Кто-то маленький и зелёный грозился прогулы в ВР пресечь на корню

Комітет виборців України

КВУ назвав лідерів фракцій, які провалюють роботу в Раді

Комітет виборців оцінив роботу лідерів фракцій Верховної Ради у 2020 році (січень-серпень). До уваги було взято такі показники роботи як участь в пленарних засіданнях Ради, участь в голосуваннях, відвідування засідань комітету та успішність законодавчої роботи.

За даними КВУ найвищі показники активності в І. Геращенко (ЄС), А. Герасимова (ЄС) та С. Рахманіна (Голос). Найнижчі результати у В. Рабіновича (ОПЗЖ), Ю. Бойка (ОПЗЖ) та Д. Арахамії (Слуга Народу). Посередні показники в Ю. Тимошенко (Батьківщина).

Деякі лідери фракцій фактично провалюють роботу за певними напрямками.

Ю. Бойко і В. Рабінович мають низькі показники участі в голосуваннях Верховної Ради. Ю. Бойко за шість місяців роботи взяв участь лише в 18% голосувань ВР, В. Рабінович – в 6%. Низькі показники участі в голосуваннях також в Д. Арахамії та Ю. Тимошенко, які пропустили половину голосувань Ради: Д. Арахамія взяв участь в 47%, Ю. Тимошенко – 46%. Найвищі результати в А. Герасимова – 68%, С. Рахманіна – 76% та І. Геращенко – 76%.

Серед лідерів фракцій найнижчі показники відвідування засідань ВР у В. Рабіновича, який відвідав 63% засідань. Ю. Тимошенко була зареєстрована на 75% засідань, А. Герасимов – 87%, Ю. Бойко – 92%, Д. Арахамія – 97%, І. Геращенко – 97%, С. Рахманін – 98%.

Низка лідерів фракцій пропустили значну кількість засідань парламентських комітетів, членами яких вони є.
Д. Арахамія взяв участь лише в 46% засідань комітету з питань нацбезпеки, В. Рабінович відвідав 55% засідань комітету з питань прав людини, Ю. Тимошенко – 60% засідань комітету з питань соціальної політики, А. Герасимов – 63% засідань комітету з питань аграрної політики, Ю. Бойко – 66% засідань комітету з питань прав людини, С. Рахманін – 84% засідань комітету з питань нацбезпеки. Лідером за відвідуванням засідань комітетів є І. Геращенко, яка була присутня на 94% засідань комітету з питань зовнішньої політики.

Співвідношення кількості поданих проектів законів та прийнятих є таким: Ю. Бойко – 8 подано/2 прийнято, Д. Арахамія – 27/4, А. Герасимов – 13/2, І. Геращенко – 28/2, В. Рабінович – 10/1, Ю. Тимошенко – 36/2, С. Рахманін – 23/1.

«Робота лідерів фракцій включає різні напрямки: від взаємодії із медіа до контролю власної фракції в парламенті. Однак керівники фракцій також не повинні забувати про свої прямі депутатські обов’язки. Як показує моніторинг КВУ низка лідерів фракцій фактично провалюють роботу в парламенті та ігнорують депутатську діяльність», – підсумував голова КВУ О. Кошель.


Татьяна Худякова

«Трудно жить, не работая. Но мы не боимся трудностей!», – подумали некоторые и пошли в народные депутаты.

Сегодня Комітет виборців оценил работу нардепов с января по август. Критериев за основу было взято много. Например, участие в пленарных заседаниях, в голосования, в посещении заседаний комитетов и тыды.

Итого, лучшие показатели у двух депутатов Европейской Солидарности – у Геращенко и Герасимова, третий – Рахманин из Голоса.
Худшие – у ОПЗЖшников Рабиновича и Бойко. Также завзято клал болт на работу прославленный волонтёр Арахамия из Слуги Народа. За шесть месяцев работы пан Рабинович изволили поучаствовать всего лишь в шести процентах голосований. Пан Бойко – в 18-ти. Арахамия с Юлей Владимировной прогуляли почти половину голосований и больше половины заседаний своих комитетов.

Как вы можете заметить, наши уважаемые депутаты работой своей особо не заморачиваются. Ты вот в офисе своём попробуй прогулять половину рабочего времени за полгода. Знаешь, что будет? Знаешь! Выгонят тебя натурально на мороз без шапки и выходного пособия. Хотя ты ж даже не сможешь столько прогулять, патамушта никто полгода выбрыки твои терпеть не будет.

Вот мне интересно: этошожтакое? Схерали народные избранники, только получив мандат заветный, тут же принялись филонить, увиливать, соплями болеть, похмельями мучатся? Работка-то, как ни крути, не сильно пыльная. Сиди себе тихо, с блядями переписывайся, выясняй за анал и прочие изыски. Или спи. Или в носу ковыряй. Ну дрочи уже на худой конец. Главное, чтобы на рабочем месте и кнопку чтобы вовремя тыцнуть. Но нет. И это – охрененно трудная задача за наши с вами деньги.

Кстати, о деньгах.
Марина Бардина от “Слуги народа” по поводу своих депутатских доходов сообщила:

“У депутатів є:
1. Фонд на виплату зарплати помічникам, який становить суму близько 38 тис. грн;
2. Заробітна плата близько 32 тис. грн;
3. Фонд на депутатські повноваження, який становить близько 38 тис. грн;
4. Компенсації на оренду житла (до 20 тис. грн), витрати на проїзд (7,8 тис. грн), але я їх не отримую, тому точно не можу сказати”.

Алексей Гончаренко озвучивал сумму в 60к грн.

Деньги, конечно, не ахти какие.
Даже спикер Разумков плакался, что:

“Майбутній депутат парламенту буде отримувати зарплату у 36-37 тисяч гривень, з доплатами – до 50 тисяч гривень – це справедливо? Це гарна зарплата на тлі мінімальної, але недостатня”.

И тут я с ним абсолютно согласна. Поэтому предлагаю Разумкову пойти на работу, которая полностью отвечает его материальным потребностям, а своё место передать тому, кому 50-60 киллогривен – вполне достаточная сумма, чтоб, сука, на работу ходить. И жрать там козявки, например. Или дрочить, как мы уже говорили.

Потому что шел бы ты нахрен, Димася, со своей зарплатной недостаточностью: если прогуливать половину своей работы, то вам и 10к – дохрена. Простым смертным прогульщикам не платят ничего, их увольняют.

Кто-то маленький и зелёный, помницца, грозился прогулы в ВР прекратить! Пресечь на корню! Указ даже писал о прекращении депутатских выплат прогульщикам. И шо? Помог тебе твой указ, родной? Срать они хотели и на тебя, и на твои указы. И на нас заодно.

Автор