повна недоторканність від будь-яких перевірок. Додаткові пільги для високотехнологічного бізнесу.

4. Чітке розуміння необхідності зміни сплати податків – фізособи мають самі сплачувати податки зі своїх доходів. Нехай до 2025 року, але мета, час, KPI.

5. Плани по розвитку підприємств, котрі дають високу додану вартість – які галузі ми робимо національно важливими? Експорт сировини – це гарно, але додана вартість низька.

6. Плани по перезавантаженню транспортної інфраструктури: нам вкрай необхідно мати платні шляхи для залучення інвестицій. Треба будувати коштовні дороги, яки будуть жити 15-20 років. Поки ми латаємо ями – у нас немає коштів не перебудування інфраструктури. Так само – чіткі KPI

І так далі.

Ось що я хочу бачити та чути від влади в майбутньому. Потенціал до зростання в нас величезний, треба тільки генерувати нові смисли та продовжувати протистояти агресії разом.

Автор