Зради і перемоги тижня. 7 – 13 серпня 2020 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Щоразу по п’ятницях (по можливості) – #зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 7 – 13 серпня 2020 р.

 

ЗРАДА

В Україні за добу підтвердили 1732 нових випадків коронавірусної хвороби, що є антирекордом.

Президент Володимир Зеленський прокоментував призначення Олега Татарова заступником голови Офісу президента: «Мені здається, що це не є справедливим – всіх людей, які очолювали ту чи іншу ланку влади за часів Віктора Януковича, вважати «старою» владою… Головне – щоб людина була чесна».

Офіс Уповноваженого Верховної Ради з прав людини виявив Telegram-бота, який поширює персональні дані військовослужбовців у табличному файлі, де міститься інформація про 6907 осіб.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль допускає можливість поставок прісної води з материкової частини України в анексований Крим у разі гуманітарної катастрофи на півострові.

Керівник апарату Окружного адміністративного суду Києва повернув до Офісу генерального прокурора не вручені підозри п’ятьом суддям. Підозри були залишені прокурорами просто на стільці в коридорі суду в позаробочий час. Водночас Національне антикорупційне бюро України оголосило в розшук сімох осіб, підозрюваних у спробі захоплення державної влади. Серед них – голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк. Павло Вовк заявив що він перебуває в Україні, не ховається від НАБУ і готовий прийти на допит у порядку, передбаченому законом.

Колишній політв’язень Кремля, активіст з анексованого Криму Олександр Кольченко, затриманий напередодні після сутичок біля будівлі посольства Білорусі в Києві, отримав 40 годин громадських робіт за звинуваченням у “дрібному хуліганстві”.

Голова делегації України в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук допустив можливість «ширшого застосування» російської мови в ОРДіЛО.

 

ПЕРЕМОГА

У Києві біля  офісного приміщення на вулиці Великій Васильківській 9 серпня правоохоронці знешкодили вибухівку. Про невідомий предмет поліцію повідомили охоронці.

Активісту Сергію Стерненку пом’якшили запобіжний захід – перевели на нічний домашній арешт.

США звинувачують  Ігора Коломойського та Геннадія Боголюбова  у придбанні комерційної нерухомості за допомогою незаконно привласнених із ПриватБанку коштів. Міністерство юстиції США подало позов до суду про конфіскацію цієї нерухомості.

У першому півріччі 2020 року державний концерн “Укроборонпром” передав 443 одиниці нового, модернізованого та відремонтованого озброєння та військової техніки замовникам.

Громадянам України дозволений в’їзд з обмеженнями і без у 42 країни. Тижнем раніше таких країн було 38.

Україна вийшла з Ради з культурного співробітництва держав – учасниць Співдружності Незалежних Держав. Будь-які стосунки з Росією припинено через збройну агресію проти України, а співпраця з іншими державами-учасницями СНД відбувається індивідуально у двосторонньому форматі на основі укладення нових та/або діючих двосторонніх договорів.

Лікарку Юлію Кузьменко, підозрювану у вбивстві журналіста Павла Шеремета, відпустили з-під варти під цілодобовий домашній арешт. Водночас фігуранта справи Шеремета Андрія Антоненка залишили під вартою.

 

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор